https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lappeenranta virtuaalivoimalan käyttäjäksi ensimmäisinä kaupunkeina maailmassa

Siemens Osakeyhtiö toimittaa Lappeenrannan kaupungille kiinteistöjen virtuaalivoimalaitospalvelun.  Lappeenranta on maailman ensimmäisiä kaupunkeja, joka hyödyntää kulutusjouston mahdollisuuksia tässä mittakaavassa.  Palvelu tarjotaan aluksi yhdeksään kiinteistöön.  Lisäksi sopimukseen kuuluu optiona 50 kiinteistöä. 

architectural-design-architecture-building-2215567

Kuva: Louis/Pexels

Virtuaalivoimalaitospalvelu vähentää kaupungin ympäristövaikutuksia ja lisää tuottoja, kertoo Lappeenrannan kaupungin kehityspäällikkö Markku Mäki-Hokkonen.

− Kaupungin kannalta on hyvää kehitystä, että tilojen vuokrauksen lisäksi tuottoja voi saada myös tarjoamalla joustokapasiteettia sähkömarkkinoille.  Energiatehokkuusinvestoinneista saa siten aivan uudenlaista hyötyä. 

Siemensin toimittaman virtuaalivoimalaitospalvelun avulla Lappeenrannan kaupungin kiinteistöissä lisätään tai vähennetään sähkökulutusta automaattisesti sähköverkon tasapainottamiseksi. Kantaverkkoyhtiö Fingrid maksaa korvausta joustona toimimisesta.  

Virtuaalivoimalat lisäävät sähkömarkkinoiden joustavuutta ja vähentävät ympäristövaikutuksia, sanoo liiketoimintajohtaja Ville Stenius Siemens Osakeyhtiöstä.

− Uusiutuvan energian lisääntyessä sähköverkon tasapainottaminen edellyttää joko tarpeeksi säätövoimaa tai joustoa kulutukseen.  Kulutusjousto on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska säätövoima tuotetaan yleensä fossiilisilla polttoaineilla. Lisäksi säätövoiman ylläpito on kallista yhteiskunnalle.  Siemens vastaa teknisistä ratkaisuista ja säätömarkkinoille osallistuvien Lappeenrannan kiinteistöjen kulutuksen ohjaamisesta.

Kannattavuus on kiinteistön omistajan näkökulmasta nykyisillä reservimarkkinoiden hinnoilla erinomainen, painottaa Mäki-Hokkonen.

− Lappeenranta maksaa Siemensille kiinteää palvelukorvausta ja Siemens tulouttaa toteutuneet tuotot Lappeenrannalle. Palvelun käyttöön ottamisen yhteydessä kiinteistöissä investoidaan esimerkiksi laitteisiin, IT tekniikkaan ja sensoritekniikkaan.

Lappeenrannan kiinteistökanta sopiva virtuaalivoimalalle

Virtuaalivoimalaitospalvelun tarjoamiseksi Lappeenrannan kaupungin kiinteistöt liitetään Siemensin energianhallinta-alustaan.  Ensimmäisessä vaiheessa virtuaalivoimalaitospalvelu toimitetaan Lappeenrannan kaupungin yhdeksään kiinteistöön.  Tarkoituksena on liittää palveluun myöhemmin myös 50 muuta kiinteistöä.  

− Meillä ei ole tiedossa, että mikään muu kaupunki Suomessa tai muualla olisi lähtenyt hyödyntämään sähkömarkkinoiden mahdollisuuksia tässä mittakaavassa.  Lappeenrannan kiinteistökanta soveltuu hyvin virtuaalivoimalaitokseksi, sillä kiinteistöjen valmius on pitkällä järjestelmällisen kehittämisen ansiosta.  Tämä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää jatkossa myös muita digitaalisia palveluja kaupungille. Tämä on yksi askel älykkään yhteiskunnan ja vihreän energiajärjestelmän kehittämisessä, sanoo Stenius.

− Kaupunkia kiinnostaa virtuaalivoimalaitospalvelun lisäksi muut palvelun mahdollistamat hyödyt. Tällaisia ovat huipputehon hallinta sekä sähkövarastojen, kuten sähköautojen akkujen ja rakenteilla olevan sähköstä lämmöksi -akun hyödyntäminen.  Haluamme myös olla aktiivinen kumppani alueen yrityksille energiamurroksessa, kertoo Mäki-Hokkonen.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.