https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 7.3.2016

Huolehditaan perustekemisestä digitalisoinnin rinnalla

PIAN ENSIMMÄINEN ja ehkä tärkein työkalu kunnossapidossa on älypuhelin. Sillä saadaan ja haetaan tietoa etänä tai paikan päällä. Reaaliaikaisen tiedon analysointi ja johtopäätösten tekeminen tulevat osaksi kunnossapitotyötä.

Huolehditaan perustekemisestä digitalisoinnin rinnalla

Timo Jatila

Vice President, Business Development, ABB Oy, Service, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n hallituksen jäsen

Kunnossapito on yhä myös sarja joka päivä toteuttavia toimenpiteitä: tarkastamista, huoltoa, korjaamista. Ruuvimeisselin ja lekan käyttämistä. Niin sanottua perustekemistä.

Perustekemiseen liittyy usein vuosien aikana kertynyttä kokemusta. Ne ovat hyviä niksejä sekä yrityksen ja erehdyksen kautta opittua hiljaista tietoa. Tiedetäänkö sinun yrityksessäsi, mitä tuo teille tärkeä hiljainen tieto on ja kuinka se siirretään systemaattisesti jälkipolville?

Perustekeminen perustuu perusasioiden oppimiselle koulussa. Edellisessä Promaint-lehdessä oli laaja katsaus kunnossapidon koulutustarjonnasta. Aikoinaan suositut ja nyt päivitettävänä olevat Kunnossapitokoulut ovat edelleenkin hyvä oppimispolku uusille kunnossapitäjille.

Digitalisaatio ei tuota lisäarvoa ennen kuin perustekeminen on kunnossa. Mitä jos valmistautuisimme digitalisoinnin tuomiin mahdollisuuksiin varmistamalla perustekemisen laatu ja kokemuksen haltuun ottaminen. Myös laite- ja järjestelmävalmistajat voivat auttaa tässä tarjoamalla analysointimenetelmiä laitteiden ja järjestelmien tilan arvioimiseksi tulevia kunnossapitotarpeita varten

Entäpä jos vuoden yksi teema yrityksessä olisikin uusi ”perustekeminen”? Näkisimmekö parantuneita turvallisuusmittareita, asiakasarvoa ja -tyytyväisyyttä, kunnossapidon taloudellisia avainlukuja sekä henkilötyytyväisyyttä?

Viedään näitä yhdessä eteenpäin.

Terveisin, 

Timo Jatila

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.