https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 26.8.2017

Itä-Suomen yliopistoon kaksi uutta biotalousprofessuuria

Itä-Suomen yliopisto panostaa yhteiskuntatieteelliseen biotaloustutkimukseen kahdella uudella professuurilla. Viisivuotisilla professuureilla vahvistetaan "Luonnonvarojen kestävä hallinta" -tutkimusaluetta, joka on yksi Itä-Suomen yliopiston strategiassa määritellyistä viidestä vahvasta tutkimusalueesta.

FT, dosentti Irmeli Mustalahti aloittaa 1.9 yhteiskuntatieteellisen biotaloustutkimuksen professorina. Mustalahti on väitellyt osallistavan metsäpolitiikan ja -hankkeiden vaikutuksista vuonna 2007 Kööpenhaminan yliopistossa ja saanut Itä-Suomen yliopistossa metsätieteiden dosentin arvon vuonna 2012. Akatemiatutkijana ympäristöpolitiikan oppiaineessa hän ja hänen johtamansa tutkimusryhmä on tutkinut vuorovaikutteisen luonnonvarahallinnan mahdollisuuksia Suomessa, Tansaniassa, Nepalissa, Laosissa ja Meksikossa.

Mustalahti on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Kööpenhaminan ja Helsingin yliopistoissa ja opettaa vuosittain niin suomalaisissa kuin myös kansainvälisissä yhteistyöyliopistoissa.

HTT, dosentti Ismo Pölönen aloittaa 1.9. ympäristöoikeuden, erityisesti biotalous- ja luonnonvaraoikeus professorina. Pölönen on väitellyt ympäristövaikutusten arvioinnista vuonna 2007 ja saanut ympäristöoikeuden dosentin arvon vuonna 2012. Viimeaikaisessa tutkimustoiminnassaan hän on keskittynyt YVA-, kaivos- ja metsälainsäädäntöön.

Pölönen on työskennellyt aikaisemmin muun muassa ympäristöoikeuden määräaikaisena professorina, yliopistonlehtorina ja tutkijana Itä-Suomen yliopistossa sekä Suomen ympäristökeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston yhteisenä ympäristöoikeuden tutkimusprofessorina. 

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.