https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

dubai

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

20.1.2022 järjestettyyn tapahtumaan osallistui Rosatomin pääjohtaja Aleksei Lihatsev, ydinenergiajärjestö WNA:n pääjohtaja Sama Bilbao y Leon, sekä korkeassa asemassa olevia edustajia kansainvälisistä organisaatioista, maiden hallituksista ja kumppaniyhtiöistä. Myös Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ydinenergiayhtiön pääjohtaja Mohamed Al-Hammadi ja Venäjän suurlähettiläs Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa Timur Zabirov osallistuivat tapahtumaan.

Rosatomin pääjohtaja Aleksei Lihatsev totesi, että suhtautuminen ydinenergiaan on muuttunut maailmalla myönteisemmäksi.

- Henkilökohtaisesti YK:n ilmastokokous Glasgow’ssa oli vedenjakaja. Saatoin kirjaimellisesti tuntea muutoksen tuulet. Ei vain COP26:ssa, vaan kaikissa vuoden 2021 energia- ja ilmastokonferensseissa kävi selväksi se, että ihmiset ovat ymmärtäneet ydinvoiman olevan edellytys hiilettömälle tulevaisuudelle. Ei ole mahdollista saavuttaa vakaata matalahiilistä energiajärjestelmää vain uusiutuvilla energialähteillä. Ydinvoiman rooli maailman auttamisessa eroon hiilivedyistä on nyt tiukasti kaikkien tietoisuudessa.

Vastatessaan kysymyksiin paneelikeskustelun aikana Rosatomin pääjohtaja toi esiin SMR-pohjaisten ydinvoimaloiden tarjoamat edut.

- Suuren mittakaavan ydinvoimaloiden edut ovat ilmeiset – ne antavat pääsyn luotettavaan, katkeamattomaan, matalahiiliseen sähköön maissa, joissa on korkea energiankysyntä ja kehittynyt infrastruktuuri. SMR:t palvelevat eri nicheä. Ne tuottavat energiaa kaukaisille alueille, saarille, vähäisemmän energiakysynnän maille tai erityisiin tarpeisiin, kuten vaikkapa kaivostoimintaan. SMR-teknologioilla on muitakin kilpailuetuja, esimerkiksi niiden modulaarisuus – mahdollisuus tuotannon nopeaan skaalaamiseen ylös tai alas energiantarpeen mukaisesti – lyhyempi rakentamisaika ja alhaisemmat käynnistyskustannukset.

Lihatsev lisäksi korosti, että pienreaktorit voivat tuottaa energiaa ja lämpöä alueille, joille suuri ydinvoimala olisi taloudellisesti tai maantieteellisesti epäsopiva ratkaisu.

- Mielestäni meidän on pyrittävä siihen, että kaikille on saatavilla matalahiilistä energiaa, hän sanoi.

Kirill Komarov, Rosatomin ensimmäinen apulaispääjohtaja ja kehittämisestä ja kansainvälisestä liiketoiminnasta vastaava johtaja puolestaan totesi, että Rosatom ei vain tarjoa teknologiakonseptia, vaan operoi jo pienreaktoreita menestyksekkäästi Venäjällä.

- Kelluva voimalayksikkö Akademik Lomonosov on tuottanut sähköä ja lämpöä Pevekin satamakaupungille Tšukotkan alueella jo yli kahden vuoden ajan. Olemme myös alkaneet kehittää ensimmäistä maan pinnalla seisovaa SMR-laitosta Jakutiaan, se varustetaan RITM-200N-reaktorilla ja kytketään verkkoon 2028.

Ratkaisuksi kansallisiin energiahaasteisiin?

Armenian, Kirgisian ja Filippiinien hallitusten edustajat ja energiayhtiöiden johtajat kertoivat, kuinka pienreaktorit voivat ratkaista laajan kirjon kansallisia kehityshaasteita ja PJSC Seligdarin johtaja painotti, että vain pienreaktorit kykenevät toimittamaan energiaa luotettavasti ja ennustettavalla hinnalla sen hankkeisiin Pohjois-Venäjällä.

Pienreaktoripäivän aikana allekirjoitettiin lukuisia sopimuksia. Näiden joukossa muun muassa yhteisymmärryspöytäkirja yhteistyöstä pienreaktoreiden rakentamiseksi Rosatomin ja Kirgisian tasavallan välillä. JSC Rusatom Overseas allekirjoitti yhteistyösopimuksen Armenian ydinvoimalan kanssa sekä aiesopimuksen kaivosyhtiö PJSC Seligdarin kanssa.

Tärkeä kehitysaskel oli yhteisen ydinvoimaloiden kehittämistä pienreaktoriteknologialla koskevan esitoteutettavuustutkimuksen toimintasuunnitelman virtuaalinen allekirjoittaminen.

Uusimmat artikkelit

Riippuvuus maakaasusta voidaan katkaista älykkäällä energianhallintajärjestelmällä

Siemens Osakeyhtiö on kehittänyt ratkaisun, joka vähentää sekä päästöjä että riippuvuutta tuontienergiasta. 

16.5.2022 | Tutkimus ja koulutus

Hiilineutraalien prosessien materiaalitutkimukselle merkittävä TK-rahoitus Business Finlandilta

Business Finland on myöntänyt merkittävän rahoituksen MASCOT-projektille, joka vastaa tulevaisuuden kiertotalousprosessien ja vetyteknologioiden tuomiin materiaalien käytettävyyshaasteisiin ja luo tietopohjan niiden luotettavuuden ja kilpailukyvyn varmistamiseksi.

Rakennusteollisuus RT:n Turvallisuusviikko käynnistyy tänään

Rakennusteollisuus RT:n järjestämää Turvallisuusviikkoa vietetään 16.-22.5.2022, jolloin rakennusalalla kiinnitetään erityistä huomiota työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen. SRV käynnistää samalla koko loppuvuoden kestävän kampanjan Oikeus hyvään työpäivään.

16.5.2022 | Alan Uutiset

Olli Sippula polttoprosessien päästöjen professoriksi

Polttoprosessien päästöillä on monia haittavaikutuksia ja niiden hallintaan tarvitaan uusia menetelmiä.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.

Parikkalan vesihuollon ja Digitan yhteistyö edennyt mallikkaasti – “Käytännön hyöty merkittäviä”

Digita ja Parikkalan vesihuolto solmivat yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista vuonna 2020. Onnistunut pilottivaihe päättyi viime vuonna ja tulevina vuosina tavoitteena on asentaa noin 900 etäluettavaa mittaria.

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.