https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 23.11.2017

Energiayhtiö Vapo avasi oman tuotekehityslaboratorion

Energiayhtiö Vapo Oy:n uusien liiketoimintojen kehitysyksikkö Vapo Ventures on perustanut oman tuotekehityslaboratorion, joka sijaitsee Jyväskylän Yliopiston Soveltavan Kemian laitoksen yhteydessä.

Vapo

Kuvassa Vapo Ventureksen laboratoriopäällikkö Minna Pakkanen

Laboratorio keskittyy erityisesti uusien liiketoimintojen kehittämistä vauhdittavaan tutkimustoimintaan. Laboratoriossa voidaan valmistaa pienissä erissä myös erilaisia turvejalosteita asiakasnäytteiksi. Vapo Carbonsia varten laboratoriossa on muun muassa tarvittavat laitteet aktiivihiilen valmistamiseksi ja analysoimiseksi. Alkuvaiheessa laboratoriossa työskentelee kaksi uutta kokoaikaista henkilöä.​

- Vapon ja yliopiston yhteistyön myötä käytössämme on omien analyysilaitteiden lisäksi myös yliopiston laitekantaa, muun muassa kaasukromatografiaa ja SEM-kuvausta varten", kertoo projektijohtaja Jorma Kautto.

- Yliopistoyhteistyöstä odotamme molemminpuolista hyötyä. Vapo voi tarjota opiskelijoille tutkimusaiheita ja samalla yliopiston tieteellistä osaamista voidaan hyödyntää. Kaikki uusi tutkimus koituu lopulta uusia tuotteita ostavien asiakkaiden hyödyksi.

www.vapo.fi

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.