https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia ovat kehittäneet hiilineutraalia kaukolämpöä tuottavan innovaation

Caverion on kehittänyt yhteistyössä Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian kanssa innovaation, joka hyödyntää kauppojen kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja tehostaa energiantuotantoa. Järjestelmän avulla tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä vaikutusalueen asukkaiden ja yhteisöjen käyttöön. 

kaukol__mp____laitos_4TSH5-800x533

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia kehittivät yhteistyössä innovaation – mahdollistaa jopa 5 % tehonnousun kaukolämmöntuotannossa ja 10 % vähennyksen hiilidioksidipäästöissä

Innovaation ansiosta kaukolämmöntuotantoa voidaan tehostaa jopa 5 prosenttia, mikä merkitsee jopa 10 prosenttia vähennystä hiilidioksidipäästöissä.

Euroopan unioni on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suomen tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius jo vuonna 2035. Yritykset ovat asettaneet tätäkin kunnianhimoisempia tavoitteita. Siksi tarvitaan ennakkoluulottomia ja tehokkaita keinoja päästöjen vähentämiseen, hiilineutraaliin energiantuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Caverionin, Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian yhteistyössä kehittämä innovaatio on uudenlainen keino hallita energiavirtoja. Kaupan innovatiiviset energiaratkaisut parantavat olemassa olevien tuotantolaitosten tehokkuutta ja tästä hyötyvät sekä kauppa että energiayhtiöt. Tavoitteena on ollut löytää ratkaisu, jolla pystytään alentamaan kokonaisenergiankulutusta. Järjestelmän avulla voidaan lisätä merkittävästi kustannustehokasta hiilineutraalia kaukolämmöntuotantoa.

Näiden resurssi- ja energiaviisaiden ratkaisujen löytäminen on edellyttänyt tiivistä yhteistä kehitystyötä.

- Caverion tarjoaa kokonaisvaltaisia ja energiatehokkaita taloteknisiä ratkaisuja ja tavoitteemme on jatkossakin olla mukana haastamassa nykyisiä energiantuotantotapoja ja -malleja, Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen sanoo.

- Yhteistyön tulokset ovat pilotin perusteella todella lupaavia. Laskennallisesti yhdestä kaupasta ylijäävällä energiamäärällä voi kuitata 220 omakotitalon vuosikulutuksen. Innovaatiolla on siten merkittävä vaikutus paikalliseen hiilijalanjälkeen, Osuuskauppa Arinan kiinteistöjohtaja Seppo Jakola jatkaa.

Kaukolämpö on keskiössä, kun pohditaan moderneja kaupunkienergiaratkaisuja.

- Kaukolämpö tarjoaa joustavan energian siirtotien asiakkaille. Sen päälle voimme rakentaa kestävää ja puhtaampaa huomista, kertoo Oulun Energian lämpöpalvelujohtaja Kimmo Alatulkkila. 

- Valinnoillamme ja toimillamme näytämme suuntaa kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Fiksut energiaratkaisut oivalletaan yhteistyössä kumppaneiden kanssa ja tässä meillä on käsissämme erinomainen esimerkki siitä."

 Kehitystyöhön liittyvä selvitys on tehty yhteistyössä Caverionin, Osuuskauppa Arinan, Oulun Energian sekä Valor Partnersin kanssa.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.