https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valmetin uudella skrubberin ja saostimen yhdistelmällä lähelle nollapäästöjä

Valmet on testannut ensimmäistä skrubberin ja märkiin kaasuihin tarkoitetun sähköstaattisen saostimen yhdistelmää. Yhdistelmällä onnistuttiin vähentämään meridieselmoottorin päästöjä jopa 99 prosenttia.

scrubber

Pilottitestaus ja projektin kokoonpano toteutettiin yhteistyössä VTT:n kanssa.

Menetelmällä varustamot voisivat vähentää hiukkas- ja hiilipäästöjään, ehkäistä ilmaston lämpenemistä ja päästä tiukkeneviin päästörajoihin. 

Tähän asti IMO:n sääntely on ilmansaasteissa keskittynyt rikkidioksidi- ja typpioksidipäästöihin. Nykyisin huomio kiinnittyy entistä enemmän hiili- ja hiukkaspäästöjen vaikutukseen ilmaston lämpenemiseen ja ihmisten terveyteen. Rikkidioksidi-skrubbereilla näitä päästöjä voidaan vähentää jonkin verran, mutta nyt testatulla järjestelmällä päästöt saadaan poistettua lähes kokonaan laivojen pakokaasupäästöistä.

VTT:n senior scientistin Kati Lehtorannan mukaan VTT:llä oli jo aiempaa päästötestauskokemusta meriskrubbereista. Kokemuksesta oli apua uuden järjestelmän haastavissa testauksissa.
Valmetin tuotantojohtaja Juha Jokiluoma uskoo uuden järjestelmän potentiaaliin, kun luvassa on entisestään tiukentuvaa päästösääntelyä.

‒ Valmetilla on nyt ratkaisu, joka voidaan asentaa sekä uusiin aluksiin että jo olemassa oleviin, perinteistä polttoaineita käyttäviin aluksiin.

Valmetin märkiin kaasuihin tarkoitetulla sähköstaattisella saostimella voidaan vähentää muun muassa hiukkaspäästöjä, raskasmetalleja sekä happo- ja öljysumua.

Uusimmat artikkelit

21.6.2022 | Alan Uutiset

ESG näkyy nyt ylimmän johdon agendalla - yli kolmannes eurooppalaisista yrityksistä palkannut kestävän kehityksen johtajan

Vuonna 2021 kansainvälisissä yrityksissä nimitettiin enemmän kestävän kehityksen johtajia kuin viitenä edellisenä vuotena yhteensä, ilmenee PwC:n globaalin strategiakonsultointiin erikoistuneen yksikön Strategy&:n tutkimuksesta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

Automatisointi lievittää logistiikan työvoimapulaa

Finn-ID:n toimitusjohtaja Janne Pyrrö ja teknologiajohtaja Kari Hänninen kertovat, että esimerkiksi logistiikka-alalla robottien harteille voidaan ulkoistaa uuvuttavat ja toisteiset tehtävät.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.