https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Näkökulma | 7.3.2016

Huolehditaan perustekemisestä digitalisoinnin rinnalla

PIAN ENSIMMÄINEN ja ehkä tärkein työkalu kunnossapidossa on älypuhelin. Sillä saadaan ja haetaan tietoa etänä tai paikan päällä. Reaaliaikaisen tiedon analysointi ja johtopäätösten tekeminen tulevat osaksi kunnossapitotyötä.

Huolehditaan perustekemisestä digitalisoinnin rinnalla

Timo Jatila

Vice President, Business Development, ABB Oy, Service, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n hallituksen jäsen

Kunnossapito on yhä myös sarja joka päivä toteuttavia toimenpiteitä: tarkastamista, huoltoa, korjaamista. Ruuvimeisselin ja lekan käyttämistä. Niin sanottua perustekemistä.

Perustekemiseen liittyy usein vuosien aikana kertynyttä kokemusta. Ne ovat hyviä niksejä sekä yrityksen ja erehdyksen kautta opittua hiljaista tietoa. Tiedetäänkö sinun yrityksessäsi, mitä tuo teille tärkeä hiljainen tieto on ja kuinka se siirretään systemaattisesti jälkipolville?

Perustekeminen perustuu perusasioiden oppimiselle koulussa. Edellisessä Promaint-lehdessä oli laaja katsaus kunnossapidon koulutustarjonnasta. Aikoinaan suositut ja nyt päivitettävänä olevat Kunnossapitokoulut ovat edelleenkin hyvä oppimispolku uusille kunnossapitäjille.

Digitalisaatio ei tuota lisäarvoa ennen kuin perustekeminen on kunnossa. Mitä jos valmistautuisimme digitalisoinnin tuomiin mahdollisuuksiin varmistamalla perustekemisen laatu ja kokemuksen haltuun ottaminen. Myös laite- ja järjestelmävalmistajat voivat auttaa tässä tarjoamalla analysointimenetelmiä laitteiden ja järjestelmien tilan arvioimiseksi tulevia kunnossapitotarpeita varten

Entäpä jos vuoden yksi teema yrityksessä olisikin uusi ”perustekeminen”? Näkisimmekö parantuneita turvallisuusmittareita, asiakasarvoa ja -tyytyväisyyttä, kunnossapidon taloudellisia avainlukuja sekä henkilötyytyväisyyttä?

Viedään näitä yhdessä eteenpäin.

Terveisin, 

Timo Jatila

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.