https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pääkaupunkiseudun putkiremonteissa kokonaisvastuu-urakan mallin suosio kasvaa

Pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöiden putkiremonteissa kokonaisvastuu-urakan mallin suosio on selvässä nousussa, selviää vuoden 2021 aikana rakennusyhtiö Lehdolle saaduista tarjouspyynnöistä.

putkiremppa

Rakennusyhtiön Lehdolla on käsitys, että yhä useampi pääkaupunkiseudun kerrostalo valitsee putkiremonttinsa ratkaisuksi KVR-mallin eli kokonaisvastuu-urakan.

Pääkaupunkiseudun kerrostaloihin on tehty viime vuosina karkeasti noin sata putkiremonttihanketta vuodessa. Isännöintiliiton putkiremontti-barometrin mukaan jo muutaman vuoden ajan KVR-malli on valittu ratkaisuksi noin 10 % kohdalla hankkeista. Tämä tarkoittaisi karkeasti noin kymmenentä hanketta vuodessa.

Lehdolle on tullut vuoden 2021 aikana pelkästään 20 tarjouspyyntöä, joissa taloyhtiöt ovat jo tehneet päätöksen KVR-mallista. Tämä tarkoittaisi sitä, että määrä on tuplaantunut vuoden 2020 barometrin tulokseen nähden, vaikka kyse on tässä tarkastelussa ainoastaan Lehdon saamista tarjouspyynnöistä.

Lehdon putkiremonttien liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Saartoala kertoo, että aikaisemmin ja koronaa edeltävinä aikoina remontteja tehtiin enemmän ns. valmiilla suunnitelmilla eli perinteisellä tavalla, jossa taloyhtiö kilpailuttaa ja teettää itse valitsemillaan suunnittelijoilla suunnitelmat. Nyt KVR-urakoiden määrä vaikuttaa olevan selvässä nousussa.

– Uskon, että KVR-mallin suosio on vahvistunut, koska se on asiakkaalle monella tavalla turvattu valinta ja asiakkaat näkevät jo referenssejä selkeistä kustannussäästöistä. KVR-mallissa sama taho on vastuussa putkiremontin suunnittelusta ja toteutuksesta. Mallin avulla voidaan varmistaa helpommin budjetin ja aikataulun pitävyys, Lehdon putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala kertoo.

KVR-urakka sopii erityisen hyvin lähiöhankkeisiin, joissa kohteena ovat 1960-luvun lopun ja 1970-luvun betonikerrostalot. Tyypillisesti tällaisista kohteista löytyy vakioasuntopohjat ja paljon toiston mahdollisuuksia remontin näkökulmasta.

– Myös suunnittelijat ja konsultit ovat antaneet palautteen, että kokeneen KVR-urakoitsijan kanssa saadaan kohteita nopeammin käynnistymään. Lisäksi toteutussuunnitelmista saadaan laadukkaat ja lisätyöt pystyään karsimaan jo ennalta minimiin, lähtökohtaisesti lähes nollaan, Ari Saartoala kertoo.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.