https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Helsingin päärautatieasemasta voimalaitos

VR Groupin Helsingin päärautatieasema sekä Ilmalan varikko, Pieksämäen konepaja ja Oulun henkilöliikennehalli on liitetty kantaverkkoyhtiö Fingridin sähkön kulutusjoustomarkkinaan Siemensin virtuaalivoimalaitospalvelun kautta. Nämä neljä kiinteistöä toimivat sähkömarkkinoiden joustona, mistä kantaverkkoyhtiö maksaa korvausta. 

benches-on-train-station-1444108

Kuvaaja Vlad Bagacian/Pexels

- Kiinteistöjä voidaan hyödyntää paljon nykyistä enemmän kestävän energiajärjestelmän toteuttamiseen ja Suomen hiilineutraalisuuden edistämiseen. Olemme innolla mukana tässä ympäristöä ja yhteiskuntaa hyödyttävässä hankkeessa, joka samalla lisää kustannustehokkuuttamme uusien tulojen kautta, sanoo VR Groupin kiinteistöjohtaja Juha Antti Juutinen lehdistötiedotteessa.

Virtuaalivoimalaitos muodostuu kiinteistöjen useista säädettävistä sähkökuormista. VR Groupin neljä, eri paikkakunnilla sijaitsevaa, kiinteistöä ovat nyt osa Siemensin tarjoamaa virtuaalivoimalaitosta. Mukana olevat kiinteistöt ovat Helsingin päärautatieasema sekä Ilmalan varikko, Pieksämäen konepaja ja Oulun henkilöliikennehalli. Virtuaalivoimalaitokseen liitetyt kohteet voivat kuluttaa enemmän tai vähemmän sähköä verkon tasapainon vaatimalla tavalla. Kantaverkkoyhtiö maksaa korvausta joustona toimimisesta, mikä tuo VR Groupille kiinteistöistä uuden ansaintamallin.

Sähköverkon tasapainottamisen merkitys kasvaa, kun uusiutuvan energian määrä verkossa lisääntyy. Perinteisesti sähköverkkoa tasapainotetaan käynnistämällä fossiilisilla polttoaineilla toimivia varavoimalaitoksia. Ympäristöystävällisempi ja yhteiskunnalle edullisempi tapa on joustaa kulutuksessa.

- VR Groupin kiinteistöt sopivat erittäin hyvin sähkömarkkinoiden joustoksi. Sekä päärautatieaseman että varikkokiinteistöjen tilavuus on suuri, jolloin esimerkiksi niiden ilmanvaihtoa on helppo muuttaa hetkellisesti toiminnan häiriintymättä. Käytännössä ne voivat joustaa milloin tahansa, mikä on selvä etu joustona toimimisessa, sanoo liiketoimintajohtaja Ville Stenius Siemens Osakeyhtiöstä.

Virtuaalivoimalaitokseen liittämiseksi VR Groupin kiinteistöissä kiinteistöautomaatiojärjestelmää ohjelmoitiin uudestaan ja järjestelmä integroitiin palvelualustan kautta Fingridin markkinaan.

- Koska VR Groupin kiinteistöissä oli jo käytössä nykyaikaista teknologiaa, virtuaalivoimalaitospalvelu voitiin toteuttaa nopeassa aikataulussa. Virtuaalivoimalaitospalvelu tarjotaan Siemensin älykkään energia-alustan kautta.  Se mahdollistaa muitakin uusia palveluja kuten esimerkiksi sähköautojen latauspalvelun tai kiinteistöjen huipputehojen hallinnan, Stenius sanoo. 

Virtuaalivoimalaitospalvelun Siemens on kehittänyt Suomessa ja palvelua ollaan ottamassa käyttöön yhteensä 200 kiinteistössä. Virtuaalivoimalaitospalvelusta on solmittu jo ensimmäinen sopimus myös Ruotsissa, Väla-kauppakeskuksen kanssa, yhtiö kertoo.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.