Tutkimus ja koulutus | 12.3.2019

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.

pexels-photo-1089438

Konecranes perustaa yhteistyössä Business Francen ja Invest in Lyonin kanssa datalaboratorion, joka avataan huhtikuussa 2019. Toiminta käynnistyy vaiheittain tulevien kuukausien aikana.

- Digitalisoidut prosessit ja verkkoon kytketyt tuotteet tuottavat valtavat määrät dataa, ja se on parantanut tarjontaamme asiakkaille. Pystymme nyt louhimaan dataa enemmän kuin koskaan, ja se auttaa meitä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja tuottamaan asiakkaillemme enemmän arvoa.
Päädyimme Lyoniin, koska kaupungissa on niin edistyksellistä datatutkimusosaamista kuin vahvaa panostusta teollisuuteen. Tämän yhdistelmän pohjalta on hyvä lähteä kehittämään uusia materiaalinkäsittelyratkaisuja. Odotamme innolla Ranskan uuden osaamiskeskuksen avaamista, sanoo Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski.
Jotta dataa saadaan hyödynnettyä, tarvitaan datatieteilijöitä ja -tutkijoita, jotka ymmärtävät datatieteen lisäksi myös raskasta teollisuutta ja valmistusteollisuutta – siis hyvin erityisen osaamisyhdistelmän hallitsevia ihmisiä. Lyon oli luonteva valinta laboratorion paikaksi, sillä kaupunki on Ranskan raskaan ja valmistavan teollisuuden, koneoppimisen ja teollisuus 4.0 -kehitystyön keskus, ja lisäksi siellä on yksi maan suurimmista yliopistoista. Laboratorion osaamista voidaan hyödyntää Konecranesin kaikilla liiketoiminta-alueilla.
- Konecranes valitsi uuden datalaboratorionsa paikaksi Ranskan. Päätös osoittaa, että Ranska kiinnostaa ulkomaisia sijoittajia etenkin tekoälyn, koneoppimisen ja teollisuus 4.0:n osalta. Ranska on keskeinen innovoija näillä osa-alueilla, koska maassa on merkittävä ekosysteemi, joka vetää puoleensa laadukkaita infrastruktuureja, kasvuyrityksiä ja monen eri alan osaajia, sanoo Business Francen Senior Investment Advisor Axel Berggren-Lagercrantz.
Konecranesin ilmoitus otettiin ilolla vastaan Lyonissa.
- Lyon on oiva paikka Konecranesin uudelle datalaboratoriolle, koska kaupunki on Ranskan tärkeimmän teollisuuskeskittymän keskus ja maan toiseksi tärkein digikeskittymä. Suur-Lyonin alueella panostetaan vahvasti teollisuuden digitalisaatioon, ja siitähän tässä hankkeessa on kyse, toteaa Invest in Lyonin pääjohtaja Jean Charles Foddis.
- Lyonin yliopiston 6800 tutkijaa ja 140 000 opiskelijaa ovat mielissään Konecranesin datalaboratoriosta ja niistä yhteistyömahdollisuuksista, joita yliopiston vahva asema digitaalisessa murroksessa ja tekoälysovelluksissa tuo, sanoo Lyonin yliopiston rehtori Khaled Bouabdallah.

Uusimmat artikkelit

17.5.2019 | Tutkimus ja koulutus

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

17.5.2019 | Alan Uutiset

Gasum ostaa Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvola Vesi Oy:lta

Gasumin ja Kouvolan Veden välisen sopimuksen mukaisesti Mäkikylän biokaasulaitos ja sen liiketoiminta sopimuksineen siirtyvät Gasumille 17.6 2019. Laitos koostuu Mäkikylän jätevedenpuhdistamon yhteydessä sijaitsevasta biokaasulaitosrakennuksesta prosessilaitteineen.

Ennakkoarvio: Työpaikkatapaturmien määrä nousi vuonna 2018

Tapaturmavakuutuskeskuksen ennakkoarvion mukaan vakuutuslaitokset korvasivat vuonna 2018 yhteensä noin 127 000 palkansaajille sattunutta työtapaturmaa. Kuolemaan johtaneita työpaikkatapaturmia sattui 16 työntekijälle vuonna 2018. Korvatuista tapaturmista oli työpaikkatapaturmia noin 104 000 ja asunnon ja työn välisellä matkalla sattuneita työmatkatapaturmia noin 23 000.

Koneellisessa hakkuussa tuottavuusharppaus

Koneellisen hakkuun tuottavuus on kohentunut 1990-luvun alkuun verrattuna huomattavasti. Harvennushakkuilla tuottavuus on kasvanut päätehakkuita enemmän.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

Dronesta apua metsäsuunnitteluun

Metsä Group kuvasi viime kesänä dronella noin 3 500 hehtaaria metsää Etelä- ja Länsi-Suomessa ja teki niiden pohjalta metsäsuunnitelmia metsänomistajille. Saatujen kokemusten perusteella menetelmää on kehitetty ja nyt drone-metsäsuunnitelmia myydään vaihtoehtona perinteiselle maastossa tehdylle metsäsuunnitelmalle.

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.