https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.6.2018

Kunnossapito-osaaminen eurooppalaiselle tasolle

AEL:n keväällä 2017 käynnistynyt World Class Maintenance -koulutusohjelma tukee kunnossapidossa vaadittavan erityisosaamisen hallintaa. Ennakkohuollon työnjohtaja Joonas Luomalle koulutus tarjosi paitsi uusia välineitä työn tehokkaampaan suorittamiseen kuin verkostoitumismahdollisuuksia muiden teollisuuden parissa työskentelevien kanssa.

AEL_WorldClassMaintenance_koulutusohjelma

– Kokonaiskuvaa ajatellen koulutus oli todella ajankohtainen ja tarjosi erittäin paljon käytännöllistä osaamista ja oppia, jota voin helposti soveltaa jokapäiväisessä työssäni. Huomasin selvästi, että voin monessa tilanteessa toimia eri tavalla kuin mihin olin aiemmin työssäni tottunut, sanoo Venator P&A Finland Oy:n ennakkohuollon työnjohtaja Joonas Luoma.

Tämän päivän teollisuudessa kaikkien toimintojen on palveltava yrityksen liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamista. Toiminnoissa täytyy ottaa huomioon teknologiat, taloudelliset lainalaisuudet sekä ympäristön vaatimukset. Kunnossapito on yksi tärkeimmistä resursseista, joiden tehtävänä on varmistaa, että laitoksen käytettävyys, tuotantomäärät ja lopputuotteiden laatu pysyvät suunnitellulla tasolla. Tuotannon ja kunnossapidon yhteistyöllä on keskeinen rooli menestyvän tuotantolaitoksen liiketoiminnassa.

World Class Maintenance -koulutusohjelman sisältö perustuu uuteen, SFS-EN 15628 -standardiin, ja se koostuu neljästä kahden päivän jaksosta. Koulutuksesta hyötyvät tuotannon ja kunnossapidon johto-, suunnittelu- ja työnjohtotehtävissä toimivat henkilöt sekä asiantuntijat, joiden vastuulla on laitoksen käytettävyyden parantaminen ja toiminnan kehittäminen. Osaava ja sertifioitu henkilökunta on myös kilpailuvaltti alan palveluita tarjoavalle yritykselle.

Kohti ennakoivaa kunnossapitoa

Kunnossapitotöiden luonne ja painopiste ovat muuttuneet merkittävästi. Ennen oli tärkeää korjata kaikki viat mahdollisimman nopeasti, tänään keskitytään kriittisiin laitteisiin ja ehkäisevään toimintaan. Vikaantumisten ennakointi ja juurisyiden selvittäminen ovat nykyaikaisen kunnossapidon kulmakiviä. Riskienhallinta sekä henkilö- ja ympäristöturvallisuus ohjaavat kaikkia kunnossapidon toimenpiteitä. Samalla myös teknologioiden kehitys vaatii kunnossapitäjien osaamistasojen ja -profiilien jatkuvaa uudelleen arviointia.

Suomessa Kunnossapitoyhdistys Promaint ry järjestää kaksi kertaa vuodessa sertifiointitilaisuuksia. Tentin vaatimukset perustuvat edellä mainittuun SFS-EN 15628 -standardiin. Sertifikaatin saaminen edellyttää standardissa vaadittavaa koulutusta ja työkokemusta kunnossapitoalalta.

- Koulutus soveltuu kaikille kunnossapidon parissa työskenteleville, mutta sopii hyvin myös laajemmin teollisuuden parissa toimiville. Koulutus havainnollistaa konkreettisesti sen, miten kunnossapitotoimet voivat vaikuttaa yrityksen toiminnan tehokkuuteen. Se auttaa ymmärtämään, miten toimintoja kehittämällä voi saada aikaan konkreettista säästöä, Luoma toteaa.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.