https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valmetin uudella skrubberin ja saostimen yhdistelmällä lähelle nollapäästöjä

Valmet on testannut ensimmäistä skrubberin ja märkiin kaasuihin tarkoitetun sähköstaattisen saostimen yhdistelmää. Yhdistelmällä onnistuttiin vähentämään meridieselmoottorin päästöjä jopa 99 prosenttia.

scrubber

Pilottitestaus ja projektin kokoonpano toteutettiin yhteistyössä VTT:n kanssa.

Menetelmällä varustamot voisivat vähentää hiukkas- ja hiilipäästöjään, ehkäistä ilmaston lämpenemistä ja päästä tiukkeneviin päästörajoihin. 

Tähän asti IMO:n sääntely on ilmansaasteissa keskittynyt rikkidioksidi- ja typpioksidipäästöihin. Nykyisin huomio kiinnittyy entistä enemmän hiili- ja hiukkaspäästöjen vaikutukseen ilmaston lämpenemiseen ja ihmisten terveyteen. Rikkidioksidi-skrubbereilla näitä päästöjä voidaan vähentää jonkin verran, mutta nyt testatulla järjestelmällä päästöt saadaan poistettua lähes kokonaan laivojen pakokaasupäästöistä.

VTT:n senior scientistin Kati Lehtorannan mukaan VTT:llä oli jo aiempaa päästötestauskokemusta meriskrubbereista. Kokemuksesta oli apua uuden järjestelmän haastavissa testauksissa.
Valmetin tuotantojohtaja Juha Jokiluoma uskoo uuden järjestelmän potentiaaliin, kun luvassa on entisestään tiukentuvaa päästösääntelyä.

‒ Valmetilla on nyt ratkaisu, joka voidaan asentaa sekä uusiin aluksiin että jo olemassa oleviin, perinteistä polttoaineita käyttäviin aluksiin.

Valmetin märkiin kaasuihin tarkoitetulla sähköstaattisella saostimella voidaan vähentää muun muassa hiukkaspäästöjä, raskasmetalleja sekä happo- ja öljysumua.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.