https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 24.5.2016

Kunnossapito kehittyy

Erikoistuneempaa liiketoimintaa kuin kunnossapito on vaikea löytää.

Matti Hynninen

Matti Hynninen

Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n hallituksen jäsen. Toiminut kunnossapidon johtotehtävissä useissa kansainvälisissä yrityksissä.

Globaalin markkinatalouden nopea sykli on tullut jäädäkseen. On jo kauan vakuuteltu, että Suomen menestyminen pitää perustua erikoistumiseen ja korkeaan teknologiaan. Erikoistuneempaa liiketoimintaa kuin kunnossapito on vaikea löytää.

Ulkoistamisen buumi 2000-luvun vaihteessa osoitti, että meillä on potentiaalia ja kysyntää kunnossapidon kehittämiselle. Valitettavasti tällöin lähes kaikki ulkoistukset tapahtuivat kustannuslähtöisesti.

Kunnossapidon strategia muuttuu vääjäämättä. Edelläkävijäyritykset rakentavat tuotantokapasiteettinsa kriittisten tekijöiden ympärille kunnossapitoyrityksistä verkostoa, joka hallitsee laitteiden ennustavan-, ennakoivan- ja korjaavankin kunnossapidon.

Alaa valtaavat yritykset, jotka ovat hankkineet oman erikoisalueensa viimeisemmän teknologiaosaamisen ja pitkälle koulutetut ammattilaiset. 

Tällaiset yritykset valvovat laitteita etäyhteyksillä ympäri maailmaa ja omaavat globaalin huoltoverkon. Oman kunnossapidon ammattitaidon ydin on jatkossa siinä, kuinka hyvin näitä verkostoja hallitaan.

Analyysiohjelmat, digitaalitekniikka ja langattomat verkot antavat edellytykset ennustavan kunnossapidon kehittämiselle. Ennen kuin saamme pörssikursseja ja ROI:ta seuraavat talouden päättäjät investoimaan uusiin älykkäisiin koneisiin ja linjoihin, haasteena on saada nykyiset järjestelmät keräämään kunnossapitohistoria ja tuotannon seurantadata samaan paikkaan ja näin luoda edellytykset älykkäälle valvonnalle.

Silloin olemme askeleen verran lähempänä käyttöpääoman elinkaaren hallintaa.

Terveisin,

Matti Hynninen

Uusimmat artikkelit

15.3.2024 | Alan Uutiset

Traficom julkaisi selvityksen koko Suomen kaukoliikenteen pysäyttäneen ratavaurion syistä – korjaamista tiedonkulussa

Ratavaurion syynä oli veturin rikkoontuminen ja sitä seuranneet liikkeellelähtöyritykset. Selvityksen mukaan erityisesti häiriötilanteiden viestinnässä ja johtamisessa on kehitettävää. Tapahtumiin liittyvien keskeisten toimijoiden yhteinen tilannekuva puuttui. 

Raision kaikki tehtaat ovat nyt hiilineutraaleja – ratkaisut syntyivät yhteistyössä kumppanien kanssa

Tuotannot pyörivät nyt uusiutuvalla energialla, eikä päästökompensaatioihin ole tarvinnut turvautua.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.