https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 21.1.2016

AEL toteuttaa Metsä Fibren oppisopimuskoulutukset

Metsä Fibre rekrytoi uudet prosessiosaajat yhtiöön oppisopimuskoulutuksen kautta. Yhtiön koulutuskumppanina toimii elinkeinoelämän kouluttajana tunnettu AEL. Oppisopimuskoulutukset räätälöidään Metsä Fibren osaamisvaatimuksiin, millä varmistetaan yhtiön tarvitsemat oikeat osaajat oikeisiin tehtäviin. Prosessinhoitajan tutkintotavoitteisella koulutuksella yhtiö rekrytoi ammattiosaajia kaikille neljälle tehtaalleen – niin myös Äänekoskelle nousevalle uuden sukupolven biotuotetehtaalle. Monimutkaiset tehdasprosessit vaativat henkilöstöltä syvällistä erikoisosaamista ja laajaa kokonaisuuksien ymmärrystä. AEL:n Metsä Fibrelle toteuttama prosessinhoitajan tutkintotavoitteinen koulutus kestää 1,5 vuotta.

aelmetsa

Metsä Fibren henkilöstön kehittäminen on pitkäjänteistä, lähtökohtana ovat yhtiön strategia ja tehtaiden osaamistarpeet. Äänekoskelle nouseva Metsä Fibren uuden sukupolven biotuotetehdas on alallaan ensimmäinen maailmassa. On selvää, että uuden biotuotetehtaan osaamistarpeet ovat keskeisessä roolissa henkilöstön kehittämisessä. Äänekosken tehtaan nykyinen henkilöstö siirtyy uudelle biotuotetehtaalle, lisäkoulutusta järjestetään osaamistarpeen mukaan. Yhtiön Joutsenon, Kemin ja Rauman tehtaille koulutetaan jatkuvasti uusia alan ammattiosaajia korvaamaan muun muassa eläkkeelle lähteviä.

– AEL:n toteuttamien oppisopimuskoulutusten kautta olemme saaneet tehtaillemme henkilöstöä, joilla on tarvettamme vastaava oikea osaaminen, sanoo Metsä Fibren henkilöstön kehittämispäällikkö Katja Konola-Manninen. Meillä on AEL:n kanssa pitkä tausta yhteistyöstä. AEL pystyy tarjoamaan joustavasti monipuolista osaamista. Toiminta on systemaattista, pystymme luottamaan siihen, summaa Katja Konola-Manninen.

– Metsä Fibren opiskelijat ovat motivoituneita ja sitoutuneita koulutukseen - valioluokkaa, sanoo koulutuspäällikkö Riku Silván AEL:stä.
– Se haastaa mukavasti myös kouluttajan, kun opiskelijat tenttaavat mieltään askarruttavista, syvällisistäkin asioista. On ollut ilahduttavaa nähdä, miten koulutukseen liittyvät tehtävät tehdään ajoissa, ja toimitaan muutenkin yhteisesti sovittujen toimintamallien mukaan. Työssäoppimisen tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät tekemään laaja-alaisesti eri prosesseihin liittyviä työtehtäviä - tässäkin on onnistuttu hyvin. Yhteistyö Metsä Fibren kanssa on sujunut erittäin positiivisesti ja luottamuksellisesti, summaa Riku Silvan, neljästi parhaaksi kouluttajaksikin valittu prosessikoulutusten pääkouluttaja.

Metsä Fibren rekrytoinnit ovat suosittuja. Suuresta hakijamäärästä vain pieni osa pääsee mukaan koulutukseen. Pirkka Luukkainen suoritti prosessinhoitajan oppisopimuskoulutuksen, ja sai työpaikan valmistuttuaan Metsä Fibren Äänekosken tehtaalta. Aikaisemmin Luukkainen oli suorittanut lukion sekä sähkö- ja automaatioasentajan perustutkinnon, ja työskennellyt alalla.
– Tietoni olivat kuitenkin pinnalliset. Nyt tiedän, miksi jotain tehdään ja mikä on oman työni rooli kokonaisuudessa. Perehdytys, syventävä koulutus, työharjoittelu ja tehdaskäynnit nivoutuivat kaikki hyvin yhteen, kertoo Pirkka Luukkainen oppimiskokemuksistaan.

Tuomo Turpeinen suorittaa parhaillaan Metsä Fibren prosessinhoitajan oppisopimuskoulutusta. Ennen toukokuussa 2015 alkanutta opiskelua Turpeisella oli takanaan sähköalan perustutkinto, ja työkokemusta alalta jonkin verran.
– Koko ajan opin uutta ja ymmärrän paremmin kokonaisuuksia. Koulutusjaksoilla opittu teoria ja työharjoittelu kokeneitten työnopastajien ohjauksessa opettavat paljon, Turpeinen kertoo tyytyväisenä.  

– Työnopastajiksi pyrimme saamaan tehtaan kokeneita ammattilaisia. Siinä siirtyy samalla arvokasta hiljaista tietoa ja osaamista tuleville ammattilaisille”, Katja Konola-Manninen lisää lopuksi.

Metsä Fibrellä on käynnistymässä jo kolmas AEL:n tutkintotavoitteinen prosessinhoitajien oppisopimuskoulutus. Haku käynnistyy tammikuussa 2016. Koulutus alkaa toukokuussa 2016.

www.ael.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.