https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 14.1.2020

SSAB mukana Alustatalous metallinjalostuksessa -tutkimushankkeessa

Kaksivuotinen Alustatalous metallinjalostuksessa (AMET) tutkimushanke kokoaa yhteen kaksi yliopistoa, viisi pk-yritystä ja kaksi teollista partneria, joista SSAB Europe on toinen. Hankkeen tavoitteena on metallurgisten valmistusprosessien ja metallituotteiden toimitusketjujen tehostaminen. 

SSAB

AMET-hanke edistää kansantaloudelle elintärkeän teollisuuden uudistumista.

AMET -hankkeessa kehitetään teräksenvalmistukseen teollisen mittakaavan prosessimonitorointi- ja asiantuntijajärjestelmiä valituille prosesseille, kuten valokaariuunille, jatkuvavalulle ja valssaukselle. Sen keskipisteessä on valmistusprosessin parantaminen uusien innovatiivisten mittausratkaisujen, niihin liitettyjen mallien, tietovirtojen horisontaalisen linkittämisen sekä prosesseista kerättävän tiedon aiempaa kehittyneemmän analysoinnin avulla.

- Tavoitteenamme on muun muassa uudenlaisten, innovatiivisten ja ainutkertaisten mittausten hyödyntäminen prosessin seurannassa ja laaduntuottokyvyn parantamisessa. Haluamme myös ottaa käyttöön tiettyjä mittauksia, joita muualla ei ole käytössä. Tällaisia ovat esimerkiksi kiihtyvyysantureihin perustuva mittaus raakaraudan rikinpoistolanssista ja on-line vesianalytiikan hyödyntäminen, sanoo SSAB Europen Raahen tehtaan prosessikehityspäällikkö Jarmo Lilja.

- Lisäksi haluamme parantaa kustannus- ja tuotantotehokkuutta masuunin optimaalisemmalla käynnillä raaka-ainesyötön ja briketöinnin laadunvalvontaa kehittämällä. Tavoitteena on myös teräksen puhtauden monitoroinnin nopeuttaminen sekä jatkuvavaluprosessin laaduntuottokyvyn optimointi ja kuumavalssauksessa entistä haastavampien tuotteiden läpimenon ja tuotelaadun parantaminen malleja, monitorointia ja parempaa prosessinohjausta hyödyntämällä, jatkaa Jarmo Lilja.

Valokaariuuniprosessi yleistyy vähähiilisen teräksenvalmistuksen pääprosessina 

AMET-hanke edistää kansantaloudelle elintärkeän teollisuuden uudistumista sekä madaltaa pk-yritysten kynnystä päästä kehittämään teollisen mittakaavan ratkaisuja ja uutta liiketoimintaa terästeollisuuden tarpeisiin. Hankkeella on myös merkittäviä positiivisia ympäristövaikutuksia teollisten prosessien kehittymisen kautta, kertoo asiantuntija Sakari Karppinen Business Finlandista.

Yhtiön mukaan yksi esimerkki hankkeen sovelluskohteista on BAT-teknologiana pidetty valokaariuuniprosessi, joka tulee yleistymään vähähiilisen teräksenvalmistuksen pääprosessina myös SSAB:llä fossiilivapaaseen teräksenvalmistukseen tähtäävän HYBRIT-teknologian myötä. Valokaariuuniprosessiin pk-yritykset kehittävät hankkeessa romukorin tunnistusta bluetooth-tekniikalla, romukorin täyttöasteen ja kaadon monitorointia sekä sulatuskohtaista elektrodien kulutusmittausta.

Hankkeessa kehitettyjen ratkaisujen teollisina testiympäristöinä toimivat SSAB Europe Oy:n ja Ovako Imatra Oy Ab:n terästehtaat. Pk-yrityssektoria edustavat Kaltio Technologies Oy, Luxmet Oy, Quva Oy, Sapotech Oy ja Sensmet Oy. Yliopistoista mukana ovat Oulun yliopisto ja Åbo Akademi. Kaksivuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 5,65 miljoonaa euroa. Hankkeen rahoittavat Business Finland ja konsortion partnerit.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.