https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 23.8.2019

LUT-yliopisto osaksi kaivosalan kansainvälistä osaamiskeskusta

LUT-yliopisto on kutsuttu partneriksi kansainväliseen kaivosalan osaamiskeskukseen, jota johtaa Saint-Petersburg Mining University Pietarissa. Keskus toimii YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn hyväksymänä osaamiskeskuksena, joka edistää mineraalivarojen vastuullista hyötykäyttöä maailmanlaajuisesti.

aerial-photography-aerial-shot-aerial-view-2101135

Kuva: Tom Fisk/Pexels

LUT on kutsuttu osaamiskeskuksen niin kutsutuksi lippulaivayliopistoksi ainoana yliopistona Suomesta. LUTin katsotaan täydentävän kansainvälisen verkoston asiantuntemusta muun muassa mineraalivaroihin liittyvän erotustekniikan, jätteenkäsittelyn ja kiertotalouden osaamisella.

Yhteistyötä koskeva sopimus allekirjoitettiin osaamiskeskusta johtavan Pietarin kaivosalan yliopiston kanssa Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailun yhteydessä Helsingissä 21. elokuuta. Sopimuksen kesto on viisi vuotta.

- Osaamiskeskus laajentaa mineraaliperäisten luonnonvarojen vastuullisen hyödyntämisen tutkimusverkostoa. Kahdenvälisten sopimusten lisäksi voimme rakentaa keskuksen muiden jäsenten kanssa esimerkiksi kolmenvälisiä tutkinto-ohjelmia, sanoo LUTin vararehtori Jari Hämäläinen.
Hämäläinen jatkaa, että maisteri- ja tohtorikoulutuksen lisäksi toiminta osaamiskeskuksen jäsenenä tarkoittaa myös tutkimusyhteistyötä, sekä tieteellisten konferenssien ja muiden asiantuntijatilaisuuksien järjestämistä.
- Keskus myöntää vuosittaisen toimintasuunnitelman mukaisesti rahoitusta lippulaivayliopistoille. Saamme siis verkoston avaamien yhteyksien lisäksi suoraa rahoitusta yliopistomme toimintaan.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.