https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

eva

Kuinka suurina pitää seuraavia uhkia Suomen tai henkilökohtaisesti itsensä/läheistensä kohdalla (%). Kuva: EVAn Arvo- ja asennetutkimus. EVA kysyi Arvo- ja asennetutkimukses

Uhkakuvissa oli tapahtunut selkeitä muutoksia aikaisempaan vuoden 2018 tutkimukseen. Aiemmassa tutkimuksessa suurimmaksi huolenaiheeksi nousi ilmaston lämpeneminen (76 prosenttia). Toisin kuin vuoden 2018 tutkimuksessa ilmaston lämpeneminen löytyi vasta neljänneltä sijalta sen uhkakuvan pienennettyä kymmenellä prosenttiyksiköllä. Talouskriisin ja pandemioiden lisäksi ilmaston lämpenemisen edelle kiilasi hallitsematon siirtolaisaalto Eurooppaan (67 prosentilla).

Suurin muutos suhtautumisessa tutkimusten välillä tapahtui tartuntatautien ja pandemioiden kanssa. Vuoden 2018 tuloksia verratessa uusiin uhkakuvat pandemiasta tuplaantuivat 36 prosentista 72:teen prosenttiin. Talouskriisi puolestaan koettiin jo vuoden 2018 tuloksissa uhkaksi ja keräsi 68 prosenttia.

- EVA:n pandemia kevään 2020 Arvo- ja asennustutkimuksen kysely piirtää kokonaisuudessaan kuvan, jossa taloudelliset huolet nousevat suomalaisilla ohi terveydellisten huolien, kertoo EVA Analyysin toimituspäällikkö Sami Metelinen.                   

- Suomalaiset näkevät talouden tilan lähivuosina melko synkkänä, mutta ovat valmiita toimiin, että talous saada nousuun, tiivistää Metelinen.

Talouskriisin ja pandemian ollessa lähes yksimielisesti kaikkien suomalaisten mielestä uhka, jakaa ilmaston lämpeneminen ja siirtolaisaalto mielipiteitä väestöryhmien välillä.

Eniten huolissaan siirtolaisaallosta ovat perussuomalaisten kannattajat, kuitenkin uhkana pitävien osuus on noussut myös vasemmistoliiton, keskustan ja vihreiden riveissä.

Ilmaston lämpenemiseen suhtautumisessa huomataan poikkeuksellisen huomattava ero naisten ja miesten asenteiden välillä. Naisista 78 prosenttia kokee ilmaston lämpenemisen uhkana, kun miehistä 54 prosenttia. Verrattuna edellisen tutkimuksen tuloksiin naisten asenteet ovat pysyneet lähes samana, kun miesten asenteissa on tapahtunut selkeä 15 prosentin pudotus.

Tutkimuksen tulokset perustuvat 2 060 henkilön antamiin vastauksiin. Vastaajat edustivat koko maan 18-70 -vuotiaiden väestöä, jotka ovat painotettu edustamaan väestöä iän, sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen, ammatin tai aseman, toimialan ja puoluekannatuksen mukaan.

Virhemarginaali koko väestön tasolla on kahdesta kolmeen prosenttiyksikköä kumpaakin suuntaan. Kyselyn tiedot kerättiin 26.3.-3.4.2020  välisenä aikana Taloustutkimuksen internet-paneelilla.

Uusimmat artikkelit

21.1.2021 | Alan Uutiset

Valmet toimittaa kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Seinäjoen Energialle

Valmet toimittaa kattilalaitoksen Seinäjoen Energia Oy:n Kapernaumin lämpökeskukseen. Uusi kattila mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa.

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

15.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

Kaupunkien ilmansaasteiden hallintaa parannetaan EU-rahoituksen tuella

Apulaisprofessori (tenure track) Matti Rissanen Tampereen yliopistosta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän Consolidator Grant -apurahan. Rahoitus myönnettiin antropogeenisten eli ihmisen toiminnan aikaansaamien hiilivetyjen autokatalyyttisen hapettumisen tutkimiseen.

Enersense on allekirjoittanut jatkosopimuksen koskien Elektrilevin sähköverkkojen huoltoa Virossa

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n International operations -liiketoimintaan kuuluva virolainen tytäryhtiö Empower AS on allekirjoittanut Viron suurimman verkko-operaattorin, Elektrilevin, kanssa jatkosopimuksen koskien sähköverkkojen huoltoa. 

Lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.