https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.3.2018

Arctic Drone -ekosysteemi sai Digital innovation Hub -hyväksynnän

Euroopan ensimmäisen drone-liiketoimintaan keskittyneen hubin tavoite on nostaa Suomi drooniteknologian ja siihen kehitettävien palvelujen kärkimaiden joukkoon.

pexels-photo_drones-442587

Pexels.com (JeShoots.com)

Euroopan komission Smart Specialisation Platform on hyväksynyt Arctic Drone Labs -ekosysteemin (ADL) osaksi kasvavaa Digital Innovation Hub (DIH) -verkostoaan. Eurooppalaisessa DIH-verkostossa on lähes 200 täysin toiminnallista hubia, joista nyt seitsemän sijaitsee Suomessa.

Arctic Drone Labs on osa kansallisen HILLA-ohjelman ekosysteemien verkostoa ja sitä koordinoi Oulun ammattikorkeakoulu. Aiemmin HILLA-ohjelman ekosysteemeistä DIH-statuksen on saanut SuperIoT vuonna 2016.

DIH palveluverkostoon kuuluu tutkimuslaitoksia, korkeakouluja, yrityksiä, kauppakamareita ja muita alueen keskeisiä kehittäjiä. Sen tarkoituksena on nostaa yritysten digitalisaatioastetta, luoda uusia digitaalisia palveluita ja parantaa eurooppalaisten yritysten kilpailukykyä. Euroopan komissio käynnisti ensimmäisen Euroopan digitaalisille sisämarkkinoille kohdennetun aloitteen huhtikuussa 2016. Alkuvaiheessa ADL keskittyy luomaan kansallisia kehityshankkeita ja kehittämään kansainvälisiä yritys- ja tutkimuslaitosverkostoja.

Kansainvälistä kasvua uusista liiketoimintamahdollisuuksista

DIH-status antaa toimivan kanavan tutkimusorganisaatioiden ja yritysten yhteistyölle drooniteknologioiden ja -palveluiden kehittämiseksi.

- ADL:ssä ovat mukana maan johtavat tutkimuslaitokset ja parhaat drone-toimialan yritykset. Nyt etsimme hankkeita, joissa nämä toimijat voivat yhdessä luoda kansainvälistä liiketoimintaa ja tutkimusta, toteaa projektipäällikkö Timo Lind.

Tampereen teknillisessä yliopistossa on yksi Suomen johtavia droonien tutkimuskeskuksia.

- Droonitutkimuksessa tapahtuu nyt paljon kehitystä sekä ilmassa, vedessä ja maalla liikkuvissa drooneissa. Esimerkiksi koneoppimisen kehitys antaa koko ajan uusia työkaluja drooneihin, toteaa TTY:n projektipäällikkö Jussi Aaltonen.

Drooneihin liittyvässä kehityksessä painopiste on siirtymässä itse laitteista niiden sovellusten, analytiikkaratkaisujen ja uudentyyppisten sensoreiden kehittämiseen ja käyttöönottoon. Arctic Drone Labs hakee uusia partnereita jatkuvalla haulla.

http://www.arcticdronelabs.com

Uusimmat artikkelit

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

8.5.2025 | Alan Uutiset

Teknologiateollisuus: “Vapautuksen päivä” käänsi hyvin alkaneen vuoden valtavaksi epävarmuudeksi

Teknologiateollisuuden uusien tilausten arvo parani alkuvuonna vuodentakaiseen nähden ja tarjouspyyntökyselyn saldoluku nousi positiiviseksi ensimmäisen kerran yli kahteen vuoteen. Jäsenille tehty kysely kertoo kuitenkin suuresta epävarmuudesta. Donald Trumpin toimet ovat hidastaneet investointipäätöksiä. 

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.