https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 11.4.2016

ABB, Konecranes vauhdittavat Aalto-yliopiston teollisen internetin Otaniemen kampusta

Aalto Industrial Internet Campus (AIIC) on Aallon ja sen korkeakoulujen strateginen aloite. Sen tavoitteena on yhdistää teollisen internetin tutkimus, opetus ja innovaatiotoiminta kokonaisuudeksi, joka toimii tiiviissä yhteistyössä teollisuuden kanssa.  Nyt ABB ja Konecranes ovat lähteneet vauhdittamaan kampuksen toimintaa toimittamalla sinne avoimen rajanpinnan laitteita ja järjestelmiä, jotka ovat sekä Aalto-yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden että muiden yritysten käytössä.

ABB_aalto_pienj1

ABB toimittaa Aalto-yliopistolle magneettilaakereiden testipenkin moottorit, taajuusmuuttajat sekä kunnonvalvontajärjestelmän. Kuva: Raine Viitala/Aalto-yliopisto

ABB toimittaa hankkeeseen magneettilaakereiden testipenkin moottorit ja niiden pyörimisnopeutta säätävät taajuusmuuttajat sekä kunnonvalvontajärjestelmän. Älykkäiden tuotteiden tuottama mittaustieto kerätään yhteen ABB:n tiedonhallintaohjelmistoja hyödyntäen. Tämä tieto on oleellinen toiminnan ja uusien innovaatioiden kehittämiseksi.

Ihmisten, palveluiden ja esineiden internet on teollisuuden suuri mahdollisuus. Yritysten ja yliopiston yhteistyö kokoaa parhaat voimat kehitystyön ja innovoinnin tueksi.

– Olemme iloisia siitä, että saamme olla mukana tässä uraauurtavassa hankkeessa ja aktiivisesti mahdollistamassa teollisen tuotannon uutta aikaa, jossa ihmiset, palvelut ja esineet kommunikoivat reaaliajassa, teknologiajohtaja Panu Virolainen ABB:ltä sanoo.

Lisää innovointihenkeä Suomeen

Konecranes toimittaa kampukselle älykkääseen CXT NEO -nosturiin perustuvan nosturin syksyllä 2016. Se varustetaan TRUCONNECT -etävalvonnalla, joka mahdollistaa teollisen internetin ekosysteemin laajan integraation sekä täysimittaisen tutkimus- ja innovaatiotyön.

konecranes_nosturi

Esimerkkikuva Konecranesin teollisen internetin kampukselle toimittamasta nosturista. Kuva: Konecranes.

– Yhteistyön ansiosta Konecranes voi olla aktiivinen osa teollisen internetin tulevaisuutta kehittävää yhteisöä. Nosturitietojen käyttöliittymän avaaminen tutkijoille ja muille kehittäjille edistää innovaatioita, joista on pitkällä aikavälillä hyötyä kaikille ekosysteemissä toimiville, sanoo Mikko Uhari, strategia- ja teknologiajohtaja Konecranesilta.

ABB:n laitteista tutkitaan muun muassa niiden etäohjattavuutta 5G-verkon yli ja magneettilaakerien turvajärjestelmien toimintaa. Konecranesin älynosturin osalta tutkimusaiheet liittyvät laitteen anturi- ja huoltotietojen hyödyntämiseen tuotesuunnittelussa ja uusien laitteiden testaamisessa sekä toimimiseen yhdessä muiden valmistajien laitteiden kanssa.

– Avoimet järjestelmät edesauttavat yritysten välistä innovointihenkeä. Yhteistyö ABB:n ja Konecranesin kanssa antaa upeasti vauhtia teollisen internetin kampuksen toimintaan, kiittää professori Martti Mäntylä Aalto-yliopistosta.

Uusimmat artikkelit

Olkiluodon vuosihuollot on tehty - löytyi myös kehitettävää

Olkiluodon vuosihuollot ovat tämän vuoden osalta ohi. Ne päättyivät 24. kesäkuuta kello 22.06, kun Olkiluoto 2 -laitosyksikkö kytkettiin valtakunnan verkkoon.

25.6.2025 | Alan Uutiset

Konwell osti Energytech Finlandin

Konwell tarjoaa teollisuuden höyry- ja energiakaasujärjestelmien palveluita sekä tuote- ja järjestelmäratkaisuja. Energytech Finland on erikoistunut teollisuuden energiajärjestelmien toimituksiin, valvontaan, huoltoon ja asennuksiin.

Työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön törkeästä turmelemisesta ehdollista vankeutta

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi kauhavalaisen yrityksen törkeästä ympäristön turmelemisesta ja työturvallisuusrikoksesta yhteisösakkoon ja rikoshyödyn menettämiseen. Laiminlyönnit paljastuivat työsuojelutarkastuksessa.

HSY uusi laitos jalostaa biojätteen lannoitteeksi pelloille

Biojätteen käsittelyssä siirrytään tehokkaampaan tapaan hyödyntää pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella kerättyä biojätettä.

Aalto-yliopistosta valmistuu avoimen automaation osaajia

"Oppiminen on sujunut parhaiten silloin, kun opiskelijoilla ei ole ennakko-oletuksia oikeasta tai väärästä tavasta tehdä automaatiota," tekniikan professori Valeriy Vyatkin toteaa. 

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.