Eaton ja Enico helpottavat energiavarastointia liikerakennuksissa ja teollisuudessa uudella xStorage Container -ratkaisulla

Energianhallintayhtiö  Eaton  ja laadukkaiden energiavarastoratkaisujen asiantuntija  Enico  pyrkivät yhteistyössä helpottamaan energiavarastojen nopeaa käyttöönottoa liike- ja teollisuusrakennuksissa. xStorage Container on nopeasti käyttöönotettava ja konttiin sijoitettu energiavarastoratkaisu, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin

6energy_storage_2

Kuva: NREL

Yhtiöiden mukaan uusi energiavarastoratkaisu on skaalautuva, modulaarinen ja täysin integroitu. Konttiin sijoitettu ratkaisu on helppo asentaa ja nopea ottaa käyttöön.

xStorage Container mahdollistaa useita käyttötarkoituksia, kuten varavirran häiriöttömän jakelun, kulutushuippujen tasaamisen, kuormansiirron sekä taajuuden ja jännitteen säätelyn. Yritykset voivat hyödyntää energiavarastoa myös aurinkosähkön käytön maksimointiin sekä sähköajoneuvojen latausasemien paikalliseen rakentamiseen samalla, kun se varmistaa sähköverkon toiminnan.

- Tarjoamme jo ennestään laajan valikoiman skaalautuvia ja modulaarisia  energiavarastoratkaisuja . xStorage Containerin julkistus ja yhteistyö Enicon kanssa auttaa meitä kohtaamaan niiden asiakkaiden tarpeet, jotka haluavat ottaa palkitun energiavarastoteknologiamme nopeasti käyttöön rakennuksissaan, sanoo Eatonin maajohtaja Lauri Tuomaala.

- Kehitämme ainutlaatuista ja kokonaisvaltaista integroitua energiavarastoratkaisua, joka hyödyntää markkinoiden parasta sähköelektroniikkaa sekä akku- ja ohjauslaitetekniikkaa. Yhteistyömme Eatonin kanssa antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme heidän tarpeidensa mukaiset ratkaisut, sanoo Enicon liiketoimintajohtaja Marko Lähteenmäki.

Eaton ja Enico esittelivät ratkaisuaan  Smart City Mindtrek -konferenssissa  Tampereella osastolla 3.

Uusimmat artikkelit

24.9.2020 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi prosessikemian pilotointialusta vauhdittaa bio- ja kiertotaloutta

Uusi prosessikemian pilotointialusta VTT Bioruukki -pilotointikeskuksessa on suunniteltu nopeuttamaan yritysten ja tutkimusorganisaatioiden bio- ja kiertotaloushankkeita. Pilotointialustan avajaisia vietettiin 23.9.

Puuhuoltoketjun työhyvinvoinnissa on haasteita

Luonnonvarakeskus (Luke) selvitti koko puuhuoltoketjun työhyvinvointia tähän saakka laajimman ja ketjun eri ammattiryhmät kattavan kyselyn avulla. Puuhuoltoketjussa tehdään pitkää työpäivää, mutta työolosuhteisiin ollaan tyytyväisiä. Liki puolet vastaajista arvioi työn kuitenkin henkisesti rasittavaksi.

20.9.2020 | Kumppaniartikkeli

Somotec: Lisää kulumiskestävyyttä tuotantoprosessiin

Teollisuuden kasvavat kilpailukyky- ja tehokkuusvaatimukset sekä usein raskaat käyttöolosuhteet edellyttävät laitteiden kulutuksen- ja korroosionkestävyyden jatkuvaa parantamista.

Fingrid valitsi Empowerin sähköasemien ja voimajohtojen kunnossapitopartneriksi

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n omistama Empower on valittu Fingridin julkisen hankinnan kilpailutuksessa ”yhdeksi merkittäväksi kunnossapitopartneriksi". Hankinnan kohteena ovat Fingridin sähköasemien ja voimajohtojen peruskunnossapitopalvelut vuosille 2021–2023.

14.9.2020 | Alan Uutiset

Neste aloittaa yt-neuvottelut, suunnittelee lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnot

Neste suunnittelee Naantalin jalostamotoimintojen lakkauttamista ja toiminnan keskittämistä terminaali- ja satamatoimintoihin sekä Porvoon jalostamon kehittämistä kohti uusiutuvien ja kierrätys- raaka-aineiden prosessointia.

OL3 EPR:n sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on saanut laitostoimittaja Areva-Siemens -konsortiolta päivitetyn aikataulun OL3 EPR -laitosyksikön käyttöönotosta. Sen mukaan polttoaine ladataan reaktoriin maaliskuussa 2021, laitosyksikkö liitetään valtakunnan sähköverkkoon saman vuoden lokakuussa ja säännöllinen sähköntuotanto alkaa helmikuussa 2022.

Liikuteltavat lasertyökalut tuovat joustavuutta kentälle

Uudet laserteknologiat mahdollistavat uuden joustavuuden tehdashalleissa ja kentällä tapahtuvassa työssä. Koherentti valo kohdistaa energian pienelle alueelle, jolloin alusta tai ympäristö ei vahingoitu, mutta työ käy nopeasti, siististi ja tarkasti.