https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

dubai

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

20.1.2022 järjestettyyn tapahtumaan osallistui Rosatomin pääjohtaja Aleksei Lihatsev, ydinenergiajärjestö WNA:n pääjohtaja Sama Bilbao y Leon, sekä korkeassa asemassa olevia edustajia kansainvälisistä organisaatioista, maiden hallituksista ja kumppaniyhtiöistä. Myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ydinenergiayhtiön pääjohtaja Mohamed Al-Hammadi ja Venäjän suurlähettiläs Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa Timur Zabirov osallistuivat tapahtumaan.

Rosatomin pääjohtaja Aleksei Lihatsev totesi, että suhtautuminen ydinenergiaan on muuttunut maailmalla myönteisemmäksi.

- Henkilökohtaisesti YK:n ilmastokokous Glasgow’ssa oli vedenjakaja. Saatoin kirjaimellisesti tuntea muutoksen tuulet. Ei vain COP26:ssa, vaan kaikissa vuoden 2021 energia- ja ilmastokonferensseissa kävi selväksi se, että ihmiset ovat ymmärtäneet ydinvoiman olevan edellytys hiilettömälle tulevaisuudelle. Ei ole mahdollista saavuttaa vakaata matalahiilistä energiajärjestelmää vain uusiutuvilla energialähteillä. Ydinvoiman rooli maailman auttamisessa eroon hiilivedyistä on nyt tiukasti kaikkien tietoisuudessa.

Vastatessaan kysymyksiin paneelikeskustelun aikana Rosatomin pääjohtaja toi esiin SMR-pohjaisten ydinvoimaloiden tarjoamat edut.

- Suuren mittakaavan ydinvoimaloiden edut ovat ilmeiset – ne antavat pääsyn luotettavaan, katkeamattomaan, matalahiiliseen sähköön maissa, joissa on korkea energiankysyntä ja kehittynyt infrastruktuuri. SMR:t palvelevat eri nicheä. Ne tuottavat energiaa kaukaisille alueille, saarille, vähäisemmän energiakysynnän maille tai erityisiin tarpeisiin, kuten vaikkapa kaivostoimintaan. SMR-teknologioilla on muitakin kilpailuetuja, esimerkiksi niiden modulaarisuus – mahdollisuus tuotannon nopeaan skaalaamiseen ylös tai alas energiantarpeen mukaisesti – lyhyempi rakentamisaika ja alhaisemmat käynnistyskustannukset.

Lihatsev lisäksi korosti, että pienreaktorit voivat tuottaa energiaa ja lämpöä alueille, joille suuri ydinvoimala olisi taloudellisesti tai maantieteellisesti epäsopiva ratkaisu.

- Mielestäni meidän on pyrittävä siihen, että kaikille on saatavilla matalahiilistä energiaa, hän sanoi.

Kirill Komarov, Rosatomin ensimmäinen apulaispääjohtaja ja kehittämisestä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja puolestaan totesi, että Rosatom ei vain tarjoa teknologiakonseptia, vaan operoi jo pienreaktoreita menestyksekkäästi Venäjällä.

- Kelluva voimalayksikkö Akademik Lomonosov on tuottanut sähköä ja lämpöä Pevekin satamakaupungille Tšukotkan alueella jo yli kahden vuoden ajan. Olemme myös alkaneet kehittää ensimmäistä maan pinnalla seisovaa SMR-laitosta Jakutiaan, se varustetaan RITM-200N-reaktorilla ja kytketään verkkoon 2028.

Ratkaisuksi kansallisiin energiahaasteisiin?

Armenian, Kirgisian ja Filippiinien hallitusten edustajat ja energiayhtiöiden johtajat kertoivat, kuinka pienreaktorit voivat ratkaista laajan kirjon kansallisia kehityshaasteita ja PJSC Seligdarin johtaja painotti, että vain pienreaktorit kykenevät toimittamaan energiaa luotettavasti ja ennustettavalla hinnalla sen hankkeisiin Pohjois-Venäjällä.

Pienreaktoripäivän aikana allekirjoitettiin lukuisia sopimuksia. Näiden joukossa muun muassa yhteisymmärryspöytäkirja yhteistyöstä pienreaktoreiden rakentamiseksi Rosatomin ja Kirgisian tasavallan välillä. JSC Rusatom Overseas allekirjoitti yhteistyösopimuksen Armenian ydinvoimalan kanssa sekä aiesopimuksen kaivosyhtiö PJSC Seligdarin kanssa.

Tärkeä kehitysaskel oli yhteisen ydinvoimaloiden kehittämistä pienreaktoriteknologialla koskevan esitoteutettavuustutkimuksen toimintasuunnitelman virtuaalinen allekirjoittaminen.

Uusimmat artikkelit

29.11.2022 | Alan Uutiset

Wärtsilä liittoutuu suomalaisen Hycamiten kanssa vetytuotannon kehittämiseksi

Konseptissa hyödynnetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

Stora Enso uudisti Imatran tehtaiden puunkäsittelyn – vettä kuluu 500 miljoonaa litraa vähemmän vuodessa

Stora Enson Imatran tehtaiden käyttämät puut kuoritaan ja haketetaan keskitetysti Kaukopään tehtaan kolmella kuorintalinjalla.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

Viranomaiselta hyväksyntä: Helen siirtää käyttö- ja kunnossapitopalveluita Enersenselle

Helen ostaa palvelut jatkossa Enersense IN Oy:ltä. Sopimuksen kesto on vähintään neljä vuotta.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.