https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 15.6.2018

Kunnossapito-osaaminen eurooppalaiselle tasolle

AEL:n keväällä 2017 käynnistynyt World Class Maintenance -koulutusohjelma tukee kunnossapidossa vaadittavan erityisosaamisen hallintaa. Ennakkohuollon työnjohtaja Joonas Luomalle koulutus tarjosi paitsi uusia välineitä työn tehokkaampaan suorittamiseen kuin verkostoitumismahdollisuuksia muiden teollisuuden parissa työskentelevien kanssa.

AEL_WorldClassMaintenance_koulutusohjelma

– Kokonaiskuvaa ajatellen koulutus oli todella ajankohtainen ja tarjosi erittäin paljon käytännöllistä osaamista ja oppia, jota voin helposti soveltaa jokapäiväisessä työssäni. Huomasin selvästi, että voin monessa tilanteessa toimia eri tavalla kuin mihin olin aiemmin työssäni tottunut, sanoo Venator P&A Finland Oy:n ennakkohuollon työnjohtaja Joonas Luoma.

Tämän päivän teollisuudessa kaikkien toimintojen on palveltava yrityksen liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamista. Toiminnoissa täytyy ottaa huomioon teknologiat, taloudelliset lainalaisuudet sekä ympäristön vaatimukset. Kunnossapito on yksi tärkeimmistä resursseista, joiden tehtävänä on varmistaa, että laitoksen käytettävyys, tuotantomäärät ja lopputuotteiden laatu pysyvät suunnitellulla tasolla. Tuotannon ja kunnossapidon yhteistyöllä on keskeinen rooli menestyvän tuotantolaitoksen liiketoiminnassa.

World Class Maintenance -koulutusohjelman sisältö perustuu uuteen, SFS-EN 15628 -standardiin, ja se koostuu neljästä kahden päivän jaksosta. Koulutuksesta hyötyvät tuotannon ja kunnossapidon johto-, suunnittelu- ja työnjohtotehtävissä toimivat henkilöt sekä asiantuntijat, joiden vastuulla on laitoksen käytettävyyden parantaminen ja toiminnan kehittäminen. Osaava ja sertifioitu henkilökunta on myös kilpailuvaltti alan palveluita tarjoavalle yritykselle.

Kohti ennakoivaa kunnossapitoa

Kunnossapitotöiden luonne ja painopiste ovat muuttuneet merkittävästi. Ennen oli tärkeää korjata kaikki viat mahdollisimman nopeasti, tänään keskitytään kriittisiin laitteisiin ja ehkäisevään toimintaan. Vikaantumisten ennakointi ja juurisyiden selvittäminen ovat nykyaikaisen kunnossapidon kulmakiviä. Riskienhallinta sekä henkilö- ja ympäristöturvallisuus ohjaavat kaikkia kunnossapidon toimenpiteitä. Samalla myös teknologioiden kehitys vaatii kunnossapitäjien osaamistasojen ja -profiilien jatkuvaa uudelleen arviointia.

Suomessa Kunnossapitoyhdistys Promaint ry järjestää kaksi kertaa vuodessa sertifiointitilaisuuksia. Tentin vaatimukset perustuvat edellä mainittuun SFS-EN 15628 -standardiin. Sertifikaatin saaminen edellyttää standardissa vaadittavaa koulutusta ja työkokemusta kunnossapitoalalta.

- Koulutus soveltuu kaikille kunnossapidon parissa työskenteleville, mutta sopii hyvin myös laajemmin teollisuuden parissa toimiville. Koulutus havainnollistaa konkreettisesti sen, miten kunnossapitotoimet voivat vaikuttaa yrityksen toiminnan tehokkuuteen. Se auttaa ymmärtämään, miten toimintoja kehittämällä voi saada aikaan konkreettista säästöä, Luoma toteaa.

Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.