Tutkimus ja koulutus | 12.3.2019

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.

pexels-photo-1089438

Konecranes perustaa yhteistyössä Business Francen ja Invest in Lyonin kanssa datalaboratorion, joka avataan huhtikuussa 2019. Toiminta käynnistyy vaiheittain tulevien kuukausien aikana.

- Digitalisoidut prosessit ja verkkoon kytketyt tuotteet tuottavat valtavat määrät dataa, ja se on parantanut tarjontaamme asiakkaille. Pystymme nyt louhimaan dataa enemmän kuin koskaan, ja se auttaa meitä luomaan uusia liiketoimintamalleja ja tuottamaan asiakkaillemme enemmän arvoa.
Päädyimme Lyoniin, koska kaupungissa on niin edistyksellistä datatutkimusosaamista kuin vahvaa panostusta teollisuuteen. Tämän yhdistelmän pohjalta on hyvä lähteä kehittämään uusia materiaalinkäsittelyratkaisuja. Odotamme innolla Ranskan uuden osaamiskeskuksen avaamista, sanoo Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski.
Jotta dataa saadaan hyödynnettyä, tarvitaan datatieteilijöitä ja -tutkijoita, jotka ymmärtävät datatieteen lisäksi myös raskasta teollisuutta ja valmistusteollisuutta – siis hyvin erityisen osaamisyhdistelmän hallitsevia ihmisiä. Lyon oli luonteva valinta laboratorion paikaksi, sillä kaupunki on Ranskan raskaan ja valmistavan teollisuuden, koneoppimisen ja teollisuus 4.0 -kehitystyön keskus, ja lisäksi siellä on yksi maan suurimmista yliopistoista. Laboratorion osaamista voidaan hyödyntää Konecranesin kaikilla liiketoiminta-alueilla.
- Konecranes valitsi uuden datalaboratorionsa paikaksi Ranskan. Päätös osoittaa, että Ranska kiinnostaa ulkomaisia sijoittajia etenkin tekoälyn, koneoppimisen ja teollisuus 4.0:n osalta. Ranska on keskeinen innovoija näillä osa-alueilla, koska maassa on merkittävä ekosysteemi, joka vetää puoleensa laadukkaita infrastruktuureja, kasvuyrityksiä ja monen eri alan osaajia, sanoo Business Francen Senior Investment Advisor Axel Berggren-Lagercrantz.
Konecranesin ilmoitus otettiin ilolla vastaan Lyonissa.
- Lyon on oiva paikka Konecranesin uudelle datalaboratoriolle, koska kaupunki on Ranskan tärkeimmän teollisuuskeskittymän keskus ja maan toiseksi tärkein digikeskittymä. Suur-Lyonin alueella panostetaan vahvasti teollisuuden digitalisaatioon, ja siitähän tässä hankkeessa on kyse, toteaa Invest in Lyonin pääjohtaja Jean Charles Foddis.
- Lyonin yliopiston 6800 tutkijaa ja 140 000 opiskelijaa ovat mielissään Konecranesin datalaboratoriosta ja niistä yhteistyömahdollisuuksista, joita yliopiston vahva asema digitaalisessa murroksessa ja tekoälysovelluksissa tuo, sanoo Lyonin yliopiston rehtori Khaled Bouabdallah.

Uusimmat artikkelit

20.3.2019 | Alan Uutiset

Tekoäly uudistaa teollisuuden palveluita, kunnossapitoa ja työturvallisuutta

Uusi Teollisuus ja Advanced Engineering -tapahtumat alkavat tänään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja ovat avoinna kävijöille keskiviikosta torstaihin 20.−21.3.2019.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

Finavia kasvattaa aurinkovoiman tuotantoa tuntuvasti

Helsinki-Vantaan terminaalin katolle asennetaan parhaillaan uusia aurinkopaneeleja. Ne kuuluvat Finavian aurinkovoimalaan, jonka ensimmäinen osa otettiin käyttöön vajaat kaksi vuotta sitten. Paneeleja tulee lisää myös ensi vuonna avattavan parkkitalon julkisivuun.

Valtaosa työpaikoilla tehtävästä työstä muuttuu seuraavien 10 vuoden aikana

Sovelto Oyj:n toteuttamassa tutkimuksessa selviää, että organisoiden ylin johto uskoo lähes yksimielisesti edessä olevan työelämää koskevan muutoksen tähänastista suuremmaksi.