https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 7.10.2017

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.

Anne_Baltzar_web-640x427

Kunnossapidossa osaamisen kehittäminen näkyy konkreettisesti tuotannon mittareissa parempina lukemina. Arjessa ongelmatilanteet voidaan ratkaista nopeammin. Kun työntekijät osaavat tehtävänsä, vastuunottokyky ja varmuus työssä kasvavat.

Me Koskisen Oy:ssä koulutamme omista osaajistamme yhä osaavampia. Vastaamme kunnossapidon työvoimapulaan ja uusiin osaamisvaatimuksiin kouluttamalla omaa henkilöstöä tarpeen mukaan yhteistyössä tekniikan koulutuspalveluja tarjoavien kumppaneidemme kanssa. Vuosittain 10–20 työntekijää osallistuu erilaisiin koulutuksiin. Kaikkiaan työsuhteen aikana koulutettuja henkilöitä on yrityksessämme satoja.

Ajantasainen kunnossapidon ammattitaito ei ole itsestäänselvyys

Osaavan työvoiman saanti kunnossapidon tehtäviin on tällä hetkellä haaste. Kun yritys on hyvässä kasvuvauhdissa, kunnossapidon tarpeet ja vaatimukset kasvavat. Se edellyttää lisää ja uudenlaista osaamista. Tuotannon on toimittava sujuvasti ja suunnitelmallisesti ympäri vuorokauden ilman turhia katkoja. Toiminnan kannalta strateginen osaaminen on resurssi, josta emme voi tinkiä.

Tuotantoteollisuus kilpailee kunnossapidon osaajista muun muassa rakennusalan kanssa. Kokeneita tekijöitä eläköityy ja nuorisoasteen koulutuksessa vaihtoehdot kunnossapidon opiskeluun ovat melko niukat. Osaajista on jo pulaa.

Myös alan osaamisvaatimukset muuttuvat, muun muassa tietoteknologian hyödyntämisen myötä. Se edellyttää niin yritysten henkilöstölle uudenlaista osaamista, mutta myös sitä, että koulutusorganisaatiot pysyvät alan kehityksessä mukana. Koulutuksen tiivis yhteys työelämään ja kehittyviin yrityksiin on välttämätöntä.

Koulutuksessa opitut asiat konkretisoituvat työssä

Koskisen Oy:n tiivis yhteistyö esimerkiksi AEL:n kanssa on tuonut tulosta. Olemme voineet olla mukana kehittämässä koulutuspaketteja niin, että ne tuovat meille tarvittavan resurssin ja samalla auttavat koulutusorganisaatiota vastaamaan kunnossapitoalan muuttuviin tarpeisiin.

Työelämässä tapahtuva oppiminen on olennainen osa koulutusta. Painopiste on todellisessa työssä, johon opittuja asioita yhdistetään 1–2 vuoden mittaisen koulutuksen aikana. Koulutuksen joustavuus ja riippumattomuus maantieteellisestä sijainnista on ainoa vaihtoehto, kun osaamista kehitetään työn ohessa.

On yrityksen etu, että opitut asiat konkretisoituvat työpaikalla tekemisenä ja keskusteluina sitä mukaa kun niitä käsitellään koulutuksessa. Vaikka koulutukseen osallistuu yksilö, myös työpaikka kehittyy.

Henkilöstön koulutus sitouttaa ja saa arvostusta

Koskisen Oy:llä on jo useamman vuosikymmenen kokemus henkilöstön kouluttamisesta. Alun perin osaamista lähdettiin kehittämään tuotantohenkilöstön keskuudessa puualalla. Henkilöstölle on saatu tutkintoja kaikilla eri tasoilla. Myös esimiehiä valmennetaan tehtäviinsä.

Olemassaolevan henkilöstön lisäksi koulutusta on tarjottu työhönottovaiheessa. Olemme olleet mukana myös nuorisotakuu-projektissa tarjoamalla koulutusta ja työtä peruskoulunsa päättäneille. Koulutus lähtee aina yrityksen tarpeesta mutta myös vapaaehtoisuudesta. Kiinnostuneita kouluttautujia on löytynyt hyvin.

Koulutuksen toteuttaminen työn ohessa vaatii organisaatiolta paljon. Työnjohdon tulee sitoutua niin ohjaukseen, valvontaan kuin koulutuksen kehittämiseen. Työntekijämme ansaitsevat kiitoksen siitä, että osaamisen kehittämiseen löytyy aikaa ja ymmärrystä kaiken kiireen keskellä.

Henkilöstön kouluttaminen on yritykselle investointi, joka tuottaa ja näkyy myös tuloksessa. Kun kehittäminen tehdään pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti, yksilöiden osaaminen vie myös yritystä eteenpäin.

Tavoitteemme on saada yritykseen asiantuntevia ja sitoutuneita työntekijöitä. Koulutus on yksi keino toteuttaa tätä tavoitetta. Työntekijät arvostavat koulutusmahdollisuuksia ja kokevat sen tarpeellisena.

LassiSantala-300x300

 

Lassi Santala
 Tekninen johtaja, Koskisen Oy

 Teknologia17-tapahtuman yhteydessä pidettävien Kunnossapito-messujen puheenvuorossa 11.10. klo 14 Tieto ja Johtaminen -lavalla kuulet esityksen AEL:n ja Koskisen Oy:n koulutusyhteistyöstä.

Lisätietoja:
Kunnossapitomessujen ohjelma >>
www.koskisen.fi
www.ael.fi

.
Koskisen Oy on mekaanista metsäteollisuutta harjoittava noin tuhat työntekijää työllistävä perheyritys, jolla on yli satavuotinen historia. Kärkölässä pääpaikkaansa pitävän yrityksen pääliiketoiminnat ovat havupuun sahaus ja koivuvanerin tuotanto. Suomessa tuotantoa on Kärkölän lisäksi Vierumäen talotehtaalla ja Hirvensalmella. Lisäksi yritys toimii Venäjällä ja Puolassa.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.