https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Täysin uusiutuva sähköntuotanto tekee Intiasta päästöttömän vuoteen 2050 mennessä

Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla (Lappeenranta University of Technology, LUT) tehdyn tutkimuksen mukaan Intia voi saavuttaa täysin uusiutuvan sähköjärjestelmän vuoteen 2050 mennessä. 

neoc

 

Tutkimus osoittaa, että kehitysmaat, joilla on runsaasti uusiutuvia luonnonvaroja, voivat elintason noustessa välttää länsimaiden kaltaisen runsaspäästöisen sähköntuotannon ja teollisuuden ja ottaa uusiutuvan järjestelmän edullisesti suoraan käyttöön.

Tutkimuksessa ehdotettu uusiutuva energiajärjestelmä toimii pääasiassa aurinkovoimalla ja akuilla. Aurinkokennot ovat taloudellisin sähkönlähde, ja akut vastaavat yöllisen sähköntarpeeseen. Intian sähköntarpeen lisäksi simulaatio kattaa makean veden valmistuksen ja teollisuuden synteettisen maakaasun tarpeen.

- Se, että Intian kaltainen maa pystyisi kolmessakymmenessä vuodessa siirtymään täysin uusiutuvaan sähköjärjestelmään, joka olisi vieläpä nykyistä järjestelmää taloudellisempi, osoittaa kehittyvien maiden voivan välttää suuripäästöisen energiantuotannon vaiheen talouskasvusta huolimatta. Tämä luo niille kilpailuedun, sanoo johtava tutkija Pasi Vainikka.

Intian ilmastolle on ominaista sadekausi, jolloin aurinkovoiman saatavuus on rajoitetumpaa. Uusiutuvassa järjestelmässä aurinkovoiman puute korvattaisiin tuuli- ja vesivoimalla sekä aurinkovoiman tuonnilla naapurialueilta, joihin sadekausi vaikuttaa vähemmän. Tällä tavoin taataan järjestelmän ympärivuotinen toimivuus.

Uusiutuva järjestelmä olisi edullisempi kuin Intiassa nykyisin käytössä oleva kivihiilipohjainen järjestelmä. Vuonna 2050 sähkön hinta olisi 3640 Intian rupiaa (52 euroa) megawattitunnilta kun mallinnetaan vain sähköjärjestelmä. Kun suolanpoisto merivedestä ja teollisuuden tarvitsema synteettinen maakaasu otetaan huomioon, hinta olisi 3220 rupiaa (46 euroa) megawattitunnilta. Nykyisessä järjestelmässä kustannus on 57 euroa megawattitunnilta.

 Uusiutuvan energiajärjestelmän luomiseksi Intian olisi sijoitettava aurinko- ja tuulivoimateknologioihin. Kokonaissijoitus olisi noin 3380 miljardia euroa. Summa ennakoi voimakasta kysynnän kasvua 1720 miljoonasta megawattitunnista vuonna 2015 noin 6200 miljoonaan megawattituntiin vuonna 2050.

 Kuluttajilla on suunnitellussa järjestelmässä keskeinen osa. Järjestelmä nojaa loppukäyttäjien, kuten kotitalouksien, kaupallisten yritysten ja teollisuuden, omatuotantoon eli aurinkosähkön tuottajakuluttajiin. Tällä tavoin korjataan jakelun puutteita ja luodaan hajautetumpi ja kestävämpi energiajärjestelmä. Tuottajakuluttajat voivat tuottaa 15-20 prosenttia Intian sähköntarpeesta. Tämä voi myös nopeuttaa siirtymistä sähköautokantaan, mikä on maan hallituksen kunnianhimoinen tavoite.

- Intian sähköntarve kasvaa nopeasti, tuotannossa on jatkuvia puutteita, ja kesäisin on sähkökatkoja. Siksi aurinkosähkön tuottajakuluttajilla on tärkeä rooli maan siirtymässä kohti täysin uusiutuvaa järjestelmää, painottaa professori Christian Breyer.

 Intia hyötyisi ehdotetusta järjestelmästä monin tavoin. Ensinnäkin se auttaisi maata saavuttamaan ilmastonmuutostavoitteensa. Toiseksi paikalliset ihmiset hyötyisivät siitä, koska täysin uusiutuva järjestelmä parantaisi terveydellisiä olosuhteita.

- Huonoon ilmanlaatuun liittyvät terveydenhoitokustannukset ja ennenaikaiset kuolemat vähenisivät merkittävästi, kertoo tutkija Ashish Gulagi.

Tutkijat ovat nyt ensi kertaa mallintaneet Intian siirtymisen täysin uusiutuvaan energiajärjestelmään tunnin tarkkuudella ja tarkoin maantieteellisin yksityiskohdin.

Tutkimus liittyi hankkeisiin Finnish Solar Revolution ja Neo-Carbon Energy. Neo-Carbon Energy on Tekesin strateginen yhteistyöhanke Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen kanssa.

www.vtt.fi

www.lut.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.