https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia ovat kehittäneet hiilineutraalia kaukolämpöä tuottavan innovaation

Caverion on kehittänyt yhteistyössä Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian kanssa innovaation, joka hyödyntää kauppojen kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja tehostaa energiantuotantoa. Järjestelmän avulla tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä vaikutusalueen asukkaiden ja yhteisöjen käyttöön. 

kaukol__mp____laitos_4TSH5-800x533

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia kehittivät yhteistyössä innovaation – mahdollistaa jopa 5 % tehonnousun kaukolämmöntuotannossa ja 10 % vähennyksen hiilidioksidipäästöissä

Innovaation ansiosta kaukolämmöntuotantoa voidaan tehostaa jopa 5 prosenttia, mikä merkitsee jopa 10 prosenttia vähennystä hiilidioksidipäästöissä.

Euroopan unioni on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomen tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2035. Yritykset ovat asettaneet tätäkin kunnianhimoisempia tavoitteita. Siksi tarvitaan ennakkoluulottomia ja tehokkaita keinoja päästöjen vähentämiseen, hiilineutraaliin energiantuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Caverionin, Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian yhteistyössä kehittämä innovaatio on uudenlainen keino hallita energiavirtoja. Kaupan innovatiiviset energiaratkaisut parantavat olemassa olevien tuotantolaitosten tehokkuutta ja tästä hyötyvät sekä kauppa että energiayhtiöt. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla pystytään alentamaan kokonaisenergiankulutusta. Järjestelmän avulla voidaan lisätä merkittävästi kustannustehokasta hiilineutraalia kaukolämmöntuotantoa.

Näiden resurssi- ja energiaviisaiden ratkaisujen löytäminen on edellyttänyt tiivistä yhteistä kehitystyötä.

- Caverion tarjoaa kokonaisvaltaisia ja energiatehokkaita taloteknisiä ratkaisuja ja tavoitteemme on jatkossakin olla mukana haastamassa nykyisiä energiantuotantotapoja ja -malleja, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

- Yhteistyön tulokset ovat pilotin perusteella todella lupaavia. Laskennallisesti yhdestä kaupasta ylijäävällä energiamäärällä voi kuitata 220 omakotitalon vuosikulutuksen. Innovaatiolla on siten merkittävä vaikutus paikalliseen hiilijalanjälkeen, Osuuskauppa Arinan kiinteistöjohtaja Seppo Jakola jatkaa.

Kaukolämpö on keskiössä, kun pohditaan moderneja kaupunkienergiaratkaisuja.

- Kaukolämpö tarjoaa joustavan energian siirtotien asiakkaille. Sen päälle voimme rakentaa kestävää ja puhtaampaa huomista, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila. 

- Valinnoillamme ja toimillamme näytämme suuntaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Fiksut energiaratkaisut oivalletaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa ja tässä meillä on käsissämme erinomainen esimerkki siitä."

 Kehitystyöhön liittyvä selvitys on tehty yhteistyössä Caverionin, Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian sekä Valor Partnersin kanssa.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.