https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Lappeenranta virtuaalivoimalan käyttäjäksi ensimmäisinä kaupunkeina maailmassa

Siemens Osakeyhtiö toimittaa Lappeenrannan kaupungille kiinteistöjen virtuaalivoimalaitospalvelun.  Lappeenranta on maailman ensimmäisiä kaupunkeja, joka hyödyntää kulutusjouston mahdollisuuksia tässä mittakaavassa.  Palvelu tarjotaan aluksi yhdeksään kiinteistöön.  Lisäksi sopimukseen kuuluu optiona 50 kiinteistöä. 

architectural-design-architecture-building-2215567

Kuva: Louis/Pexels

Virtuaalivoimalaitospalvelu vähentää kaupungin ympäristövaikutuksia ja lisää tuottoja, kertoo Lappeenrannan kaupungin kehityspäällikkö Markku Mäki-Hokkonen.

− Kaupungin kannalta on hyvää kehitystä, että tilojen vuokrauksen lisäksi tuottoja voi saada myös tarjoamalla joustokapasiteettia sähkömarkkinoille.  Energiatehokkuusinvestoinneista saa siten aivan uudenlaista hyötyä. 

Siemensin toimittaman virtuaalivoimalaitospalvelun avulla Lappeenrannan kaupungin kiinteistöissä lisätään tai vähennetään sähkökulutusta automaattisesti sähköverkon tasapainottamiseksi. Kantaverkkoyhtiö Fingrid maksaa korvausta joustona toimimisesta.  

Virtuaalivoimalat lisäävät sähkömarkkinoiden joustavuutta ja vähentävät ympäristövaikutuksia, sanoo liiketoimintajohtaja Ville Stenius Siemens Osakeyhtiöstä.

− Uusiutuvan energian lisääntyessä sähköverkon tasapainottaminen edellyttää joko tarpeeksi säätövoimaa tai joustoa kulutukseen.  Kulutusjousto on ympäristöystävällisempi vaihtoehto, koska säätövoima tuotetaan yleensä fossiilisilla polttoaineilla. Lisäksi säätövoiman ylläpito on kallista yhteiskunnalle.  Siemens vastaa teknisistä ratkaisuista ja säätömarkkinoille osallistuvien Lappeenrannan kiinteistöjen kulutuksen ohjaamisesta.

Kannattavuus on kiinteistön omistajan näkökulmasta nykyisillä reservimarkkinoiden hinnoilla erinomainen, painottaa Mäki-Hokkonen.

− Lappeenranta maksaa Siemensille kiinteää palvelukorvausta ja Siemens tulouttaa toteutuneet tuotot Lappeenrannalle. Palvelun käyttöön ottamisen yhteydessä kiinteistöissä investoidaan esimerkiksi laitteisiin, IT tekniikkaan ja sensoritekniikkaan.

Lappeenrannan kiinteistökanta sopiva virtuaalivoimalalle

Virtuaalivoimalaitospalvelun tarjoamiseksi Lappeenrannan kaupungin kiinteistöt liitetään Siemensin energianhallinta-alustaan.  Ensimmäisessä vaiheessa virtuaalivoimalaitospalvelu toimitetaan Lappeenrannan kaupungin yhdeksään kiinteistöön.  Tarkoituksena on liittää palveluun myöhemmin myös 50 muuta kiinteistöä.  

− Meillä ei ole tiedossa, että mikään muu kaupunki Suomessa tai muualla olisi lähtenyt hyödyntämään sähkömarkkinoiden mahdollisuuksia tässä mittakaavassa.  Lappeenrannan kiinteistökanta soveltuu hyvin virtuaalivoimalaitokseksi, sillä kiinteistöjen valmius on pitkällä järjestelmällisen kehittämisen ansiosta.  Tämä antaa hyvät mahdollisuudet kehittää jatkossa myös muita digitaalisia palveluja kaupungille. Tämä on yksi askel älykkään yhteiskunnan ja vihreän energiajärjestelmän kehittämisessä, sanoo Stenius.

− Kaupunkia kiinnostaa virtuaalivoimalaitospalvelun lisäksi muut palvelun mahdollistamat hyödyt. Tällaisia ovat huipputehon hallinta sekä sähkövarastojen, kuten sähköautojen akkujen ja rakenteilla olevan sähköstä lämmöksi -akun hyödyntäminen.  Haluamme myös olla aktiivinen kumppani alueen yrityksille energiamurroksessa, kertoo Mäki-Hokkonen.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.