https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 21.1.2016

AEL toteuttaa Metsä Fibren oppisopimuskoulutukset

Metsä Fibre rekrytoi uudet prosessiosaajat yhtiöön oppisopimuskoulutuksen kautta. Yhtiön koulutuskumppanina toimii elinkeinoelämän kouluttajana tunnettu AEL. Oppisopimuskoulutukset räätälöidään Metsä Fibren osaamisvaatimuksiin, millä varmistetaan yhtiön tarvitsemat oikeat osaajat oikeisiin tehtäviin. Prosessinhoitajan tutkintotavoitteisella koulutuksella yhtiö rekrytoi ammattiosaajia kaikille neljälle tehtaalleen – niin myös Äänekoskelle nousevalle uuden sukupolven biotuotetehtaalle. Monimutkaiset tehdasprosessit vaativat henkilöstöltä syvällistä erikoisosaamista ja laajaa kokonaisuuksien ymmärrystä. AEL:n Metsä Fibrelle toteuttama prosessinhoitajan tutkintotavoitteinen koulutus kestää 1,5 vuotta.

aelmetsa

Metsä Fibren henkilöstön kehittäminen on pitkäjänteistä, lähtökohtana ovat yhtiön strategia ja tehtaiden osaamistarpeet. Äänekoskelle nouseva Metsä Fibren uuden sukupolven biotuotetehdas on alallaan ensimmäinen maailmassa. On selvää, että uuden biotuotetehtaan osaamistarpeet ovat keskeisessä roolissa henkilöstön kehittämisessä. Äänekosken tehtaan nykyinen henkilöstö siirtyy uudelle biotuotetehtaalle, lisäkoulutusta järjestetään osaamistarpeen mukaan. Yhtiön Joutsenon, Kemin ja Rauman tehtaille koulutetaan jatkuvasti uusia alan ammattiosaajia korvaamaan muun muassa eläkkeelle lähteviä.

– AEL:n toteuttamien oppisopimuskoulutusten kautta olemme saaneet tehtaillemme henkilöstöä, joilla on tarvettamme vastaava oikea osaaminen, sanoo Metsä Fibren henkilöstön kehittämispäällikkö Katja Konola-Manninen. Meillä on AEL:n kanssa pitkä tausta yhteistyöstä. AEL pystyy tarjoamaan joustavasti monipuolista osaamista. Toiminta on systemaattista, pystymme luottamaan siihen, summaa Katja Konola-Manninen.

– Metsä Fibren opiskelijat ovat motivoituneita ja sitoutuneita koulutukseen - valioluokkaa, sanoo koulutuspäällikkö Riku Silván AEL:stä.
– Se haastaa mukavasti myös kouluttajan, kun opiskelijat tenttaavat mieltään askarruttavista, syvällisistäkin asioista. On ollut ilahduttavaa nähdä, miten koulutukseen liittyvät tehtävät tehdään ajoissa, ja toimitaan muutenkin yhteisesti sovittujen toimintamallien mukaan. Työssäoppimisen tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät tekemään laaja-alaisesti eri prosesseihin liittyviä työtehtäviä - tässäkin on onnistuttu hyvin. Yhteistyö Metsä Fibren kanssa on sujunut erittäin positiivisesti ja luottamuksellisesti, summaa Riku Silvan, neljästi parhaaksi kouluttajaksikin valittu prosessikoulutusten pääkouluttaja.

Metsä Fibren rekrytoinnit ovat suosittuja. Suuresta hakijamäärästä vain pieni osa pääsee mukaan koulutukseen. Pirkka Luukkainen suoritti prosessinhoitajan oppisopimuskoulutuksen, ja sai työpaikan valmistuttuaan Metsä Fibren Äänekosken tehtaalta. Aikaisemmin Luukkainen oli suorittanut lukion sekä sähkö- ja automaatioasentajan perustutkinnon, ja työskennellyt alalla.
– Tietoni olivat kuitenkin pinnalliset. Nyt tiedän, miksi jotain tehdään ja mikä on oman työni rooli kokonaisuudessa. Perehdytys, syventävä koulutus, työharjoittelu ja tehdaskäynnit nivoutuivat kaikki hyvin yhteen, kertoo Pirkka Luukkainen oppimiskokemuksistaan.

Tuomo Turpeinen suorittaa parhaillaan Metsä Fibren prosessinhoitajan oppisopimuskoulutusta. Ennen toukokuussa 2015 alkanutta opiskelua Turpeisella oli takanaan sähköalan perustutkinto, ja työkokemusta alalta jonkin verran.
– Koko ajan opin uutta ja ymmärrän paremmin kokonaisuuksia. Koulutusjaksoilla opittu teoria ja työharjoittelu kokeneitten työnopastajien ohjauksessa opettavat paljon, Turpeinen kertoo tyytyväisenä.  

– Työnopastajiksi pyrimme saamaan tehtaan kokeneita ammattilaisia. Siinä siirtyy samalla arvokasta hiljaista tietoa ja osaamista tuleville ammattilaisille”, Katja Konola-Manninen lisää lopuksi.

Metsä Fibrellä on käynnistymässä jo kolmas AEL:n tutkintotavoitteinen prosessinhoitajien oppisopimuskoulutus. Haku käynnistyy tammikuussa 2016. Koulutus alkaa toukokuussa 2016.

www.ael.fi

Uusimmat artikkelit

4.2.2025 | Alan Uutiset

Caverion laajentaa tuulivoimaloiden huoltopalvelunsa Poriin

Caverion ostaa paikallisen Huolto-Lepistön tuulivoimaliiketoiminnan.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.