Alan Uutiset | 18.6.2018

Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä

Tuulivoima on Suomessa erittäin kilpailukykyistä ilman tukia. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen tulevina vuosina runsaasti markkinaehtoisesti, mikä tulee muuttamaan koko Suomen sähköjärjestelmää.

susatainable

Wärtsilä Energy Solutions on mallintanut Suomen sähköjärjestelmää ja laskenut tulevaisuuden sähköjärjestelmän kapasiteettia, sähköntuotantoa ja systeemikustannuksia. Tulosten perusteella Wärtsilä arvioi, että:

Tuulivoima on kilpailukykyistä ilman tukia Suomessa jo nyt – hintataso uudelle tuulivoimalle on noin 30 EUR/MWh

Tuulivoimaa tullaan lisäämään Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä – vuoteen 2030 mennessä jopa seitsemänkertainen määrä verrattuna nykytilanteeseen

Tuulivoiman lisääntyminen tulee alentamaan sähköntuotannon kokonaiskustannuksia sekä päästöjä Suomessa – laskennallisesti 30%:n kustannussäästö systeemitasolla verrattuna uuden ydinvoiman rakentamiseen

Tuulivoima yhdessä joustavan tuotantokapasiteetin ja lämpöpumppujen kanssa mahdollistaa kaukolämmön tuotannon uudistamisen, mikä vähentää CO2-päästöjä merkittävästi.

-        Wärtsilä on globaalisti todistanut edullisen uusiutuvan energian ajamaa energiamurrosta. On hienoa huomata, että uusiutuvan energian, erityisesti tuulivoiman alentuneet kustannukset mahdollistavat markkinaehtoisen tuulivoiman lisäämisen. Tämä kehitys tulee alentamaan Suomen sähköntuotannon kustannuksia ja päästöjä ja on ehdottomasti oikea suunta kohti uusiutuvan energian sähköjärjestelmiä, Wärtsilä Energy Solutionsin myyntijohtaja Matti Rautkivi kommentoi.

Uusimmat artikkelit

Posti ja Vaisala keräävät tekoälyllä tietoa teiden kunnosta

Suomen Posti ja Vaisala yhdistävät voimansa teiden ja katujen kuntoa mittaavan tekoälylaitteiston käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. Vaisalan kehittämä RoadAI -järjestelmä antaa tiestön kunnosta ja liikenneoloista tosiaikaisen tilannekuvan Postin jakeluautojen kameroiden ja Vaisalan antureiden kautta. Pitkällä tähtäyksellä kimppa kehittää älyliikennettä Suomessa.

HYBRIT-laitos tahkoaa terästä ilman fossiilisia polttoaineita

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sai lapionpistollaan kunnian avata fossiilittomasti terästä tuottavan HYBRIT -laitoksen pilottivaiheen rakentamisen tänään Luulajassa.

20.6.2018 | Alan Uutiset

Energiavirasto: Uusiutuvan sähkön tuotannon kilpailutus toteutuu syksyllä

Uusiutuvan sähkön tuotantoa kilpailutetaan syksyllä 2018. Energiavirasto järjestää marras-joulukuussa tarjouskilpailun, jonka perusteella uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä sähkön tuotantoinvestointeja hyväksytään preemiojärjestelmään.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen