https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.3.2018

Arctic Drone -ekosysteemi sai Digital innovation Hub -hyväksynnän

Euroopan ensimmäisen drone-liiketoimintaan keskittyneen hubin tavoite on nostaa Suomi drooniteknologian ja siihen kehitettävien palvelujen kärkimaiden joukkoon.

pexels-photo_drones-442587

Pexels.com (JeShoots.com)

Euroopan komission Smart Specialisation Platform on hyväksynyt Arctic Drone Labs -ekosysteemin (ADL) osaksi kasvavaa Digital Innovation Hub (DIH) -verkostoaan. Eurooppalaisessa DIH-verkostossa on lähes 200 täysin toiminnallista hubia, joista nyt seitsemän sijaitsee Suomessa.

Arctic Drone Labs on osa kansallisen HILLA-ohjelman ekosysteemien verkostoa ja sitä koordinoi Oulun ammattikorkeakoulu. Aiemmin HILLA-ohjelman ekosysteemeistä DIH-statuksen on saanut SuperIoT vuonna 2016.

DIH palveluverkostoon kuuluu tutkimuslaitoksia, korkeakouluja, yrityksiä, kauppakamareita ja muita alueen keskeisiä kehittäjiä. Sen tarkoituksena on nostaa yritysten digitalisaatioastetta, luoda uusia digitaalisia palveluita ja parantaa eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä. Euroopan komissio käynnisti ensimmäisen Euroopan digitaalisille sisämarkkinoille kohdennetun aloitteen huhtikuussa 2016. Alkuvaiheessa ADL keskittyy luomaan kansallisia kehityshankkeita ja kehittämään kansainvälisiä yritys- ja tutkimuslaitosverkostoja.

Kansainvälistä kasvua uusista liiketoimintamahdollisuuksista

DIH-status antaa toimivan kanavan tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteistyölle drooniteknologioiden ja -palveluiden kehittämiseksi.

- ADL:ssä ovat mukana maan johtavat tutkimuslaitokset ja parhaat drone-toimialan yritykset. Nyt etsimme hankkeita, joissa nämä toimijat voivat yhdessä luoda kansainvälistä liiketoimintaa ja tutkimusta, toteaa projektipäällikkö Timo Lind.

Tampereen teknillisessä yliopistossa on yksi Suomen johtavia droonien tutkimuskeskuksia.

- Droonitutkimuksessa tapahtuu nyt paljon kehitystä sekä ilmassa, vedessä ja maalla liikkuvissa drooneissa. Esimerkiksi koneoppimisen kehitys antaa koko ajan uusia työkaluja drooneihin, toteaa TTY:n projektipäällikkö Jussi Aaltonen.

Drooneihin liittyvässä kehityksessä painopiste on siirtymässä itse laitteista niiden sovellusten, analytiikkaratkaisujen ja uudentyyppisten sensoreiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Arctic Drone Labs hakee uusia partnereita jatkuvalla haulla.

http://www.arcticdronelabs.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.