Tutkimus ja koulutus | 26.8.2017

Itä-Suomen yliopistoon kaksi uutta biotalousprofessuuria

Itä-Suomen yliopisto panostaa yhteiskuntatieteelliseen biotaloustutkimukseen kahdella uudella professuurilla. Viisivuotisilla professuureilla vahvistetaan "Luonnonvarojen kestävä hallinta" -tutkimusaluetta, joka on yksi Itä-Suomen yliopiston strategiassa määritellyistä viidestä vahvasta tutkimusalueesta.

FT, dosentti Irmeli Mustalahti aloittaa 1.9 yhteiskuntatieteellisen biotaloustutkimuksen professorina. Mustalahti on väitellyt osallistavan metsäpolitiikan ja -hankkeiden vaikutuksista vuonna 2007 Kööpenhaminan yliopistossa ja saanut Itä-Suomen yliopistossa metsätieteiden dosentin arvon vuonna 2012. Akatemiatutkijana ympäristöpolitiikan oppiaineessa hän ja hänen johtamansa tutkimusryhmä on tutkinut vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan mahdollisuuksia Suomessa, Tansaniassa, Nepalissa, Laosissa ja Meksikossa.

Mustalahti on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Kööpenhaminan ja Helsingin yliopistoissa ja opettaa vuosittain niin suomalaisissa kuin myös kansainvälisissä yhteistyöyliopistoissa.

HTT, dosentti Ismo Pölönen aloittaa 1.9. ympäristöoikeuden, erityisesti biotalous- ja luonnonvaraoikeus professorina. Pölönen on väitellyt ympäristövaikutusten arvioinnista vuonna 2007 ja saanut ympäristöoikeuden dosentin arvon vuonna 2012. Viimeaikaisessa tutkimustoiminnassaan hän on keskittynyt YVA-, kaivos- ja metsälainsäädäntöön.

Pölönen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ympäristöoikeuden määräaikaisena professorina, yliopistonlehtorina ja tutkijana Itä-Suomen yliopistossa sekä Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston yhteisenä ympäristöoikeuden tutkimusprofessorina. 

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.