https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 13.6.2017

Avoimet, osallistavat innovaatiomallit päihittävät perinteisen T&K-toimintamallin: budjetin suuruus ei ratkaise

Avoimet, etenkin asiakkaita osallistavat innovaatiomallit jättävät perinteisen T&K-toimintamallin varjoonsa. Muun muassa tämä ilmenee PwC:n tuoreesta innovaatioraportista, johon saatiin vastauksia yli 1 200 toimitusjohtajalta ja innovaatiojohtajalta 44 maasta.

innovation

PwC:n Innovation Benchmark -tutkimukseen osallistui Suomesta 25 suuryrityksen edustajaa. Kyselyn mukaan yksi isoimmista trendeistä innovaatiotoiminnassa on siirtyä perinteisestä tuotekeskeisestä T&K-toiminnasta entistä asiakaslähtöisempään innovointiin, jossa lähdetään luomaan uudenlaisia palveluita tai tuotteita niin sanotusti  tyhjästä.

-Uudenlainen avoimempi ja osallistavampi kehitystoiminta vaatii aiempaa suurempaa rohkeutta; riskit ovat isompia, kun ei kehitetä vain seuraavaa versiota tutusta tuotteesta vaan luodaan täysin uudenlaista palvelua käyttäjän tulevaisuuden tarpeisiin, PwC Suomen asiantuntija Pekka Pesonen sanoo.

Ihmiset – innovaatioiden X-faktori

Innovaatiotoimintaan osallistetaan aiempaa enemmän erilaisia ihmisiä – niin työntekijöitä, asiakkaita kuin kumppaneita ja kaikilta eri organisaatiotasoilta. Avoimien innovaatiomallien odotetaan edistävän koko yrityksen kulttuuria samalla kun se rikastaa keskustelua ja avaa ajatuksia täysin uudenlaisille ideoille.

Kyselyn ja syvähaastattelujen mukaan haastavinta innovaatiotoiminnassa on löytää innovatiivisia ja yrittäjähenkisiä työntekijöitä sekä luoda innovaatioihin kannustava kulttuuri. Tähän kukaan haastatelluista yrityksistä ei löytänyt selvää reseptiä – jos sellaista edes on, Pesonen jatkaa.

Pesosen mukaan kaikille yrityksille on kriittistä tunnistaa innovointia tekevät ”talentit” ja luoda ympäristö ja toimintamallit, jossa ihmiset pääsevät ideoimaan ja luomaan uutta.

Teknologia ajaa innovaatioita

Yritykset laajasti eri toimialoilta mainitsevat teknologian innovaatioiden ja markkinamuutosten ajurina – ei vain mahdollistajana. Samaan aikaan yritykset tunnistavat, että teknologiasta saadaan hyötyjä vain sen mukaan, miten ihmiset sitä käyttävät.

Yritykset, joissa innovaatiot ovat teknologialähtöisiä, pyrkivät tekemään muita yrityksiä enemmän disruptoivia innovaatioita, jotka luovat uusia markkinoita tai kokonaan uudenlaisia palveluita ja jotka vastaavat asiakkaiden oletettuihin tuleviin tarpeisiin.

-Koska teknologiaa pidetään yhtenä keskeisimmistä ajureista innovaatioille, ei ole ihme, että noin puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä mainitsee teknologiakumppanit heidän tärkeimmiksi innovaatiokumppaneikseen omien työntekijöiden jälkeen.

Budjetin suuruus ei ratkaise onnistumista  

Reilu puolet (54 prosenttia) kyselyyn vastanneista yrityksistä kamppailee innovaatio- ja liiketoimintastrategioiden yhteensovittamisessa, mistä syystä moni yritys saattaa sijoittaa sokkona panoksiaan innovaatiotoimiin. Kuitenkin tutkimusten mukaan innovaatiotoiminnassa juuri se, miten rahat käytetään, on tärkeämpää kuin investoinnin suuruus.

- Budjettia tärkeämpää on se, miten innovaatioita luodaan, miten ne tuodaan markkinoille ja miten innovaation ympärille luodaan toimiva ja kilpailukykyinen ansainta- ja liiketoimintamalli, Pesonen päättää.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.