https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia ovat kehittäneet hiilineutraalia kaukolämpöä tuottavan innovaation

Caverion on kehittänyt yhteistyössä Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian kanssa innovaation, joka hyödyntää kauppojen kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja tehostaa energiantuotantoa. Järjestelmän avulla tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä vaikutusalueen asukkaiden ja yhteisöjen käyttöön. 

kaukol__mp____laitos_4TSH5-800x533

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia kehittivät yhteistyössä innovaation – mahdollistaa jopa 5 % tehonnousun kaukolämmöntuotannossa ja 10 % vähennyksen hiilidioksidipäästöissä

Innovaation ansiosta kaukolämmöntuotantoa voidaan tehostaa jopa 5 prosenttia, mikä merkitsee jopa 10 prosenttia vähennystä hiilidioksidipäästöissä.

Euroopan unioni on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomen tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2035. Yritykset ovat asettaneet tätäkin kunnianhimoisempia tavoitteita. Siksi tarvitaan ennakkoluulottomia ja tehokkaita keinoja päästöjen vähentämiseen, hiilineutraaliin energiantuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Caverionin, Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian yhteistyössä kehittämä innovaatio on uudenlainen keino hallita energiavirtoja. Kaupan innovatiiviset energiaratkaisut parantavat olemassa olevien tuotantolaitosten tehokkuutta ja tästä hyötyvät sekä kauppa että energiayhtiöt. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla pystytään alentamaan kokonaisenergiankulutusta. Järjestelmän avulla voidaan lisätä merkittävästi kustannustehokasta hiilineutraalia kaukolämmöntuotantoa.

Näiden resurssi- ja energiaviisaiden ratkaisujen löytäminen on edellyttänyt tiivistä yhteistä kehitystyötä.

- Caverion tarjoaa kokonaisvaltaisia ja energiatehokkaita taloteknisiä ratkaisuja ja tavoitteemme on jatkossakin olla mukana haastamassa nykyisiä energiantuotantotapoja ja -malleja, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

- Yhteistyön tulokset ovat pilotin perusteella todella lupaavia. Laskennallisesti yhdestä kaupasta ylijäävällä energiamäärällä voi kuitata 220 omakotitalon vuosikulutuksen. Innovaatiolla on siten merkittävä vaikutus paikalliseen hiilijalanjälkeen, Osuuskauppa Arinan kiinteistöjohtaja Seppo Jakola jatkaa.

Kaukolämpö on keskiössä, kun pohditaan moderneja kaupunkienergiaratkaisuja.

- Kaukolämpö tarjoaa joustavan energian siirtotien asiakkaille. Sen päälle voimme rakentaa kestävää ja puhtaampaa huomista, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila. 

- Valinnoillamme ja toimillamme näytämme suuntaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Fiksut energiaratkaisut oivalletaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa ja tässä meillä on käsissämme erinomainen esimerkki siitä."

 Kehitystyöhön liittyvä selvitys on tehty yhteistyössä Caverionin, Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian sekä Valor Partnersin kanssa.

Uusimmat artikkelit

VR varmistaa Kemin uuden biotuotetehtaan puunsaannin

Metsä Group on valinnut VR Transpointin Kemiin rakennettavan biotuotetehtaansa raakapuun logistiikkakumppaniksi. Raakapuuta tulee kulkemaan raiteitse tehtaalle viisi miljoona kuutiota vuodessa eli vuorokaudessa tehtaalle liikennöi keskimäärin 9 junaa. 

5.3.2021 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma siirtyy toukokuulle 2022

Kesäkuun 2021 alkuun suunniteltu Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma siirtyy toukokuulle 2022. Tarkat päivämäärät ovat 18.-19.5.2022 ja tapahtumapaikkana säilyy Ouluhalli Oulussa.

Trukin-, nosturin- ja henkilönostimen kuljettajakoulutus muuttui virtuaaliseksi

Valtioneuvoston asetuksen mukaiset nostotöiden pätevyysvaatimukset voi täyttää itseopiskeluna verkossa. Nyt uutena erityistä osaamista vaativat harjoitteet voidaan tehdä Soprano Groupin koulutuskampuksella virtuaalisesti. Arviomme mukaan Suomessa suoritetaan vuosittain noin 80 000 nostotyöhön liittyvää pätevyyskurssia.

Puupölyn terveyshaittoja voi ehkäistä ennalta – päivitetty opas avuksi työpaikoille

Puupölyn hallinta puuteollisuudessa -opas on päivitetty ja opas on ostettavissa verkossa. Tiivistettyyn tietokorttiin voi tutustua verkossa.

Konecranesille huoltosopimus Euroopan johtavan rautamalmituottajan LKAB:n kanssa

Konecranes on saanut kansainväliseltä kaivos- ja mineraalikonsernilta LKAB:ltä monivuotisen huoltosopimuksen, joka koskee noin 1 600 laitteen huoltoa neljässä kohteessa Pohjois-Ruotsissa ja napapiirin yläpuolella. Konecranes voitti sopimuksen hyväksi todetun tekniikkansa ja sen ansiosta, että se pystyy parantamaan asiakkaiden turvallisuutta ja tuottavuutta myös kaikista haastavimmissa olosuhteissa.

Saariston sensoritestiasema kerää tietoa älyväylää varten

Syväväylän varrella oleva sensoriasema tunnistaa liikkeen ja tallentaa tietoja. Se tekee havaintoja meriliikenteestä ja tuottaa väylästä tilannekuvaa. Testiaseman kamerat tallentavat sekä videokuvaa että lämpökamerakuvaa. Lisäksi sensoritestiasema tallentaa tietoja esimerkiksi merivirtojen ja tuulen suunnasta sekä nopeudesta, ilmanpaineesta ja lämpötilasta. Aseman avulla selvitetään, millaisia laitteita tarvitaan älyväylän rakentamiseen ja miten sen välittämiä tilannetietoja voidaan hyödyntää.

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.