https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Raskaat työkoneet automaattisiksi tulevaisuudessa

Automaatio tekee tuloaan raskaiden materiaalien käsittelyyn. Jarmo Nurmi kehitti väitöstyössään kunnonvalvontamenetelmiä ja energiaystävällisiä ohjausratkaisuja tulevaisuudessa automatisoitaviin raskaisiin hydraulisiin robottimanipulaattoreihin.

Kaivurit9

Lähde: TTY

Raskaiden materiaalien käsittelyssä yleisesti käytettyjen hydraulisesti ohjattujen kuormainten tai nosturien toiminnot halutaan automatisoida.

– On aivan mahdollista, ettei ihmistä ei enää tulevaisuudessa tarvita raskaan työkoneen ohjaamiseen. Ennen kuin tämä on mahdollista, tarvitaan kuitenkin paljon hydraulisesti ohjattujen robottimanipulaattorien automatisointia käsittelevää tutkimus- ja kehitystyötä, TTY:ltä kesäkuussa väitellyt Nurmi kertoo.

Nurmi kehitti väitöstutkimuksessaan tyypillisille hydraulisille robottimanipulaattoreille soveltuvia uusia, nostotaakasta riippumattomia kunnonvalvonnan menetelmiä.

– Ne tunnistavat yleiset komponenttiviat, kuten hydraulinesteen vuodot manipulaattorin hydraulijärjestelmässä, Nurmi kertoo.

Hydraulisille robottimanipulaattoreille suunniteltiin myös edistyksellisiä ohjausratkaisuja, jotka merkittävästi vähentävät hydraulijärjestelmien energiankulutusta.

Väitöstutkimuksessa ehdotettuja menetelmiä voidaan tulevaisuudessa käyttää automatisoitaviin raskaisiin hydraulisiin robottimanipulaattoreihin, joissa tyypilliset ohjausliikkeet on toteutettu automaattisesti tietokoneohjauksella.

– Menetelmiä voidaan soveltaa esimerkiksi metsätraktorien eli ajokoneiden hydraulisiin puukuormaimiin ja kuorma-autojen kuormausnostureihin, erityisesti erilaisille teleskooppinostureille.

Jarmo Nurmen (31) väitöskirjaan voi tutustua osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-15-3976-3

www.tut.fi

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.