https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 9.10.2020

Miten valmistava teollisuus selviää koronakriisistä vahvempana eteenpäin

Koronakriisin taloudelliset seuraukset ovat kohdistuneet erityisen voimakkaasti valmistavaan teollisuuteen ja näiden alihankkijoihin. Ensimmäinen reaktio monilla on ollut pyrkiä vain minimoimaan tappiot ja saamaan tuotanto rullaamaan normaalisti. Tällä voi selvitä pahan hetken yli, mutta samalla menetetään tilaisuus tehdä oleellisia muutoksia, joiden avulla yritykset kehittyisivät vastustuskykyisemmiksi myös tuleville kriiseille.

Miten valmistava teollisuus selviää koronakriisistä vahvempana eteenpäin

Anil Joshi

Maajohtaja, Tata Consultancy Services

Vaikka pandemia ja sen jälkiseuraukset vievät nyt suurimman huomion, myös muut ulkoiset tapahtumat, kuten luonnonmullistukset tai muutokset poliittisessa tilanteessa voivat laukaista kriisin. Siksi valmistavan teollisuuden yritysten täytyy varautua jo etukäteen erilaisin keinoin, joista merkittävimpiä ovat toimitusketjun optimointi ja toimintojen järkevä digitalisointi.

Koronakriisi on paljastanut raa’asti globaalien toimitusketjujen heikkoudet. Kun Aasian maat sulkivat rajojaan, eurooppalaisen teollisuuden täytyi pystyä reagoimaan pahimmillaan vain muutamien päivien aikana välttääkseen tuotantokatkokset.

Toimittajan ongelmat näkyvät nopeasti ketjun loppupäässä, jos aukkoa ei pystytä tilkitsemään. Vaikka suorat toimittajat tunnetaan hyvin, näiden alihankkijoiden toiminnasta saattaa olla paljon hatarampi käsitys. Ongelmien välttämiseksi yrityksillä pitää olla täysi läpinäkyvyys koko toimitusketjuun. Silloin katkoksiin voidaan reagoida nopeasti, riskit tunnistetaan jo aikaisessa vaiheessa ja vaihtoehtoisia toimitustapoja pystytään suunnittelemaan.

Digitalisaatio on erinomainen apu läpinäkyvyyden toteuttamisessa, mutta se ei tarkoita vain Excel-taulukoiden lähettämistä edestakaisin. Paljon parempaan tulokseen päästään, kun hyödynnetään laajasti data-analytiikan ja tekoälyratkaisujen tarjoamia mahdollisuuksia.

Kaiken digitaalistuminen on aikamme megatrendejä. Teollisuus 4.0 eli neljäs teollinen vallankumous esiintyi terminä ensimmäistä kertaa jo vuonna 2011, mutta korona on vauhdittanut selvästi kehitystä. Tähän on selvät syynsä. Automatisointi ja itseohjautuvat tuotantojärjestelmät varmistavat, että tehtaiden toiminta jatkuu murroskauden jälkeenkin.

Kaikkia asioita tuotantoprosessissa ei voi eikä tarvitse automatisoida, mutta uuden teknologian avulla voidaan myös turvata ihmistyöntekijöiden terveyttä. Esimerkiksi puettavan tietotekniikan avulla voidaan havaita, jos turvaetäisyydet ovat liian pienet tai suojavälineitä ei käytetä oikein. Digitalisaatioon panostavat yritykset eivät pelkästään paranna resilienssiään, vaan takaavat myös tulevaisuuden tehtailleen ja työntekijöilleen.

Pohdinnan sijasta kannattaa tarttua toimeen. Meillä on näyttöä siitä, että menestyvät yritykset ovat pystyneet ottamaan uusia menetelmiä käyttöön nopeasti, parhaimmillaan vain muutamien päivien tai viikkojen aikana. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä valtaosa näistä teknologioista pysyy käytössä kriisin jälkeenkin – minkä ansiosta teollisuus on entistäkin paremmin valmistautunut tulevaisuuden haasteisiin.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.