https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.3.2016

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintoja ensimmäistä kertaa monimuotona

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus monimuotototeutuksena. Hakijoiksi odotetaan etupäässä työssäkäyviä henkilöitä, joilla on jo kokemusta alasta.

jamk_07192

Lähde: Jamk

Älykkäät sähköverkot, hajautettu energiantuotanto, energiatehokkaat ratkaisut ja sähkökäyttöjen lisääntyminen muun muassa liikenteessä ovat tulevaisuutta ja uusille sähkö- ja automaatiotekniikan taitajille on selkeä tarve. Insinööriliiton tekemän tuoreen selvityksen mukaan tekniikan ala kouluttaa tällä hetkellä viisi prosenttia liian vähän uusia insinöörejä verrattuna tarjolla olevien työpaikkojen määrään.

- Aikuisille suunnatusta koulutuksesta on tullut paljon kyselyitä ja se kertoo, että elinikäinen oppiminen on tätä päivää. Tarvitaan koulutuksia, jotka ovat vähemmän ajasta ja paikasta riippuvaisia, koulutuksesta vastaava lehtori Sirpa Hukari toteaa.

Osan opinnoista voi suorittaa etänä kotoa tai työpaikalta käsin. Lähiopetuksessa pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti JAMKin laboratorioita. Pääkampukselta löytyvät esimerkiksi sähkötekniikan, rakennusautomaation, konenäön, prosessitekniikan ja robotiikan laboratoriot. Laboratorioihin on pyritty rakentamaan mahdollisimman autenttisia työelämän tarpeita vastaavia toimintoja, kuten sähköverkon suojauksiin liittyvät harjoitukset ja nykyaikaiset rakennusautomaation mittaus- ja ohjausharjoitukset.

– Vahva sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisen yhteen kytkeminen on tulevaisuutta. Rajapinnat ovat koko ajan häilyvämpiä, Hukari toteaa.

Lisätietoa ja hakeminen: www.opintopolku.fi

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.