https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 26.3.2019

Varmista osaamistasosi ylläpito

Kunnossapitoalaa tuntemattomien on vaikea käsittää toimenkuvan monimuotoisuus. Kaikki osa-alueet kehittyvät jatkuvasti ja erityisesti prosessiteollisuuden kunnossapidossa on hallittava useiden vuosikymmenien aikana valmistettujen laitteiden ylläpito. Myös tuoreimmat teknologiat kuten esineiden internet edellyttävät uusien tietojen omaksumista.

Varmista osaamistasosi ylläpito

Martti Hakonen on työskennellyt yli 30 vuotta prosessiteollisuuden parissa ja toiminut pitkään myös Promaint ja Maintworld-lehtien päätoimittajana

Koko käynnissäpitäjien työyhteisön tulee jatkuvasti tarkkailla omaa ja muiden osaamistasoa. Työtehtävät ovat monipuolistuneet, sillä nykyiset organisaatiot eivät suosi suppean osa-alueen asiantuntijoita. Kuitenkin on hyvä, jos työyhteisöstä löytyy ne parhaat osaajat mahdollisimman usealle erikoisalueelle. Heidän asiantuntemukselleen löytyy aina tarvetta.

Paras onnistuminen saavutetaan, jos kouluttautumisella pyritään kehittämään heikoimpia osaamisalueita. Tämä on erityisen tärkeää 24/7 pyörivissä prosesseissa, joissa ongelmallisia vikaantumisia tapahtuu enemmän ilta- ja yöaikaan kuin tuotantolaitoksen päämiehityksen aikana. Usein unohdetaan, että tunnin kauemmin kestänyt palautuminen häiriöstä normaaliin toimintaan aiheuttaa enemmän kustannuksia kuin kahden päivän täsmäkoulutus koko käynnissäpitoryhmälle.

Tuotantolaitokset muuttuvat ja kehittyvät. Muutosten johdosta tulee täysin uusia haasteita työturvallisuudelle. Tehdään kuten ennenkin ei ole hyvä toimintamalli. Kun vastaan tulee uusi ongelma tai työskentely-ympäristö, kannattaa aluksi arvioida kohteen turvallisuusriskit. Työyhteisöjen on panostettava jatkuvaan turvakoulutukseen ja sen tulee reagoida välittömästi muutoksiin. Eli sielläkin olemme jatkuvan kehityksen toimintaympäristössä.

Onneksi kouluttautumiseen on paljon ratkaisuja. Kun laitokselle hankitaan uutta laitekantaa, siihen kannattaa aina merkittävissä uusinnoissa liittää koulutus. Toimittajan valinnassa kannattaa ottaa koulutusosaaminen huomion tuotteiden laadun ja hinnan ohella. AEL järjestää yhdessä Promaint ry:n kanssa sekä laaja-alaisia yleiskoulutuksia että erityisalueiden täsmäkoulutuksia.

Yleiskoulutusten sisällön määrittelyssä tehdään merkittävää yhteistyötä Euroopan kunnossapitoyhdistysten kattojärjestön kanssa, sillä käynnissäpitohaasteet ovat samat maasta tai prosessista riippumatta. Onneksi yhteistyö toimii, sillä ruutia ei tarvitse aina keksiä uudelleen. Täsmäkoulutusten sisällön takana on usein jokin Promaint ry:n toimikunta. Niiden perustehtävä on verkostoitua, seurata alan kehitystä ja olla eri osaajien yhteinen mielipiteiden vaihtofoorumi. Mukana ovat käynnissäpitäjät, toimittajat, suunnittelijat, kouluttajat ja usein myös tarkastuslaitokset.

Pidä siis huoli, että ylläpidät ja kehität osaamistasoasi. Tarkkaile myös koko työyhteisöä ja varmista että muutkin tekevät sen.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.