https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Huomattavia määriä yritysten varallisuutta on sitoutuneena teollisuuden koneisiin ja laitteisiin

Siemens Financial Services (SFS) -yhtiön uuden tutkimuksen mukaan tuotantoteollisuudessa on kiinni huomattavia määriä yrityksien omia kassavaroja uusien laite- ja koneinvestointien vuoksi. Suomessa tämän kaltaisen sitoutuneen varallisuuden arvoksi on arvioitu 2,9 miljardia euroa, ajanjaksolla 2015–2018, mikä vastaa 0,34 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta (BKT). Muissa Pohjoismaissa tuotantoon sitoutunut varallisuus, samalla ajanjaksolla, on Tanskassa yhteensä 2,6 miljardia euroa (0,23 prosenttia BKT:sta), Norjassa 3,5 miljardia euroa (0,21 prosenttia BKT:sta) ja Ruotsissa 6,2 miljardia (0,35 prosenttia BKT:sta).

SiemensWEB

Kuva: www.siemens.com/press

Kone- ja laiteostoihin sitoutunutta pääomaa ei voida ottaa käyttöön yrityksen muissa liiketoiminnoissa, esimerkiksi tuotekehityksessä tai myynnin kehittämisessä. Tämän seurauksena yritysten kilpailuasema on vaarassa heikentyä ja menetetyistä mahdollisuuksista johtuvat vaihtoehtoiskustannukset kasvavat. Uusien pääoman sääntelyä koskevien vaatimusten vuoksi edullisemman luoton saatavuus on pitkällä aikavälillä rajoitetumpaa, joten yrityksillä ei ole varaa pitää arvokasta pääomaa sidottuna koneissa ja laitteissa.

Kohdevakuudellista rahoitusta, erityisesti leasingia ja vuokrausta, pidetään yhä yleisemmin tehokkaana keinona vapauttaa varallisuutta, joka nyt on sitoutuneena laitteisiin. Pääomamenojen jakaminen ennalta sovitulle rahoitusjaksolle vähentää suuria aloituskustannuksia, ja siten vahvistaa toimintamenoihin käytettävien varojen osuutta. Yritykset voivat näin ottaa käyttöönsä uusimpia teknologioita, eikä niiden tarvitse käyttää niukkoja pääomavarojaan tai ottaa perinteistä lainarahoitusta investointeja varten. Vapautuneella pääomalla voidaan täyttää myös muita yrityksen tarpeita, kuten konekannan modernisointi ja huolto, henkilöstön koulutus ja muut uudistukset.

SFS Suomen teollisuussektorin myyntijohtajan Jarkko Laukkasen mukaan teollisuusyritysten olisi uudistettava ja laajennettava laitekantaansa ja teknologiaansa, jotta ne voivat kilpailla entistä paremmin vaativilla kansainvälisillä markkinoilla.
– Yritysten tulisi pyrkiä rahoittamaan hankintansa taloudellisesti tehokkaalla tavalla eli kohdevakuudellisia rahoitustuotteita käyttämällä. Siten yritykset voivat säästää arvokasta pääomaa ja saada lisää taloudellista joustavuutta, Laukkanen sanoo.

Kohdevakuudelliset rahoitustuotteet ovat yhä tärkeämmässä asemassa myös siksi, että ne mahdollistavat nopeamman siirtymisen tehokkaampiin teollisuuslaitteisiin. Säännölliset ja edulliset kuukausimaksut voidaan sovittaa yhteen tuotannon tehostumisesta, ja tietyissä laiteryhmissä pienemmästä energiankulutuksesta saatujen lisäsäästöjen kanssa. Saavutettujen säästöjen avulla voidaan maksaa kuukausimaksuja osittain tai jopa kokonaan.

Tutkimustulokset perustuvat ennusteisiin siitä, miten Pohjoismaiset teollisuusyritykset, Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, ja Tanskassa, tulevat käyttämään pääomaa laitteisiin vuosina 2015–2018. Ennustettuja summia mukautettiin niin, että ne ovat oikeassa suhteessa sellaisten teollisuuslaitteiden menojen kanssa, joille leasing ja muut kohdevakuudelliset rahoitustuotteet ovat soveltuvia rahoitusmenetelmiä. Jokaisen maan leasing- ja muiden kohdevakuudellisten rahoitustuotteiden tilastojen perusteella summia mukautettiin edelleen niin, että ne heijastavat sellaisten laitteisiin tehtyjen pääomasijoitusten määrää, joita on jo rahoitettu leasingilla. Jäljelle jäävää summaa kutsutaan sitoutuneeksi varallisuudeksi.

Lisätietoja: www.siemens.com

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.