https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.9.2017

Suomalais-venäläinen yhteistyö ydinteollisuuden henkilökoulutuksessa takaa Hanhikiven ydinvoimalaitoksen turvallisen toiminnan

Ydinvoima-alalla osaamisen kehittäminen ja kokemusten vaihto osapuolten välillä ovat innovaatioiden ja kehityksen edellytys. Hanhikiven ydinvoimalan laitostoimittaja Rosatom tekee tällä saralla yhteistyötä niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin.

rosatom_hanhikivi

Pyhäjoen Hanhikivi 1 -hankkeen rakennustyömaa. (Rosatom)

Rosatom-konsernissa koulutuspalveluista vastaava Rosatom Service tarjoaa ammatti- ja jatkokoulutusta, sekä työharjoittelua Rosatomin yhtiöissä. Koulutuspalveluiden osa-alueita ovat muun muassa ydinvoimaloiden operointi, käyttöönotto, ylläpito ja remontointi. Ulkomailla toteutettavien hankkeiden henkilökoulutuksesta vastaavat Rosatomin jatkokoulutusinstituutti, VNIIAES sekä kansainväliset yhteistyökumppanit.  

Hanhikivi1 :n teknologiaan paneutuvan kurssin on läpäissyt jo noin 200 Fennovoiman työntekijää ja johdon edustajaa. Suomalainen osapuoli pitää yhteistyötä arvossaan. Yhteistyötä on myös sääntelyviranomaisten, kuten STUKin kanssa, joka on myös luennoinut ydinvoimalan suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä vaatimuksista venäläisille osapuolille.

Hanhikivi 1 -hanketta toteutetaan EU:n ja Suomen standardien mukaisesti, siksi EU:n standardien ja sääntöjen opiskelu on olennainen osa ydinvoimalan rakentamista. Kaikilta ydinvoimalan rakentamiseen osallistuvilta vaaditaan sertifiointi laadunhallinnasta. Bureau Veritas Services SAS:n ja Rosatomin jatkokoulutusinstituutin välillä on sopimus EU:n lainsäädännön mukaisesta ydinenergia-alan koulutusohjelmasta venäläisille yrityksille.    

Suomessa yhteistyötä koulutuksen ja osaamisen varmistamisen saralla kansainvälisessä ydinvoimalaprojektissa tekevät Rosatomin kanssa nuun muass Finedu-säätiö ja AnCordia-konsultointiyhtiö.

- Tällä hetkellä Hanhikivi 1:ssä toimivista yrityksistä yli 92 prosenttia on suomalaisia ja loput ulkomaisia. Teknologian, sääntöjen ja turvallisuusvaatimusten tuntemus, sekä kulttuurillisten ja kielellisten esteiden ylittäminen kaikkien osallistujien osalta ovat avaimena tulevan ydinvoimalaitoksen turvalliseen toimintaan. Ja juuri tämä onkin lopullinen päämäärä Suomen ja Venäjän henkilöstökoulutukseen keskittyneessä yhteistyössä, sanoo Aleksei Ponomarenko, ydinvoimalaitosten ulkomaisen henkilöstön koulutuksesta vastaava johtaja, Rosatom Service.

AAPonomarenko

Aleksei Ponomarenko

www.rosatom.ru/en/

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.