https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 23.8.2019

LUT-yliopisto osaksi kaivosalan kansainvälistä osaamiskeskusta

LUT-yliopisto on kutsuttu partneriksi kansainväliseen kaivosalan osaamiskeskukseen, jota johtaa Saint-Petersburg Mining University Pietarissa. Keskus toimii YK:n koulutus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCOn hyväksymänä osaamiskeskuksena, joka edistää mineraalivarojen vastuullista hyötykäyttöä maailmanlaajuisesti.

aerial-photography-aerial-shot-aerial-view-2101135

Kuva: Tom Fisk/Pexels

LUT on kutsuttu osaamiskeskuksen niin kutsutuksi lippulaivayliopistoksi ainoana yliopistona Suomesta. LUTin katsotaan täydentävän kansainvälisen verkoston asiantuntemusta muun muassa mineraalivaroihin liittyvän erotustekniikan, jätteenkäsittelyn ja kiertotalouden osaamisella.

Yhteistyötä koskeva sopimus allekirjoitettiin osaamiskeskusta johtavan Pietarin kaivosalan yliopiston kanssa Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailun yhteydessä Helsingissä 21. elokuuta. Sopimuksen kesto on viisi vuotta.

- Osaamiskeskus laajentaa mineraaliperäisten luonnonvarojen vastuullisen hyödyntämisen tutkimusverkostoa. Kahdenvälisten sopimusten lisäksi voimme rakentaa keskuksen muiden jäsenten kanssa esimerkiksi kolmenvälisiä tutkinto-ohjelmia, sanoo LUTin vararehtori Jari Hämäläinen.
Hämäläinen jatkaa, että maisteri- ja tohtorikoulutuksen lisäksi toiminta osaamiskeskuksen jäsenenä tarkoittaa myös tutkimusyhteistyötä, sekä tieteellisten konferenssien ja muiden asiantuntijatilaisuuksien järjestämistä.
- Keskus myöntää vuosittaisen toimintasuunnitelman mukaisesti rahoitusta lippulaivayliopistoille. Saamme siis verkoston avaamien yhteyksien lisäksi suoraa rahoitusta yliopistomme toimintaan.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.