https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 12.3.2018

Digitaalisuus kuuluu kaikille

Teollisuuden parissa työskentelee päivittäin niin tablettien kanssa kasvaneita diginatiiveja kuin digitaalisuuden kanssa vähemmän sinut olevia työntekijöitä. Kumpi sinä olet? Digitaalinen osaaminen on myös valinta. Jokaisen ei tarvitse olla IoT-mestari, mutta jokainenpystyy omilla valinnoillaan olemaan hiukan digimpi.

Jenni Koivunen

Vexve Oy

Head Of Digital Solutions and It

Digitaalinen kehittäminen on teollisessa arjessa mukana vuoden jokaisena päivänä, 365 päivää vuodesta. Pystymme toteuttamaan valvontaa ja mittaamista maanalaisesta kaukolämpöverkosta älykkäiden venttiileiden avulla, saamme koneiden kunnosta tilatietoja ennakoivan kunnonvalvonnan mahdollistamiseksi ja pystymme luomaan asiakasarvoa tuottavia digitaalisia palveluita. Nämä kaikki asiat ovat nyt ja tulevaisuudessa vielä vahvemmin osana perinteisen suomalaisen venttiilitehtaan työntekijän arkea.

Teknologinen valmius ja nopeasti muuttuva toimintaympäristö asettaa ihmiset keskeiseen asemaan uusien digitaalisten toimintamallien käyttöönotossa. Ihmisten digitaalinen kyvykkyys nousee merkittävään osaan osana kehitystä. Monesti sitä arvioidaan negatiiviseen sävyyn ja koetaan digitaalisen kyvykkyyden olevan ennemmin rajoite kuin mahdollisuus. Suomalainen teollisuus on kuitenkin valmis innovatiivisille ratkaisuille, joten on ehdotonta varmistaa, että myös ihmiset ovat.

Miten jokainen ihminen kaikilla organisaation tasoilla, niin toimihenkilöissä kuin työntekijöissäkin saataisiin pysymään digitaalisen kehittymisen tasolla, jotta digitaalinen murros olisi mahdollinen? Ilman digitaalista kasvatusta jääneet ikäluokat tulevat jatkamaan työelämässä vielä vuosia, joten tämä ei voi olla kehittämisen este. Organisaatiot perinteisesti etenkin teollisuudessa antavat digikyvyttömyydelle tilaa. Uusien kehityshankkeiden rajoituksena pidetään ihmisten kyvyttömyyttä ottaa haltuun uusia digitaalisia toimintamalleja. Mitä enemmän digikyvyttömyydelle annetaan tilaa, sitä enemmän se tulee lisääntymään entisestään niiden keskuudessa, joilla valmiudet ovat vähäiset.

Vaikka uskonkin siihen, että digikyvykkyys kasvaa osana kehitystä, on tärkeää, että organisaatiot rakentavat sisäistä kyvykkyyttä uusien digitaalisten toimintamallien implementoinnin ulkopuolellakin. Kun teollisuuteen rekrytoidaan uusia osaajia, olisi hyvä rekrytoida sellaisia tekijöitä, joilla on valmius ottaa käyttöön sähköisen liiketoiminnan työkaluja ja myös halu nähdä digitaalisuuden mahdollisuudet. Rekrytoinnin lisäksi sisäistä kyvykkyyttä on mahdollisuus rakentaa myös kouluttamalla työntekijöitä.

Me teollisuuden työntekijät hyödynnämme arjen tilanteissa useita digitaalisia palveluita, joten ei anneta digitaalisen kyvykkyyden rajoittaa meitä työelämässäkään. Suomessa teollisuuden on tärkeä ottaa mukaan ripaus rohkeutta kehittämiseen. Meidän on mahdollisuus kehittää globaalisti menestyviä ja laadukkaita digitaalisia ratkaisuja!

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.