https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 13.6.2017

Avoimet, osallistavat innovaatiomallit päihittävät perinteisen T&K-toimintamallin: budjetin suuruus ei ratkaise

Avoimet, etenkin asiakkaita osallistavat innovaatiomallit jättävät perinteisen T&K-toimintamallin varjoonsa. Muun muassa tämä ilmenee PwC:n tuoreesta innovaatioraportista, johon saatiin vastauksia yli 1 200 toimitusjohtajalta ja innovaatiojohtajalta 44 maasta.

innovation

PwC:n Innovation Benchmark -tutkimukseen osallistui Suomesta 25 suuryrityksen edustajaa. Kyselyn mukaan yksi isoimmista trendeistä innovaatiotoiminnassa on siirtyä perinteisestä tuotekeskeisestä T&K-toiminnasta entistä asiakaslähtöisempään innovointiin, jossa lähdetään luomaan uudenlaisia palveluita tai tuotteita niin sanotusti  tyhjästä.

-Uudenlainen avoimempi ja osallistavampi kehitystoiminta vaatii aiempaa suurempaa rohkeutta; riskit ovat isompia, kun ei kehitetä vain seuraavaa versiota tutusta tuotteesta vaan luodaan täysin uudenlaista palvelua käyttäjän tulevaisuuden tarpeisiin, PwC Suomen asiantuntija Pekka Pesonen sanoo.

Ihmiset – innovaatioiden X-faktori

Innovaatiotoimintaan osallistetaan aiempaa enemmän erilaisia ihmisiä – niin työntekijöitä, asiakkaita kuin kumppaneita ja kaikilta eri organisaatiotasoilta. Avoimien innovaatiomallien odotetaan edistävän koko yrityksen kulttuuria samalla kun se rikastaa keskustelua ja avaa ajatuksia täysin uudenlaisille ideoille.

Kyselyn ja syvähaastattelujen mukaan haastavinta innovaatiotoiminnassa on löytää innovatiivisia ja yrittäjähenkisiä työntekijöitä sekä luoda innovaatioihin kannustava kulttuuri. Tähän kukaan haastatelluista yrityksistä ei löytänyt selvää reseptiä – jos sellaista edes on, Pesonen jatkaa.

Pesosen mukaan kaikille yrityksille on kriittistä tunnistaa innovointia tekevät ”talentit” ja luoda ympäristö ja toimintamallit, jossa ihmiset pääsevät ideoimaan ja luomaan uutta.

Teknologia ajaa innovaatioita

Yritykset laajasti eri toimialoilta mainitsevat teknologian innovaatioiden ja markkinamuutosten ajurina – ei vain mahdollistajana. Samaan aikaan yritykset tunnistavat, että teknologiasta saadaan hyötyjä vain sen mukaan, miten ihmiset sitä käyttävät.

Yritykset, joissa innovaatiot ovat teknologialähtöisiä, pyrkivät tekemään muita yrityksiä enemmän disruptoivia innovaatioita, jotka luovat uusia markkinoita tai kokonaan uudenlaisia palveluita ja jotka vastaavat asiakkaiden oletettuihin tuleviin tarpeisiin.

-Koska teknologiaa pidetään yhtenä keskeisimmistä ajureista innovaatioille, ei ole ihme, että noin puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä mainitsee teknologiakumppanit heidän tärkeimmiksi innovaatiokumppaneikseen omien työntekijöiden jälkeen.

Budjetin suuruus ei ratkaise onnistumista  

Reilu puolet (54 prosenttia) kyselyyn vastanneista yrityksistä kamppailee innovaatio- ja liiketoimintastrategioiden yhteensovittamisessa, mistä syystä moni yritys saattaa sijoittaa sokkona panoksiaan innovaatiotoimiin. Kuitenkin tutkimusten mukaan innovaatiotoiminnassa juuri se, miten rahat käytetään, on tärkeämpää kuin investoinnin suuruus.

- Budjettia tärkeämpää on se, miten innovaatioita luodaan, miten ne tuodaan markkinoille ja miten innovaation ympärille luodaan toimiva ja kilpailukykyinen ansainta- ja liiketoimintamalli, Pesonen päättää.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.