https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.12.2016

Bosch kehittää uutta teollisen valmistamisen konseptia - mukana muun muassa TTY

Boschin johtama tutkimuskonsortio kehittää uutta teollisen valmistamisen konseptia. Yksi kumppaneista on Tampereen teknillinen yliopisto. Hankkeen tavoitteena on vähentää tuotannon aloittamiseen ja uudelleenkonfiguroimiseen kuluvaa aikaa ja lisätä sen kannattavuutta.

Bosch

Boschin johtama tutkimuskonsortio kehittää uutta teollisen valmistamisen konseptia. ​​Tuotantojärjestelmien uudelleen konseptointia tarvitaan, koska tuotantoajat muuttuvat yhä lyhyemmiksi, erien koko vaihtelee ja räätälöityjen tuotteiden kysyntä kasvaa kasvamistaan.

Hankkeen yhdeksän kumppania pyrkivät luomaan mukautuvan, uudelleen konfiguroitavan tuotantojärjestelmän. Tavoitteet ovat kunnianhimoiset: "Haluamme tehdä valmistuksesta tehokkaampaa ja kannattavampaa. Pyrkimyksenä on leikata tuotannon käynnistämiseen kuluvaa aikaa 30 prosentilla”, kertoo projektipäällikkö Sebastian Schrock Boschilta.

Yksi hankkeen osapuolista on Tampereen teknillinen yliopisto, joka tuo mukaan osaamista resurssien digitaalisesta mallintamisesta, erityisesti niin kutsutun kyvykkyysmallintamisen alueelta. Hanke käynnistyi marraskuussa 2015 ja jatkuu aina vuoden 2018 lokakuuhun.

”Plug and produce” -moduuleita älytehtaaseen

Vielä toistaiseksi tuotantolinjat on yleensä suunniteltu vain yhden tuotteen tai tietyn kokoisen erän valmistamiseen. Nykyisenkaltaisissa järjestelmissä tuotantolinjan muutokset vievät aikaa ja rahaa sekä kasvattavat potentiaalisten virheiden määrää ja seisokkien pituutta. Boschin johtaman hankkeen tavoitteena on, että jatkossa niin kutsutut ”plug and produce” -moduulit huolehtivat tietyistä valmistusketjun tehtävistä – esimerkiksi puristamisesta, poraamisesta tai kokoonpanosta – toisistaan riippumattomasti. Kukin moduuli pystyy konfiguroimaan itse itsensä ja koordinoimaan valmistusprosesseja yhdessä naapurimoduulien kanssa. Tuotantolinjaa voidaan tuolloin muokata ainoastaan eri moduuleja lisäämällä tai poistamalla.

–  Meidän roolimme hankkeessa on kehittää resurssi- ja kyvykkyysmalleja, joiden avulla voidaan löytää automaattisesti tarvittavat moduulit kuhunkin tuotevaatimukseen, kertoo tutkijatohtori Eeva Järvenpää Tampereen teknillisen yliopiston kone- ja tuotantotekniikan laitokselta.  

– Olemme tehneet kyvykkyys- ja resurssimallinnusta pitkään, mutta nyt pääsemme ensimmäistä kertaa testaamaan tutkimustyömme tuloksia kunnolla oikeassa tehdasympäristössä. Se on todella kiinnostavaa ja arvokasta.

Valmistusjärjestelmät testiin

Tiimi pyrkii osoittamaan kehittämänsä verkottuneen järjestelmän toimivuuden käytännön sovelluksen avulla. Kukin tutkimuskonsortion jäsen tuo mukaan oman osaamisensa: yliopistot kehittävät standardeja, järjestelmätoimittajat ja laitevalmistajat rakentavat moduuleita ja loppukäyttäjäyritykset, kuten Bosch, testaavat konsepteja käytännössä.

Niin kutsuttua ReCaM-hanketta (”rapid reconfiguration of flexible production systems through capability-based adaptation, auto-configuration, and integrated tools for production planning”) rahoittaa Euroopan unioni, joka on investoinut hankkeeseen 5,3 miljoonaa euroa osana "Horizon 2020" -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa. Älykkään tehtaan kehittämisen yhtenä tavoitteena on antaa Euroopalle etulyöntiasema kilpailijoistaan.

Lisätietoa hankkeesta: www.recam-project.eu 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.