https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 11.5.2020

Digitaaliset kaksoset mukaan uudistuvan energian tuotantoon

Uusiutuvien energiamuotojen käyttö ja niihin perustuva liiketoiminta kehittyvät Lapissa digitaalisten kaksosten avulla.

Full_view_4_right_focus

Digitaalisilla Kaksosilla Vipuvoimaa Uusiutuvalle Energialle -hankkeessa parannetaan myös ennakoivasti alueen toimijoiden valmiuksia vastata energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin.

Digitaalinen kaksonen (Digital Twin) on virtuaalinen malli tuotteesta, prosessista tai palvelusta. Sen avulla voi visualisoida havainnollisesti kohteen toimintaa ja siihen liittyvää informaatiota.

Hankkeessa selvitetään uusiutuvan energian tuottamiseen keskittyvien yritysten tarpeet ja mahdollisuudet digitaalisten kaksosten hyödyntämiseksi liiketoimintansa osa-alueilla kuten myynnissä, markkinoinnissa, huollossa, ylläpidossa, asiakaspalvelussa, uusien tuotteiden suunnittelussa, henkilöstön kouluttamisessa ja järjestelmien turvallisuuden ja hyötysuhteen parantamisessa.

Tarkoituksena on tehostaa uusiutuvien energiamuotojen käyttöä kun alueen energia- ja talotekniikan yritysten liiketoiminnan edellytykset ja kilpailukyky paranevat. Samoin kohentuvat yritysten valmiudet vastata energiatehokkuusdirektiivin vaatimuksiin.

Käytännössä luodaan peli- ja VR-teknologialla toimiva sovellusalusta, johon voidaan rakentaa modulaarisesti digital twin -kohteita eri yrityksissä. Hankkeessa pilotoidaan myös malliympäristö digital twinien käyttöön ja laaditaan dokumentaatio ja teknisen tuen malli yrityksille oman ympäristön rakentamiseksi.

Pitkällä aikavälillä hankkeen tuloksia voidaan hyödyntää alan koulutuksen järjestämisessä, ja niistä voidaan jatkokehittää uusia, alaa uudistavia ratkaisuja.

Sovelluspaketti ja muut hankkeen tuotokset digital twineistä tulevat julkisesti jakoon ja yritysten vapaaseen käyttöön. Hankkeen päätteeksi järjestetään seminaari, jossa tulokset esitellään tarkemmin.

Hankeinfo

Digitaalisilla Kaksosilla Vipuvoimaa Uusiutuvalle Energialle -hanke on Lapin ammattikorkeakoulun Digitaalisten ratkaisujen osaamisryhmän vetämä hanke. Yhteistyökumppanina ja osatoteuttajana toimii Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU.

 

Aikataulu: 1.1.2020 - 31.12.2022

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.