https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Metsäalan eurooppalainen verkosto hakee digitaalisia keinoja saada puu liikkeelle

Suomi on mukana ROSEWOOD-verkostossa, joka etsii erityisesti digitaalisia käytäntöjä puun liikkeelle saamiseksi metsä- ja puutuoteteollisuuden hyödynnettäväksi.

rosewood

Kuva: ROSEWOOD4.0 hankkeen metsäalan osaamiskeskittymät.

- ROSEWOOD4.0:n tavoitteena on lisätä metsätalouden hankkeiden resursointia EU:n hankepooleissa. Jakamalla ICT-pohjaisia ratkaisuja metsätaloudelle hanke auttaa lisäämään metsäteollisuuden kilpailukykyä ja edistämään maaseudun elintärkeää kehitystä Euroopan biotalouden puitteissa, kertoo Lapin AMK, joka johtaa hankeen pohjoista osaamiskeskittymää.

Samalla hyödynnetään Euroopan eri alueilla olevaa osaamista, joka edistäisi puun kestävää liikkuvuutta ja uusia metsänhoidon lähestymistapoja. Tavoitteena on vahvistaa aiemmassa ROSEWOOD -hankkeessa luotua euroop-palaista alueiden verkostoa ja siirtää tietoa parhaista metsäalan käytännöistä ja uusista innovaatioista muille alueille.

Hankkeessa on mukana 21 partneria ja Suomen lisäksi 17 Euroopan maata. Projektia koordinoi saksalainen Stein-beis 2i GmbH Stuttgartista, Saksasta.

Toimintaa varten on perustettu viisi alueellista metsäalan osaamiskeskittymää Eurooppaan. Lapin AMKin johtamassa pohjoisessa osaamiskeskittymässä ovat Suomesta lisäksi Luonnonvarakeskus, Ruotsista Paper Province ja Norjasta TreTorget. Hankkeeseen otetaan mukaan myös metsäteollisuuden, yksityismetsätalouden, valtion metsien asiantuntijoita, metsänomistajia ja metsäalan yrittäjiä.

Keskittymissä hankekumppanit selvittävät alueensa metsätalouden tarpeita sekä järjestävät työpajoja ja koulutuksia paikallisten sidosryhmien kanssa puun kestävän liikkuvuuden edistämiseksi. Hankkeessa tuotetaan alueellisia tiekarttoja, jotka antavat suuntaviivoja siihen, miten raaka-aine saadaan paremmin hyödynnettyä kestävyyden tavoitteet huomioiden.

ROSEWOOD4.0-hankkeen tavoitteet

  • Laajentaa sekä vahvistaa olemassa olevaa metsäalan verkostoa Euroopassa
  • Kehittää digitaalisia ratkaisuja ja työkaluja sekä tuottaa koulutusmateriaalia
  • Tarkastella koko metsätalouden arvoketjua raaka-aineesta metsä- ja puutuoteteollisuuden tuotteeksi
  • Jakaa metsäalan parhaita digitaalisia käytänteitä ja innovaatioita paikallisesti sekä kansainvälisesti
  • Jakaa tietoa ja koulutusta parhaista käytänteistä muille alueille
  • Hanke on rahoitettu Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta. Hankkeen kesto on 01/2020-12/2021 ja budjetti miljoona euroa. Hankkeen kotisivut ovat osoitteessa https://rosewood-network.eu/

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.