https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Valmetin uudella skrubberin ja saostimen yhdistelmällä lähelle nollapäästöjä

Valmet on testannut ensimmäistä skrubberin ja märkiin kaasuihin tarkoitetun sähköstaattisen saostimen yhdistelmää. Yhdistelmällä onnistuttiin vähentämään meridieselmoottorin päästöjä jopa 99 prosenttia.

scrubber

Pilottitestaus ja projektin kokoonpano toteutettiin yhteistyössä VTT:n kanssa.

Menetelmällä varustamot voisivat vähentää hiukkas- ja hiilipäästöjään, ehkäistä ilmaston lämpenemistä ja päästä tiukkeneviin päästörajoihin. 

Tähän asti IMO:n sääntely on ilmansaasteissa keskittynyt rikkidioksidi- ja typpioksidipäästöihin. Nykyisin huomio kiinnittyy entistä enemmän hiili- ja hiukkaspäästöjen vaikutukseen ilmaston lämpenemiseen ja ihmisten terveyteen. Rikkidioksidi-skrubbereilla näitä päästöjä voidaan vähentää jonkin verran, mutta nyt testatulla järjestelmällä päästöt saadaan poistettua lähes kokonaan laivojen pakokaasupäästöistä.

VTT:n senior scientistin Kati Lehtorannan mukaan VTT:llä oli jo aiempaa päästötestauskokemusta meriskrubbereista. Kokemuksesta oli apua uuden järjestelmän haastavissa testauksissa.
Valmetin tuotantojohtaja Juha Jokiluoma uskoo uuden järjestelmän potentiaaliin, kun luvassa on entisestään tiukentuvaa päästösääntelyä.

‒ Valmetilla on nyt ratkaisu, joka voidaan asentaa sekä uusiin aluksiin että jo olemassa oleviin, perinteistä polttoaineita käyttäviin aluksiin.

Valmetin märkiin kaasuihin tarkoitetulla sähköstaattisella saostimella voidaan vähentää muun muassa hiukkaspäästöjä, raskasmetalleja sekä happo- ja öljysumua.

Uusimmat artikkelit

7.2.2023 | Alan Uutiset

Itämeren alueen vetylaakso-kehityshanke etenee

BalticSeaH2-vetylaaksoprojektissa  luodaan Itämeren alueelle laaja, maiden rajojen yli ulottuva vetylaakso, jonka keskus asettuu Etelä-Suomen ja Viron alueelle.

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

Valmet kehitti uuden meesauunin liekin profilointisovelluksen sellutehtaille

Sovellus välittää reaaliaikaista tietoa meesauunin liekin lämpötilasta ja profiilista.

Tutkimus todistaa: aggregaattien päästöistä eroon kannettavalla virtalähteellä

Tuore EU-rahoitteinen tutkimus osoittaa kannettavien virtalähteiden päästövähennys- ja kustannusäästöpotentiaalin.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.