https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 24.5.2016

Kunnossapito kehittyy

Erikoistuneempaa liiketoimintaa kuin kunnossapito on vaikea löytää.

Matti Hynninen

Matti Hynninen

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n hallituksen jäsen. Toiminut kunnossapidon johtotehtävissä useissa kansainvälisissä yrityksissä.

Globaalin markkinatalouden nopea sykli on tullut jäädäkseen. On jo kauan vakuuteltu, että Suomen menestyminen pitää perustua erikoistumiseen ja korkeaan teknologiaan. Erikoistuneempaa liiketoimintaa kuin kunnossapito on vaikea löytää.

Ulkoistamisen buumi 2000-luvun vaihteessa osoitti, että meillä on potentiaalia ja kysyntää kunnossapidon kehittämiselle. Valitettavasti tällöin lähes kaikki ulkoistukset tapahtuivat kustannuslähtöisesti.

Kunnossapidon strategia muuttuu vääjäämättä. Edelläkävijäyritykset rakentavat tuotantokapasiteettinsa kriittisten tekijöiden ympärille kunnossapitoyrityksistä verkostoa, joka hallitsee laitteiden ennustavan-, ennakoivan- ja korjaavankin kunnossapidon.

Alaa valtaavat yritykset, jotka ovat hankkineet oman erikoisalueensa viimeisemmän teknologiaosaamisen ja pitkälle koulutetut ammattilaiset. 

Tällaiset yritykset valvovat laitteita etäyhteyksillä ympäri maailmaa ja omaavat globaalin huoltoverkon. Oman kunnossapidon ammattitaidon ydin on jatkossa siinä, kuinka hyvin näitä verkostoja hallitaan.

Analyysiohjelmat, digitaalitekniikka ja langattomat verkot antavat edellytykset ennustavan kunnossapidon kehittämiselle. Ennen kuin saamme pörssikursseja ja ROI:ta seuraavat talouden päättäjät investoimaan uusiin älykkäisiin koneisiin ja linjoihin, haasteena on saada nykyiset järjestelmät keräämään kunnossapitohistoria ja tuotannon seurantadata samaan paikkaan ja näin luoda edellytykset älykkäälle valvonnalle.

Silloin olemme askeleen verran lähempänä käyttöpääoman elinkaaren hallintaa.

Terveisin,

Matti Hynninen

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.