https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.6.2020

Neste kehittää raakaöljyn käyttöä vähentäviä uusia ratkaisuja ja lisää tutkimusta Suomessa

Neste kertoo kehittävänä uudessa tutkimusohjelmassaan kaalautuvia raaka-aine- ja teknologiaratkaisuja liikennepolttoaineisiin sekä kemikaalien ja polymeerien tuotantoon. Ratkaisut pohjautuvat toistaiseksi vaikeasti hyödynnettäviin raaka-ainelähteisiin, kuten maa- ja metsätalouden tähteisiin ja yhdyskuntajätteisiin, joiden odotetaan vähentävän raakaöljyn käyttöä ja hillitsevän ilmastonmuutosta.

bf

Kuva: Business Finland

Neste saa hankkeeseen tukea Business Finlandilta ja tekee tiivistä yhteistyötä yritysten, tutkimuslaitosten ja yliopistojen kanssa.

- Tavoitteemme on olla globaali johtaja uusiutuvissa ja kiertotalousratkaisuissa. Innovaatiot ovat tärkeä mahdollistaja kunnianhimoisen kasvustrategiamme toteutumisessa. Innovaatiotoimintamme keskittyy nykyisen liiketoimintamme uudistamiseen sekä aivan uusien raaka-aine- ja teknologiaratkaisujen kehittämiseen liikennepolttoaineisiin ja kemikaalien sekä polymeerien tuotantoon, Nesteen innovaatiojohtaja Lars Peter Lindfors sanoo lehdistötiedotteessa.

Neste kertoo lisäävänsä lähivuosina tutkimusta ja kehitystä sekä niihin liittyviä työpaikkoja Suomessa. Innovaatiotoiminnan kasvattamisen odotetaan edistävän suomalaisten tutkimuslaitosten ja teollisuuden kilpailukykyä ja luovan mahdollisuuksia uusille start up -yrityksille.

- Kehitämme viiden, kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden päästä kaupallistettavissa olevia ratkaisuja, jotka pohjautuvat uusiin raakaöljyä korvaaviin raaka-aineisiin. Esimerkiksi maa- ja metsätalouden olki- ja metsätähteet saattavat jo lähivuosina soveltua raaka-aineeksi. Yhdyskuntajäte ja jätemuovit ovat myös mielenkiintoisia vaihtoehtoja, jotka voisivat olla kaupallistettavissa nopeastikin, Lindfors sanoo.

Aikajanalla kauempana mahdollisina raaka-ainelähteinä ovat levät sekä uusiutuva vety ja Power-to-X, jotka mahdollistavat uusiutuvien polttoaineiden ja kemikaalien valmistuksen hyödyntämällä raaka-aineina hiilidioksidia ja uusiutuvaa sähköä.

Uusien raaka-aineiden potentiaali on globaalisti suuri, ja arvioiden mukaan niillä voidaan korvata merkittävä määrä maailman liikenteen raakaöljyn käytöstä vuoteen 2040 mennessä.

Uusimmat artikkelit

21.1.2021 | Alan Uutiset

Valmet toimittaa kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Seinäjoen Energialle

Valmet toimittaa kattilalaitoksen Seinäjoen Energia Oy:n Kapernaumin lämpökeskukseen. Uusi kattila mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa.

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

15.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

Kaupunkien ilmansaasteiden hallintaa parannetaan EU-rahoituksen tuella

Apulaisprofessori (tenure track) Matti Rissanen Tampereen yliopistosta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän Consolidator Grant -apurahan. Rahoitus myönnettiin antropogeenisten eli ihmisen toiminnan aikaansaamien hiilivetyjen autokatalyyttisen hapettumisen tutkimiseen.

Enersense on allekirjoittanut jatkosopimuksen koskien Elektrilevin sähköverkkojen huoltoa Virossa

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n International operations -liiketoimintaan kuuluva virolainen tytäryhtiö Empower AS on allekirjoittanut Viron suurimman verkko-operaattorin, Elektrilevin, kanssa jatkosopimuksen koskien sähköverkkojen huoltoa. 

Lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.