https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valmetin uudella skrubberin ja saostimen yhdistelmällä lähelle nollapäästöjä

Valmet on testannut ensimmäistä skrubberin ja märkiin kaasuihin tarkoitetun sähköstaattisen saostimen yhdistelmää. Yhdistelmällä onnistuttiin vähentämään meridieselmoottorin päästöjä jopa 99 prosenttia.

scrubber

Pilottitestaus ja projektin kokoonpano toteutettiin yhteistyössä VTT:n kanssa.

Menetelmällä varustamot voisivat vähentää hiukkas- ja hiilipäästöjään, ehkäistä ilmaston lämpenemistä ja päästä tiukkeneviin päästörajoihin. 

Tähän asti IMO:n sääntely on ilmansaasteissa keskittynyt rikkidioksidi- ja typpioksidipäästöihin. Nykyisin huomio kiinnittyy entistä enemmän hiili- ja hiukkaspäästöjen vaikutukseen ilmaston lämpenemiseen ja ihmisten terveyteen. Rikkidioksidi-skrubbereilla näitä päästöjä voidaan vähentää jonkin verran, mutta nyt testatulla järjestelmällä päästöt saadaan poistettua lähes kokonaan laivojen pakokaasupäästöistä.

VTT:n senior scientistin Kati Lehtorannan mukaan VTT:llä oli jo aiempaa päästötestauskokemusta meriskrubbereista. Kokemuksesta oli apua uuden järjestelmän haastavissa testauksissa.
Valmetin tuotantojohtaja Juha Jokiluoma uskoo uuden järjestelmän potentiaaliin, kun luvassa on entisestään tiukentuvaa päästösääntelyä.

‒ Valmetilla on nyt ratkaisu, joka voidaan asentaa sekä uusiin aluksiin että jo olemassa oleviin, perinteistä polttoaineita käyttäviin aluksiin.

Valmetin märkiin kaasuihin tarkoitetulla sähköstaattisella saostimella voidaan vähentää muun muassa hiukkaspäästöjä, raskasmetalleja sekä happo- ja öljysumua.

Uusimmat artikkelit

21.9.2023 | Alan Uutiset

Fingrid jättää perimättä kantaverkkomaksuja

Fingridin suunnitelmissa on jättää perimättä kantaverkkomaksuja kaikkiaan kuudelta kuukaudelta vuonna 2024, ja alentaa näin asiakkaidensa kantaverkkomaksuja noin 250 miljoonalla eurolla. Suunnitelman taustalla on poikkeuksellisen suuret pullonkaulatuotot.  

Caruna kuvaa dronella sähköverkkoja

Sähkönjakeluyhtiö Caruna kokeilee uudessa pilotissaan sähköverkkojen älykkäämpää kunnossapitoprosessia.

Outokumpu hyödyntää ensimmäisenä terästuottajana robotiikkaa turvallisuustyössä

Outokumpu arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vähentämään mahdollisesti työntekijöille vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

17.5.2023 | Tutkimus ja koulutus

Wärtsilän Land & Sea Academy -koulutuskeskus Vaasassa avattiin

”Globaalit koulutuskeskuksemme ovat keskeinen elementti Wärtsilän elinkaaritarjonnassa.”

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.