https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 31.3.2016

Sähkö- ja automaatiotekniikan opintoja ensimmäistä kertaa monimuotona

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutus monimuotototeutuksena. Hakijoiksi odotetaan etupäässä työssäkäyviä henkilöitä, joilla on jo kokemusta alasta.

jamk_07192

Lähde: Jamk

Älykkäät sähköverkot, hajautettu energiantuotanto, energiatehokkaat ratkaisut ja sähkökäyttöjen lisääntyminen muun muassa liikenteessä ovat tulevaisuutta ja uusille sähkö- ja automaatiotekniikan taitajille on selkeä tarve. Insinööriliiton tekemän tuoreen selvityksen mukaan tekniikan ala kouluttaa tällä hetkellä viisi prosenttia liian vähän uusia insinöörejä verrattuna tarjolla olevien työpaikkojen määrään.

- Aikuisille suunnatusta koulutuksesta on tullut paljon kyselyitä ja se kertoo, että elinikäinen oppiminen on tätä päivää. Tarvitaan koulutuksia, jotka ovat vähemmän ajasta ja paikasta riippuvaisia, koulutuksesta vastaava lehtori Sirpa Hukari toteaa.

Osan opinnoista voi suorittaa etänä kotoa tai työpaikalta käsin. Lähiopetuksessa pyritään hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti JAMKin laboratorioita. Pääkampukselta löytyvät esimerkiksi sähkötekniikan, rakennusautomaation, konenäön, prosessitekniikan ja robotiikan laboratoriot. Laboratorioihin on pyritty rakentamaan mahdollisimman autenttisia työelämän tarpeita vastaavia toimintoja, kuten sähköverkon suojauksiin liittyvät harjoitukset ja nykyaikaiset rakennusautomaation mittaus- ja ohjausharjoitukset.

– Vahva sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisen yhteen kytkeminen on tulevaisuutta. Rajapinnat ovat koko ajan häilyvämpiä, Hukari toteaa.

Lisätietoa ja hakeminen: www.opintopolku.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.