https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kunnossapidon älyratkaisuilla miljoonasäästöihin teollisuuslaitoksilla

IoT-ratkaisut ovat jo vuosia olleet osa teollisuuden kunnossapitoa. Parhaimmillaan IoT-ratkaisuilla tuotetaan ajantasaista tilannekuvaa laitoksilta ja sitä kautta parannetaan kunnossapidon tehokkuutta, ennakoitavuutta ja suunnitelmallisuutta. Samalla säästetään kustannuksia ja energiaa sekä parannetaan turvallisuutta.

caverion2

- Eri teollisuudenalojen tuotantolaitoksissa on erilaiset kunnonvalvonnan tarpeet, kertoo tuotepäällikkö Veli Vehviläinen, joka vastaa Caverionin Teollisuuden ratkaisujen IoTFlex-palvelukonseptista.

- Perinteiset lämmön ja paineen kaltaisten perussuureiden ja öljyn mittaukset sekä värähtelyvalvonta ovat hyvin yleismaailmallisia ja soveltuvat useimpiin teollisuuslaitoksiin, mutta jokaisella teollisuudenalalla on myös omat kiinnostuksenaiheensa. Esimerkiksi vesivoimassa seuraamme turbiinin kavitointiongelmia ja turbiinin murtolenkkeihin kohdistuvia voimia omilla antureillaan, kun taas vaikkapa kemian ja petrokemian puolella sähkösaattojen kunnonvalvonta nousee suureen arvoon.

Erilaisten tarpeiden vuoksi mahdollisimman joustava, mobiili ja laitoskohtaisesti räätälöitävä palvelukonsepti on useimmiten tehokkain. Hyvä järjestelmä käyttää monipuolista lähtötietoa erilaisista antureista, prosesseista ja kameroista laite- ja tehdaskohtaisesti. Optimaalisesti järjestelmää tukee kunnonvalvonnan keskus, jossa asiantuntijat seuraavat, analysoivat ja raportoivat mittauksia sekä kartoittavat uusia ratkaisuja kunnonvalvontaan.

- Caverionilla Virtual Remote Centerissä (VRC) asiakkaiden laitoksia seuraavat sertifioidut värähtelykunnonvalvonnan huippuosaajat sekä sähkö-, automaatio- ja IoT-asiantuntijat.  Kiinteiden kunnonvalvonta-asennuksien lisäksi hyödynnetään kannettavia värähtelymittaukseen tarkoitettuja mittasalkkuja, joilla oireilevat laitteet saadaan jatkuvan mittauksen piiriin, jatkaa Vehviläinen.

Kaikkien edistyneimmissä ratkaisuissa analysointiin otetaan lisäksi mukaan tekoäly, joka käsittelee tuhansia eri prosessipisteiden signaaleita jatkuvasti ja yhdessä.

Sellutehtaalla kriittisen laitteen konerikon ennakointi esti hallitsemattoman seisakin

Eräällä sellutehtaalla vältettiin pesurissa yllättävä konerikko, joka olisi keskeyttänyt tuotannon ja aiheuttanut mittavan, usean päivän huoltoseisokin. Sellumassan pesurit ovat massiivisia, sellunvalmistukselle ja lopputuotteen laadulle kriittisiä laitteita. 

Tehtaan huoltoseisokissa havaittiin tarkastuksissa alkavia ratkeamia rumpupesurin hitsaussaumoissa. Ne eivät vaatineet välittömiä toimenpiteitä, mutta niiden kuntoa täytyi seurata, jotta mahdolliset alkavat vikaantumiset pystyttäisiin ennakoimaan varhaisessa vaiheessa. Rumpupesurin yllättävä rikkoutuminen keskeyttäisi tuotannon ja aiheuttaisi useiden päivien huoltoseisokin ja siitä seuraavat tuotantotappiot.”Asensimme pesurin vapaapään laakerille kannettavan IoTFlex-mittasalkun, jolla seurattiin värähtelytasoja ja niiden mahdollisia poikkeamia. Kolmen kuukauden jälkeen virtuaalisessa etävalvomossa havaittiin äkillisiä poikkeamia, jotka viittasivat hitsaussaumojen ratkeamiseen”, kertoo Vehviläinen. 

Yhdessä paikallisen kunnossapidon kanssa pesuria tutkittiin tarkemmin ultraäänimittalaitteella, ja ratkeamat paikallistettiin. Pesuri ajettiin hallitusti alas, tutkittiin sisältä ja tehtiin tarvittavat korjaustoimenpiteet laitteen saattamiseksi täyteen toimintakuntoon. Korjauksen jälkeen mitta-arvot palasivat ennalleen, eikä poikkeamia enää havaittu. 

Hyvän suunnittelun ja ennakoinnin ansiosta asiakas oli säästänyt miljoona euroa.

- IoTFlex-palvelukonsepti räätälöidään aina juuri tietyn teollisuuskohteen tarpeisiin. Sitä voidaan kehittää ja päivittää tulevaisuuden vaatimusten mukaiseksi. Jatkossa Maintpartner-integraation myötä yhdistämme siihen tarvittaessa myös MP INtelligence -tekoälyanalytiikkaa, mikä tuo prosessien ja laitoksen seurantaan aivan uudenlaista voimaa, päättää Vehviläinen.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.