https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Fortum tutkii biomassan tehokkaampaa käyttöä uudessa yhteisyrityksessä Intiassa

Fortum etenee Bio2x-ohjelmassaan perustamalla Numaligarh Refinery Limitedin (NRL) ja Chempoliksen kanssa yhteisyrityksen biojalostamon rakentamiseksi ja käyttämiseksi Intian Assamissa. Fortum investoi hankkeeseen 13,5 miljoonaa euroa, jolla se saa prosentin osuuden yhteisyrityksestä.

bio-oil

Fortumille yhteisyritys on osa yhtiön Bio2x-tutkimus- ja kehitysohjelmaa, joka tähtää biomassan resurssitehokkaampaan käyttöön. Tavoitteena on löytää keinoja, joilla biomassan kaikki ainesosat voidaan erotella ja ottaa käyttöön.

- Bio2x-ohjelmassamme tutkimme uusia fraktiointiteknologiaan perustuvia liiketoimintamahdollisuuksia sekä prosessin lopputuotteita. Uskomme, että biomassasta voidaan tuottaa arvokkaita lopputuotteita, joilla voidaan korvata fossiilisia tai muuten vähemmän kestäviä raaka-aineita, kertoo teknologiajohtaja Heli Antila Fortumilta.

Fortum tutkii parhaillaan useita eri fraktiointimenetelmiä. Lisäksi Fortumilla on käynnissä eri yhtiöiden kanssa yhteistyöprojekteja, joissa testataan eri menetelmien lopputuotteita.

Uusi biojalostamo perustuu Chempoliksen kehittämään formico-teknologiaan. Biojalostamon pääraaka-aineena käytetään bambua. Biojalostamon päätuote on bioetanoli, joka myydään NRL:lle, joka sekoittaa sen bensiiniin. Lisäksi biojalostamo tuottaa biokemikaaleja ja biohiiltä. Biohiiltä käytetään CHP-laitoksessa tuottamaan lämpöä ja sähköä biojalostamolle. Ylijäävä sähkö myydään NRL:n öljynjalostamolle, jossa se korvaa fossiilista sähköntuotantoa.

Hankkeella on selkeä rooli taistelussa ilmastonmuutosta vastaan. Sillä voi myös olla suuri positiivinen vaikutus paikallisiin yhteisöihin. Se tarjoaa työpaikkoja tuhansille ihmisille ja auttaa pitkällä aikavälillä paikallisia yhteisöjä tulemaan omavaraisiksi parantaen heidän elinolosuhteitaan.

Fortum on Chempoliksen suurin omistaja omistaen 34 prosenttia yhtiön osakkeista.

www.fortum.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.