https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 17.5.2019

Raportti: Yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa vahvistaa pk-yritysten kasvua

Pk-yrityksistä 17 prosenttia tekee yhteistyötä korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kanssa harjoittaa 12 prosenttia, yliopistojen 7 prosenttia ja tutkimuslaitosten 4 prosenttia yrityksistä. Yliopistojen ja eritoten tutkimuslaitosten osalta yhteistyötä voidaan pitää matalana.

adult-business-meeting-business-people-1438072

– Korkeakoulu- ja tutkimuslaitosyhteistyötä tekevät pk-yritykset ovat Suomen elinkeinoelämän uudistumisen kannalta oleellisia. Uudistamalla innovaatiopolitiikkaamme ja esittämällä lisäresursseja haluamme tarjota mahdollisuuksia aiempaa useammalle yritykselle tehdä menestyksellistä yhteistyötä, linjaa johtaja Olli Koski työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Yhteistyötä tekevät pk-yritykset eroavat tutkimuksen mukaan muista pk-yrityksistä muun muassa siten, että ne:

  • ovat innovatiivisempia ja kehittämisorientoituneempia
  • ovat useammin voimakkaasti kasvuhakuisia
  • ovat henkilöstömäärältään ja liikevaihdoltaan suurempia kuin muut pk-yritykset keskimäärin
  • toimivat useammin valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla
  • aikovat hankkia muita useammin lisää työvoimaa

Yhteistyömuodoista ammattikorkeakoulujen kohdalla korostuvat koulutus ja opinnäytteet. Yliopisto- ja tutkimuslaitosyhteistyö liittyy useimmiten innovaatioiden kehittämiseen, muun muassa t&k-toiminnan keinoin. Tutkimuslaitosyhteistyössä korostuvat myös tilaustutkimus ja tutkimusinfrastruktuurin käyttö.

Yhteistyö on johtanut yritysten tietopohjan ja osaamisen vahvistumiseen ja jäsentyneempään näkemykseen tulevista kehitystrendeistä ja markkinoista. Myös pilotointi ja tuotetestaus sekä uuden teknologian, menetelmän ja laitteen käyttöönotto olivat varsin yleisiä tuloksia.

Ensimmäinen kansallisen tason tutkimus aiheesta

Pk-yritysten yhteistyöstä korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa on saatu ensimmäistä kertaa koottua kansallisen tason tietoa. Selvitys on ainutlaatuinen myös kansainvälisesti, sillä vastaavaa, etenkin alle 10 hengen yrityksiin keskittyvää tutkimusta ei ole aiemmin tehty.

Raportissa on muun muassa selvitetty, kuinka monet pk-yritykset ovat tehneet yhteistyötä ko. organisaatioiden kanssa, millaisia yhteistyötä tekevät yritykset ovat, minkälaista tämä vuorovaikutus on ollut sekä mihin tuloksiin yhteistyö on johtanut.

- Tulokset vahvistavat käsitystä siitä, että yliopistoilla, tutkimuslaitoksilla ja ammattikorkeakouluilla on erilaiset profiilit ja vahvuudet, mutta pk-yritysten näkökulmasta samalla toisiaan täydentävää osaamista. Esimerkiksi tutkimuslaitosten kanssa yhteistyötä tekevistä yli puolet harjoittaa yhteistyötä myös yliopistojen kanssa, valtiovarainministeriön tiedotteessa kerrotaan.

Tiedot kerättiin Suomen Yrittäjien, Finnvera Oyj:n sekä työ- ja elinkeinoministeriön kaksi kertaa vuodessa teettämän pk-yritysbarometrikyselyn yhteydessä. Taloustutkimus Oy vastasi tiedonkeruusta ja temaattisen raportin valmistelusta.

Julkaisu: Pk-yritysten yhteistyö korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten kanssa

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.