https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Huomattavia määriä yritysten varallisuutta on sitoutuneena teollisuuden koneisiin ja laitteisiin

Siemens Financial Services (SFS) -yhtiön uuden tutkimuksen mukaan tuotantoteollisuudessa on kiinni huomattavia määriä yrityksien omia kassavaroja uusien laite- ja koneinvestointien vuoksi. Suomessa tämän kaltaisen sitoutuneen varallisuuden arvoksi on arvioitu 2,9 miljardia euroa, ajanjaksolla 2015–2018, mikä vastaa 0,34 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta (BKT). Muissa Pohjoismaissa tuotantoon sitoutunut varallisuus, samalla ajanjaksolla, on Tanskassa yhteensä 2,6 miljardia euroa (0,23 prosenttia BKT:sta), Norjassa 3,5 miljardia euroa (0,21 prosenttia BKT:sta) ja Ruotsissa 6,2 miljardia (0,35 prosenttia BKT:sta).

SiemensWEB

Kuva: www.siemens.com/press

Kone- ja laiteostoihin sitoutunutta pääomaa ei voida ottaa käyttöön yrityksen muissa liiketoiminnoissa, esimerkiksi tuotekehityksessä tai myynnin kehittämisessä. Tämän seurauksena yritysten kilpailuasema on vaarassa heikentyä ja menetetyistä mahdollisuuksista johtuvat vaihtoehtoiskustannukset kasvavat. Uusien pääoman sääntelyä koskevien vaatimusten vuoksi edullisemman luoton saatavuus on pitkällä aikavälillä rajoitetumpaa, joten yrityksillä ei ole varaa pitää arvokasta pääomaa sidottuna koneissa ja laitteissa.

Kohdevakuudellista rahoitusta, erityisesti leasingia ja vuokrausta, pidetään yhä yleisemmin tehokkaana keinona vapauttaa varallisuutta, joka nyt on sitoutuneena laitteisiin. Pääomamenojen jakaminen ennalta sovitulle rahoitusjaksolle vähentää suuria aloituskustannuksia, ja siten vahvistaa toimintamenoihin käytettävien varojen osuutta. Yritykset voivat näin ottaa käyttöönsä uusimpia teknologioita, eikä niiden tarvitse käyttää niukkoja pääomavarojaan tai ottaa perinteistä lainarahoitusta investointeja varten. Vapautuneella pääomalla voidaan täyttää myös muita yrityksen tarpeita, kuten konekannan modernisointi ja huolto, henkilöstön koulutus ja muut uudistukset.

SFS Suomen teollisuussektorin myyntijohtajan Jarkko Laukkasen mukaan teollisuusyritysten olisi uudistettava ja laajennettava laitekantaansa ja teknologiaansa, jotta ne voivat kilpailla entistä paremmin vaativilla kansainvälisillä markkinoilla.
– Yritysten tulisi pyrkiä rahoittamaan hankintansa taloudellisesti tehokkaalla tavalla eli kohdevakuudellisia rahoitustuotteita käyttämällä. Siten yritykset voivat säästää arvokasta pääomaa ja saada lisää taloudellista joustavuutta, Laukkanen sanoo.

Kohdevakuudelliset rahoitustuotteet ovat yhä tärkeämmässä asemassa myös siksi, että ne mahdollistavat nopeamman siirtymisen tehokkaampiin teollisuuslaitteisiin. Säännölliset ja edulliset kuukausimaksut voidaan sovittaa yhteen tuotannon tehostumisesta, ja tietyissä laiteryhmissä pienemmästä energiankulutuksesta saatujen lisäsäästöjen kanssa. Saavutettujen säästöjen avulla voidaan maksaa kuukausimaksuja osittain tai jopa kokonaan.

Tutkimustulokset perustuvat ennusteisiin siitä, miten Pohjoismaiset teollisuusyritykset, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, ja Tanskassa, tulevat käyttämään pääomaa laitteisiin vuosina 2015–2018. Ennustettuja summia mukautettiin niin, että ne ovat oikeassa suhteessa sellaisten teollisuuslaitteiden menojen kanssa, joille leasing ja muut kohdevakuudelliset rahoitustuotteet ovat soveltuvia rahoitusmenetelmiä. Jokaisen maan leasing- ja muiden kohdevakuudellisten rahoitustuotteiden tilastojen perusteella summia mukautettiin edelleen niin, että ne heijastavat sellaisten laitteisiin tehtyjen pääomasijoitusten määrää, joita on jo rahoitettu leasingilla. Jäljelle jäävää summaa kutsutaan sitoutuneeksi varallisuudeksi.

Lisätietoja: www.siemens.com

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.