https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 18.1.2017

Älynosturi vihittiin käyttöön Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella

Aalto-yliopisto ja Konecranes sopivat keväällä 2016 yhteistyöstä teollisen internetin tutkimuksessa ja opetuksessa. Yhteistyötä varten Konecranes lahjoitti yliopistolle älynosturin, jonka toimitusjohtaja Panu Routila vihki tänään käyttöön Aalto-yliopiston teollisen internetin kampuksella Otaniemessä.

nosturi2 smaller.jpg

Aalto Industrial Internet Campus (AIIC) -nosturissa on joukko turvalliseen käyttöön ja kunnonvalvontaan liittyviä älykkäitä toimintoja. Nosturin ohjausjärjestelmä on kytketty Konecranesin alustaan, jonka kautta opiskelijoilla ja tutkijoilla on pääsy nosturin toimintoihin.

- Projektikurssilla opiskelijat suunnittelevat nosturiin järjestelmän, joka tunnistaa käyttäjän. Tunnistusta voidaan käyttää käyttöoikeuksien määrittelyyn sekä optimaalisen käytön opastukseen. Konecranes on mukana mentoroimassa opiskelijoita, kertoo Jari Juhanko, Aallon teollisen internetin kampuksen vetäjä, tilaisuudessa.

Nosturin avulla opiskelijat ja tutkijat voivat hyödyntää kerättyä nosturidataa ja avoimia rajapintoja kehittääkseen uusia tuotteita ja palveluita.

Digitaalinen kaksonen ja avoin innovaatioalusta

Konecranes satsaa vahvassa kasvussa olevaan digitalisaatioon ja tuo markkinoille teknologioita ja niitä hyödyntäviä palveluja, jotka ovat toimialalle uusia.

- Teollisen internetin kampus tarjoaa konseptina autenttisen toimintaympäristön ja lyhyen polun verkostoituneesta tutkimuksesta kaupallisiksi tuotteiksi. Digitalisaatio tulee muuttamaan niin teollisuuden käyttämää tekniikkaa kuin liiketoimintamalleja, ja yhdessä eri alojen huippututkimuksen sekä teollisten toimijoiden kanssa realisoimme tuon muutoksen, sanoo Konecranesin johtaja Juha Pankakoski.

Nosturin suunnittelussa käytetään Siemens PLM -ohjelmistoa, jossa uusia ratkaisuja voidaan simuloida käyttämällä nosturin digitaalista kaksosta eli virtuaalista kopiota nosturista ja sen automaatiojärjestelmästä.

nosturi1 smaller.jpg

Kuvassa Konecranesin tj Panu Routila (vas.) ja Siemens tj Janne Öhman.

- Digitaalinen kaksonen kehittyy todellisesta nosturista saadun datan perusteella. Sitä voidaan hyödyntää simuloinnin lisäksi esimerkiksi tuotekehityksessä. Silloin kehitystyö perustuu oikeaan dataan eikä oletuksiin, toteaa Siemens Osakeyhtiön toimitusjohtaja Janne Öhman omassa puheenvuorossaan

Nosturi on kytketty myös Siemensin toimittamaan avoimeen innovaatioalustaan.

- Avoimessa IoT-alustassamme eri toimijat voivat kehittää datan avulla uusia sovelluksia ja liiketoimintamalleja turvallisesti ja muodostaa parhaimmillaan tuottavia ekosysteemejä, Öhman jatkaa.

www.aalto.fi

www.konecranes.fi

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.