https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 4.12.2017

Aurora-älytiellä alkavat ensimmäiset koeajot

Liikenneviraston  Valtatiellä 21 sijaitseva Aurora-älytie avattiin testaajille ympäri maailmaa marraskuussa ja ensimmäiset koeajot alkavat tammikuussa.

digitalisaatio-kuvitus

Aurora-älytie on valtatiellä 21 sijaitseva kymmenen kilometrin (Pahtonen - Puthaanranta) älytiejakso, joka mahdollistaa muun muassa autonomisten ajoneuvojen kokeilut julkisella tiejaksolla. Tie on varusteltu tukemaan ajoneuvojen autonomista suoriutumista haasteellisissa sääolosuhteissa. Samalla tie tuottaa tietoa teiden talvikunnossapidon sekä älykkään omaisuudenhallinnan tueksi.

- Ensimmäiset testaajamme julkisella tiejaksolla ovat Sensible 4 ja VTT. Joulukuussa näemme myös ensimmäisiä väläyksiä siitä, miten älytien varustelu tukee ajoneuvoa lumen keskellä ja miten data liikkuu, sanoo Auroran verkostojohtaja Reija Viinanen Liikennevirastosta.

- Älytie valikoitui luonnolliseksi testialustaksi autonomiselle ajoneuvollemme, koska haluamme erityisesti saada tietoa siitä, miten ajoneuvo suoriutuu haastavissa olosuhteissa. Meille on tärkeää saada todellisissa olosuhteissa testattua, kuinka paikannus, liikkuvien kohteiden, kuten porojen, ihmisten ja lohirekkojen havainnointi sekä ajoneuvon reaaliaikainen kontrolli toimivat ja mitä pitäisi kehittää, jotta autonominen ajoneuvo on turvallinen säässä kuin säässäkertoo Sensible 4 Oy:n toimitusjohtaja Harri Santamala.

- VTT on mukana Euroopan autoteollisuuden kanssa kehittämässä vaikeisiin keliolosuhteisiin soveltuvaa automatiikkaa ja siksi Aurora tarjoaa luonnollisen kehitysympäristön. Nyt pääsee tutustumaan Marttiin, joka on maastoauton pohjalle rakennettu automaattinen ajoneuvo, kertoo projektipäällikkö Matti Kutila VTT:ltä. VTT:n varsinaiset testiajot älytiellä käynnistyvät tammikuussa.

Älytie valmistui syyskuussa 2017 ja on Liikenneviraston rahoittama.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.