https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

SSAB:n Raahen-tehtaalla kokeiltiin lisätyn todellisuuden hyödyntämistä asennustyön valvonnassa

SSAB:n Raahen-tehtaan nauhavalssaamon vuosihuollossa otettiin kesällä digiloikka, kun asennustyön valvonnassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa lisättyä todellisuutta (AR). Tämä mahdollisti sen, että kyseistä asennustyötä yleensä valvovan asiantuntijan ei tarvinnut matkustaa Saksasta SSAB:n tehtaalle Raaheen, vaan hän pystyi seuraamaan ja ohjaamaan työtä AR-lasien kautta, jotka oli kiinnitetty tehtaan oman asennusvalvojan kypärään.

SSAB_SMS

Raahen tehtaan nauhavalssauslinjalle vaihdettiin viime vuosihuollon yhteydessä kaksi vaihdelaatikkoa, jotka oli tilattu tehtaalle Saksasta. Normaalisti vaihdelaatikoiden asennustyötä valvoo laitetoimittajan edustaja, mutta koronatilanteesta johtuen osapuolet päättivät testata täysin uudenlaista toimintamallia.  SSAB:n Raahen-tehtaan oma asennusvalvoja puki päähänsä kypärän, johon oli kiinnitetty AR-lasit, ja otti käyttöönsä AR-ohjelmistolla varustetun tablet-tietokoneen. Niiden avulla hän pystyi näyttämään asennustyötä valvojalle Saksaan, joka sitten lisäsi tarpeellista tietoa tehtaan asennusvalvojan laseissa näkyvään kuvaan.

Ennen asennustöiden aloitusta tarpeelliset ohjelmistot ja laitteet testattiin huolellisesti molempien osapuolten toimesta, ja varsinainen asennustyö sujui lopulta hyvin.

- Laitteistojen käytön oppiminen oli melko helppoa. Ääniohjattujen AR-lasien käyttö oli tosin välillä haasteellista johtuen meluisasta ympäristöstä. Tällainen työskentelytapa kuitenkin nopeuttaa mahdollisten ongelmatilanteiden ratkaisemista, kertoohan kuva ja video enemmän kuin tuhat sanaa. Tämä on tulevaisuutta ja digiloikka, jolla päästään oikeasti eteenpäin, kertoo suunnittelupäällikkö Jarkko Ahonen SSAB:n Raahen-tehtaalta lehdistötiedotteessa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun tehtaalla hyödynnettiin lisättyä todellisuutta asennustyön valvonnassa. Huoltotyössä projektipäällikkönä toimineen Alpo Riekin mukaan teknologiaa tullaan mahdollisesti hyödyntämään myös tulevissa projekteissa.

Uusimmat artikkelit

2.5.2025 | Alan Uutiset

CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Suomen ensimmäisen litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.