https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Rakennustyöt käynnistyneet: 45 robottia sisältävä ruoan verkkokaupan keräysjärjestelmä K-Citymarket Ruoholahteen

Suomen ensimmäinen kaupan yhteyteen rakennettava automaattiavusteinen keräilyjärjestelmä mahdollistaa ruoan verkkokaupan toimitukset asiakkaalle tehokkaasti ja läheltä. Järjestelmän odotetaan valmistuvan Helsingin Ruoholahteen vuoden 2022 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

k_robotti

K-Citymarket Ruoholahti valikoitui ensimmäisen automaattiavusteisen keräilyjärjestelmän sijoituspaikaksi keskeisen sijainnin takia.

– Automaation hyödyntäminen kannattaa juuri K-Citymarket Ruoholahdessa, koska ruoan verkkokauppaa käyttäviä asiakkaita on kantakaupungissa paljon, eli volyymit ovat siellä automatisaation hyödyntämisen kannalta järkevällä tasolla, Keskon ruoan verkkokaupasta ja digitaalisista palveluista vastaava johtaja Antti Rajala kertoo.

K-Citymarket Ruoholahdessa ruoan verkkokauppaan on panostettu pitkään ja tilausmäärien osalta se onkin yksi K-ryhmän vilkkaimmista.

– Olemme kehityshankkeessa innolla mukana, kyseessähän on uusi avaus koko suomalaisessa ruoan verkkokaupassa. Verkkokauppa on kiinteä osa kauppamme toimintaa ja sitä hyödyntää arjen helpottamisessa yhä useampi asiakas. Uusi järjestelmä hyödyttää valmistuessaan myös kivijalan asiakkaitamme, sillä verkkokauppatilausten keräilyn siirtyminen pääosin muihin tiloihin tuo väljyyttä kaupan käytäville, K-Citymarket Ruoholahden kauppias Tero Huhtala kertoo.

Rakennustyöt Ruoholahdessa ovat käynnistyneet ja ne etenevät vaiheistetusti. Ensimmäisessä vaiheessa tehtävien tilojen rakennustöiden odotetaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä. Toisen vaiheen eli varsinaisen keräilyvaraston, automaatioratkaisut sisältäen, rakentamisen arvioidaan valmistuvan vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. 

– Järjestelmän toimittajaksi on valittu pohjoisamerikkalainen Dematic. Yrityksellä on laaja kokemus MFC-konseptista, johon rakennettava järjestelmä pohjautuu. Dematicin tuottama ratkaisu sisältää kaikki tavoitellut toiminnallisuudet, kuten varastonohjausjärjestelmän, itse automaatiojärjestelmän sekä 45 kappaletta siinä seikkailevia robotteja, Rajala kertoo.

Mikä MFC?

  • MFC- eli Micro Fulfillment Center -konseptiin pohjautuvassa järjestelmässä keräystä tehdään kolmelta eri keruualueelta
    • Suurin osa tuotteista kerätään jatkossa tilaukseen mukaan robotteja hyödyntäen tai manuaalisena massakeräilynä kaupan takahuoneessa.
    • Kaupan puolelta kerätään puolestaan pienivolyymiset ja erikoistuotteet.
  • Keräysteho nousee manuaaliseen kauppakeräilyyn verrattuna noin nelinkertaiseksi, mutta asiakkaalle pystytään edelleen tarjoamaan laaja valikoima sisältäen myös mm. ravintolaruoka-annokset, paikallis- ja palvelutiskin tuotteet.
  • Järjestelmä rakennetaan kaupan yhteyteen, jolloin keräys tehdään edelleen lähellä asiakasta: se mahdollistaa nopeat toimitukset sekä pienemmän kuljetusten ympäristökuorman.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.