https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Koronavirus nopeuttaa rakennusalan digiloikkaa

Tamperelainen startup-yritys on kehittänyt sovelluksen, joka helpottaa rakennustyömaiden tiedonkulkua ja laadunvalvontaa poikkeusoloissa. Suomalaisten rakennustyömaiden lisäksi sovellus on jo käytössä myös Tanskassa.

builders-building-construction-159306

Koronavirus haastaa rakennustyömaiden perinteiset toimintamallit, sillä sosiaalisten kontaktien vähentäminen on pakottanut rakennuttajat siirtymään etäkokouksiin ja rajoittamaan työmaakäyntien määrää. Tamperelainen startup-yritys Buildie on kehittänyt työmaiden tarpeisiin sovelluksen, jonka avulla paperityöt, valvonta ja tarkastukset voidaan hoitaa digitaalisesti.

Sovelluksessa rakentamisen työvaiheet voidaan dokumentoida muun muassa valokuvien avulla. Tällöin rakennushankkeen tilaaja näkee kuvavirrasta, miten työvaiheet on tehty. Kun rakentamisen etenemistä voi seurata sovelluksen dokumenttipankista, vältytään turhilta työmaakäynneiltä, joihin rakentamisen laadunvalvonta on perinteisesti perustunut.

– Rakennushankkeen aikana poikkeamia esiintyy sadan prosentin varmuudella. Jos digitaalisia ratkaisuja ei ole käytössä, joutuu rakennuttaja käymään työmaalla säännöllisesti toteamassa, mitä siellä tapahtuu ja mitä sinne kuuluu. Se ei ole järkevää, ja monella työmaalla se on tällä hetkellä vallitsevissa olosuhteissa jopa kiellettyä, kertoo Buildien toimitusjohtaja Taneli Ristmeri.

Digitalisaatio tulee myös perinteisille toimialoille

Toimiala on perinteinen ja hidas muuttumaan. Poikkeustila on kuitenkin vauhdittanut digiloikkaa. 

– Poikkeustilan vuoksi kaikki kokoukset tulee pitää etänä ja työvaiheita tarkastellaan ensisijaisesti Buildie-sovelluksen avulla. Ilman Buildieta kuvia läheteisiin sähköpostilla, mikä olisi aivan hallitsematonta. Olosuhteista riippumatta nyt dokumentointimme taso pysyy täysin ennallaan. Sama pätee laadunvalvontaan. Nähdäkseni sen laatu ei ole heikentynyt poikkeustilan aikana, kertoo Lahti Aquan rakennuttamisinsinööri Pekka Kaikkonen.

Reaaliaikaista seurantaa

Laadunvalvonnan lisäksi sovelluksella voidaan toteuttaa työmaiden turvallisuusmittauksia, erilaisia katselmuksia ja tarkastuksia sekä täyttää työmaapäiväkirjaa. Kun toiminnot ovat yhdessä mobiilisovelluksessa, kaikki työmaan osapuolet pääsevät näkemään reaaliaikaisesti, mitä työmaalla tapahtuu.

– Monelle toimijalle on tullut haasteita arkeen, jos digitaalisia ratkaisuita ei ole hyödynnetty aikaisemmin laadunvalvonnassa ja dokumentoinnissa. Meidän toimintaamme poikkeustilanne ei ole aiheuttanut merkittävää muutosta, sillä digitaalinen toimintamalli kuuluu rutiineihin, kertoo koronan vaikutuksista Vaasan kaupungin kunnallistekniikan työnjohtaja Jukka-Pekka Raja-Aho.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.