https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 27.3.2019

Ennakoivalla kunnossapidolla vältetään katastrofit

Teollisuuden laitteiden kunnossapito tarkoitti ennen sitä, että laite korjattiin, kun siihen tuli vika. Nyt laite kertoo itse, milloin se on huollon tarpeessa ja vika korjataan jo ennen kuin se syntyy. Tämä ennakointi tapahtuu digitaalisella kunnonvalvonnalla.

plant_pexel

– Korjaustarpeiden ennakointi estää katastrofit, jotka johtavat turhiin ja jopa miljoonia maksaviin tuotantoseisauksiin. Koska kunnossapito on yhä enemmän tietoteknistä työtä, automaatio- ja tietotekniikkaosaajien määrä yrityksissä kasvaa nyt selvästi,  Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä kommentoi Mediaplanetin tuottamassa Digitalisaatio - Teollisuus 4.0 -julkaisussa.

Tennilä kertoo antamassaan haastattelussa, että perinteisesti kunnossapitoa on pidetty kustannuksena, josta on jatkuvasti säästettävä.

– Vielä ei ole riittävästi ymmärretty, että digitaalisen kunnossapidon lisääntyminen tuotantoketjussa tehostaa tuotantoa. Kilpailukyky säilyy, kun huoltoja suhteessa tuotantotonniin tarvitaan entistä vähemmän.

Tennilän mukaan tuotannon ja kunnossapidon raja hämärtyy, ja tuotantolaitoksissa yhä useampi huolehtii niistä molemmista. Kaikkien ei myöskään kannata palkata omia digijärjestelmien osaajia. Yritysten olisikin hyvä luoda verkostoja, joiden kautta osaamisen saanti varmistetaan.

Sama verkosto voi palvella useita tuotantolaitoksia tai yrityksiä.

– On kuitenkin harhaluulo, että uusi teknologia hoitaa koko kunnossapidon. Mittareiden tuottamaa tietoa on myös osattava tulkita, ja siksi ihmisen tekemä työ on prosessissa olennaista jatkossakin, artikkelissa kerrotaan.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.