Eaton ja Enico helpottavat energiavarastointia liikerakennuksissa ja teollisuudessa uudella xStorage Container -ratkaisulla

Energianhallintayhtiö  Eaton  ja laadukkaiden energiavarastoratkaisujen asiantuntija  Enico  pyrkivät yhteistyössä helpottamaan energiavarastojen nopeaa käyttöönottoa liike- ja teollisuusrakennuksissa. xStorage Container on nopeasti käyttöönotettava ja konttiin sijoitettu energiavarastoratkaisu, joka sopii moniin käyttötarkoituksiin

6energy_storage_2

Kuva: NREL

Yhtiöiden mukaan uusi energiavarastoratkaisu on skaalautuva, modulaarinen ja täysin integroitu. Konttiin sijoitettu ratkaisu on helppo asentaa ja nopea ottaa käyttöön.

xStorage Container mahdollistaa useita käyttötarkoituksia, kuten varavirran häiriöttömän jakelun, kulutushuippujen tasaamisen, kuormansiirron sekä taajuuden ja jännitteen säätelyn. Yritykset voivat hyödyntää energiavarastoa myös aurinkosähkön käytön maksimointiin sekä sähköajoneuvojen latausasemien paikalliseen rakentamiseen samalla, kun se varmistaa sähköverkon toiminnan.

- Tarjoamme jo ennestään laajan valikoiman skaalautuvia ja modulaarisia  energiavarastoratkaisuja . xStorage Containerin julkistus ja yhteistyö Enicon kanssa auttaa meitä kohtaamaan niiden asiakkaiden tarpeet, jotka haluavat ottaa palkitun energiavarastoteknologiamme nopeasti käyttöön rakennuksissaan, sanoo Eatonin maajohtaja Lauri Tuomaala.

- Kehitämme ainutlaatuista ja kokonaisvaltaista integroitua energiavarastoratkaisua, joka hyödyntää markkinoiden parasta sähköelektroniikkaa sekä akku- ja ohjauslaitetekniikkaa. Yhteistyömme Eatonin kanssa antaa meille entistä paremmat mahdollisuudet tarjota asiakkaillemme heidän tarpeidensa mukaiset ratkaisut, sanoo Enicon liiketoimintajohtaja Marko Lähteenmäki.

Eaton ja Enico esittelivät ratkaisuaan  Smart City Mindtrek -konferenssissa  Tampereella osastolla 3.

Uusimmat artikkelit

21.2.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: "Koronaviruksen vaikutukset suomalaisiin yrityksiin eivät ole vielä laajasti nähtävillä"

Noin puolet suomalaisyrityksistä arvioi, ettei koronavirusepidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä, selviää Business Finlandin toteuttamasta kyselystä.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.