https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia ovat kehittäneet hiilineutraalia kaukolämpöä tuottavan innovaation

Caverion on kehittänyt yhteistyössä Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian kanssa innovaation, joka hyödyntää kauppojen kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja tehostaa energiantuotantoa. Järjestelmän avulla tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä vaikutusalueen asukkaiden ja yhteisöjen käyttöön. 

kaukol__mp____laitos_4TSH5-800x533

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia kehittivät yhteistyössä innovaation – mahdollistaa jopa 5 % tehonnousun kaukolämmöntuotannossa ja 10 % vähennyksen hiilidioksidipäästöissä

Innovaation ansiosta kaukolämmöntuotantoa voidaan tehostaa jopa 5 prosenttia, mikä merkitsee jopa 10 prosenttia vähennystä hiilidioksidipäästöissä.

Euroopan unioni on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomen tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2035. Yritykset ovat asettaneet tätäkin kunnianhimoisempia tavoitteita. Siksi tarvitaan ennakkoluulottomia ja tehokkaita keinoja päästöjen vähentämiseen, hiilineutraaliin energiantuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Caverionin, Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian yhteistyössä kehittämä innovaatio on uudenlainen keino hallita energiavirtoja. Kaupan innovatiiviset energiaratkaisut parantavat olemassa olevien tuotantolaitosten tehokkuutta ja tästä hyötyvät sekä kauppa että energiayhtiöt. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla pystytään alentamaan kokonaisenergiankulutusta. Järjestelmän avulla voidaan lisätä merkittävästi kustannustehokasta hiilineutraalia kaukolämmöntuotantoa.

Näiden resurssi- ja energiaviisaiden ratkaisujen löytäminen on edellyttänyt tiivistä yhteistä kehitystyötä.

- Caverion tarjoaa kokonaisvaltaisia ja energiatehokkaita taloteknisiä ratkaisuja ja tavoitteemme on jatkossakin olla mukana haastamassa nykyisiä energiantuotantotapoja ja -malleja, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

- Yhteistyön tulokset ovat pilotin perusteella todella lupaavia. Laskennallisesti yhdestä kaupasta ylijäävällä energiamäärällä voi kuitata 220 omakotitalon vuosikulutuksen. Innovaatiolla on siten merkittävä vaikutus paikalliseen hiilijalanjälkeen, Osuuskauppa Arinan kiinteistöjohtaja Seppo Jakola jatkaa.

Kaukolämpö on keskiössä, kun pohditaan moderneja kaupunkienergiaratkaisuja.

- Kaukolämpö tarjoaa joustavan energian siirtotien asiakkaille. Sen päälle voimme rakentaa kestävää ja puhtaampaa huomista, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila. 

- Valinnoillamme ja toimillamme näytämme suuntaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Fiksut energiaratkaisut oivalletaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa ja tässä meillä on käsissämme erinomainen esimerkki siitä."

 Kehitystyöhön liittyvä selvitys on tehty yhteistyössä Caverionin, Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian sekä Valor Partnersin kanssa.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.