https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 13.12.2016

Uuden oppiminen kunnossapidon keskiössä

Tekniset ja toiminnalliset innovaatiot vaativat huolto- ja kunnossapitotoiminnalta jatkuvaa kehittymistä. Kunnossapidon tulee lisäksi joustaa taloudellisten tilanteiden vaatimusten edessä ja tukea yrityksen tai yhteisön toimintaa ja tavoitteita. Kehittymistä ei kuitenkaan tapahdu ilman jatkuvaa toiminnan analysointia ja uusien menetelmien opettelua. Uuden oppiminen sekä tiedon soveltaminen uusiin käytäntöihin ovat siis kehittyvän kunnossapitotoiminnan keskiössä.

Uuden oppiminen kunnossapidon keskiössä

Jarno Laine

Lehtori, Länsirannikon Koulutus Oy, WinNova
Promaint ry:n Sähkö- ja automaatiotoimikunnan puheenjohtaja

Usein mielletään, että oppimista tapahtuu kurssilla tai koulussa, mutta sitä tapahtuu kuitenkin pääasiassa ihan muissa tilanteissa. Oppiminen on läsnä kaikkialla, koko ajan, ajasta ja paikasta riippumatta. Tiedon hankinta on nykyään nopeaa ja helppoa, mutta uudeksi haasteeksi on muodostunut oleellisen tiedon löytäminen suuresta tietomassasta. Tämän helpottamiseksi oppilaitokset ja kouluttajat pyrkivät jakamaan osaamistaan tukemalla yksilön omaa tiedonhankintaa ja oppimisprosessia. Uudenlaiset opiskelumenetelmät ja rakenteet mahdollistavat räätälöidyt opintokokonaisuudet, joiden ohjaus toteutetaan ajasta ja paikasta riippumattomien ympäristöjen avulla.

Suomalainen opetus- ja koulutusosaaminen ovat kiistatta maailman huippua, vaikka se meiltä itseltämme usein unohtuukin. Koulutusta arvioitaessa mieleen piirtyvät usein omat muistot opiskelukokemuksistamme vuosien takaa, vaikka niillä ei välttämättä ole mitään kosketuspintaa nykyisiin toimintatapoihin.

Kaikkea tietoa ei nykypäivänä tarvitse hallita itse, vaan yhteistyö ja verkostomainen toiminta eri asiantuntijoiden ja yritysten välillä lisääntyy jatkuvasti. Tällaisessa yhteistyössä korostuvat ihmisten välinen kommunikaatio sekä luottamus. Yhteistoiminnassa jaettu tieto onkin muuttumassa enemmän molempien osapuolten eduksi kuin menetetyksi valta-asemaksi. Oleellista osaamista on se, että tietää mistä ja miten kyseinen tieto löydetään sekä miten se saadaan nopeasti hyötykäyttöön.

Muutos on nykyisin niin sanottu normaalitila ja jatkuvassa muutoksessa edellytetään uudenlaisia toimintatapoja - henkilöstön joustavuutta ja uuden osaamista. Muutoksen hallinta on merkittävässä määrin henkilöstön osaamisen, hyvinvoinnin ja tiedon hallintaa.

Kun henkilöstön hyvinvointia ja osaamista osataan johtaa, voidaan saada aikaan laadukasta ja menestyvää liiketoimintaa. Tällöin myös ihmiset ovat valmiimpia kohtaamaan uusia haasteita ja kehittymään entistä monipuolisemmiksi osaajiksi. Toivottavasti pääsemme enenevissä määrin seuraamaan suomalaisten menestystarinoiden syntyä ja kasvua vuonna 2017.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.