https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 22.9.2017

Suomalais-venäläinen yhteistyö ydinteollisuuden henkilökoulutuksessa takaa Hanhikiven ydinvoimalaitoksen turvallisen toiminnan

Ydinvoima-alalla osaamisen kehittäminen ja kokemusten vaihto osapuolten välillä ovat innovaatioiden ja kehityksen edellytys. Hanhikiven ydinvoimalan laitostoimittaja Rosatom tekee tällä saralla yhteistyötä niin Suomessa kuin eri puolilla maailmaakin.

rosatom_hanhikivi

Pyhäjoen Hanhikivi 1 -hankkeen rakennustyömaa. (Rosatom)

Rosatom-konsernissa koulutuspalveluista vastaava Rosatom Service tarjoaa ammatti- ja jatkokoulutusta, sekä työharjoittelua Rosatomin yhtiöissä. Koulutuspalveluiden osa-alueita ovat muun muassa ydinvoimaloiden operointi, käyttöönotto, ylläpito ja remontointi. Ulkomailla toteutettavien hankkeiden henkilökoulutuksesta vastaavat Rosatomin jatkokoulutusinstituutti, VNIIAES sekä kansainväliset yhteistyökumppanit.  

Hanhikivi1 :n teknologiaan paneutuvan kurssin on läpäissyt jo noin 200 Fennovoiman työntekijää ja johdon edustajaa. Suomalainen osapuoli pitää yhteistyötä arvossaan. Yhteistyötä on myös sääntelyviranomaisten, kuten STUKin kanssa, joka on myös luennoinut ydinvoimalan suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvistä vaatimuksista venäläisille osapuolille.

Hanhikivi 1 -hanketta toteutetaan EU:n ja Suomen standardien mukaisesti, siksi EU:n standardien ja sääntöjen opiskelu on olennainen osa ydinvoimalan rakentamista. Kaikilta ydinvoimalan rakentamiseen osallistuvilta vaaditaan sertifiointi laadunhallinnasta. Bureau Veritas Services SAS:n ja Rosatomin jatkokoulutusinstituutin välillä on sopimus EU:n lainsäädännön mukaisesta ydinenergia-alan koulutusohjelmasta venäläisille yrityksille.    

Suomessa yhteistyötä koulutuksen ja osaamisen varmistamisen saralla kansainvälisessä ydinvoimalaprojektissa tekevät Rosatomin kanssa nuun muass Finedu-säätiö ja AnCordia-konsultointiyhtiö.

- Tällä hetkellä Hanhikivi 1:ssä toimivista yrityksistä yli 92 prosenttia on suomalaisia ja loput ulkomaisia. Teknologian, sääntöjen ja turvallisuusvaatimusten tuntemus, sekä kulttuurillisten ja kielellisten esteiden ylittäminen kaikkien osallistujien osalta ovat avaimena tulevan ydinvoimalaitoksen turvalliseen toimintaan. Ja juuri tämä onkin lopullinen päämäärä Suomen ja Venäjän henkilöstökoulutukseen keskittyneessä yhteistyössä, sanoo Aleksei Ponomarenko, ydinvoimalaitosten ulkomaisen henkilöstön koulutuksesta vastaava johtaja, Rosatom Service.

AAPonomarenko

Aleksei Ponomarenko

www.rosatom.ru/en/

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.