https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 14.10.2019

Maailma tarvitsee tulevaisuuden teknologiaosaajia

Tulevaisuuden suunnasta on monia ennusteita, mutta yksikään niistä ei kiistä teknologian kehityksen massiivista voimaa ja vaikutusta. Teknologia muuttaa työelämää perusteellisesti, ja täysin uusia aloja ja osaamistarpeita on syntymässä – myös sellaisia, joihin ei välttämättä ole tarjolla vielä edes koulutusta.

Nina Garlo-Melkas

Promaint-lehden päätoimittaja

– Teknologia tuo mukanaan uusia osaamisvaatimuksia ja työpaikkoja. Näille hyvin kapeille teollisuuden aloille tarvitaan todella spesifistä osaamista, ja sitä ei opi muutamalla kurssilla. Tämä on yksi aikamme suurimpia yhteiskunnallisia haasteita, pohti futuristi Elina Hiltunen ”Vetovoimainen ja koukuttava teknologia” -tilaisuudessa pitämässään esityksessä.

Koulutusta on muutettava mitä pikimmiten vastaamaan uusia tarpeita. Koska tietojärjestelmillä on nykyaikana teollisuudelle ja sen kunnossapidolle erittäin suuri merkitys, Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n asiantuntija Elina Huttusen mielestä organisaatioissa onkin nyt perusteltua kouluttaa henkilöstöä erityisesti tietoturva- ja tietosuoja-alalle.

–  Vastuun ottaminen tietoturva-asioista on olennaista yrityksen kaikilla tasoilla. Tietoturvan ja tietosuojan laiminlyönnistä tai riittämättömistä panostuksista voi aiheutua vakavia ongelmia niin liiketoiminnalle kuin yrityksen maineellekin.  Aihe myös vaatii jatkuvaa seuraamista, sillä niin uhat kuin niihin varautuminenkin kehittyvät erittäin nopealla tahdilla, Huttunen sanoo Promaint-lehdelle kirjoittamassaan asiantuntija-artikkelissa.

Marraskuun alussa Messukeskuksessa järjestettävässä Teknologia 2019 -tapahtumassa on esillä läpileikkaus tulevaisuuden teknologioista kuten IoT, VR, AR ja Big Data. Teemoissa pureudutaan muun muassa kestävän kehityksen haasteisiin: Osaammeko valjastaa teknologian ja selättää maailman viheliäisimmät ongelmat vai avaammeko yhä uusia Pandoran lippaita? Risto Linturin esitys tarkastelee teknologisia askelmerkkejä kohti kestävää kehitystä.

Mukana tapahtumassa on myös Suomen tunnetuin koodauslähettiläs Linda Liukas. Hän on muun muassa ollut perustamassa Rails Girls -metodia, jolla opetetaan tytöille koodauksen alkeita ympäri maailmaa.

Oheistapahtumana tilaisuudessa järjestetään kunnossapidon ammattilaisille suunnattu ”Huomisen kunnossapito” -seminaari. Kunnossapidolla on tapahtumassa lisäksi oma ohjelmalava. Tervetuloa kuulemaan inspiroivia esityksiä ja samalla tapaamaan myös Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n väkeä sekä Promaint-lehden tiimin uusinta jäsentä, mediamyynnin myyntipäällikkö Merja Caltonia!

Seuraava Promaint-lehti ilmestyy 1.11. Tätä ennen seuraathan alan uutisia ahkerasti Promaint-lehden verkkosivuston kautta.

 

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.