https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 19.5.2017

Suomen ainoa hitsaustekniikan professuuri vastaa alan osaajapulaan

Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) hitsaustekniikan professuurin tehtävässä aloitti toukokuun alussa TkT Tommi Jokinen. Suomen ainoa hitsaustekniikan professuuri vahvistaa hitsaustekniikan osaamista ja koulutusta sekä vastaa alan valtakunnalliseen diplomi-insinöörien (DI) osaajapulaan.

lut_hitaus

- Jokinen valikoitui tehtävään useiden kansainvälisten ja kotimaisten hakijoiden joukosta. Jokinen haluaa kehittää yliopistoiden yhteistyötä, jotta Suomi pysyisi kilpailukykyisenä hitsaustekniikan alalla. Yhteistyöllä on mahdollista tuottaa kansainvälisesti merkittäviä ja pitkällä tähtäimellä kestäviä metalliteknologian ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin, kertoo LUT lehdistötiedotteessa.

LUT:n rehtorin Juha-Matti Saksan mukaan LUT:n hitsaustekniikan professuuri on yksi osa kolmen teknillisen yliopiston ratkaisua Varsinais-Suomen insinööriosaamisen tarpeeseen vastaamiseksi.

- Olemme jo pitkään tehneet yliopistojen ja tutkimustahojen välistä yhteistyötä muun muassa Aalto yliopiston ja TTY:n sekä VTT:n kanssa. Kutsumme myös muut yliopistot tähän yhteistyön kanssamme.

Uuden professorin myötä hitsaustekniikan opetus on entistä vahvemmin mukana myös LUT:n konetekniikan koulutusohjelmissa osana hitsattujen metallirakenteiden koulutustuotetta ja tarjottavia konetekniikan sivuopintokokonaisuuksia. Monipuolisilla mahdollisuuksilla yhdistää hitsaustekniikan opintoja ja esimerkiksi koneautomaation opintoja vahvistetaan LUT:stä valmistuvien opiskelijoiden ammattitaitoa ja kilpailukykyä työmarkkinoilla. Näin pystytään vastaamaan myös valtakunnalliseen täydennyskoulutus-  ja insinööriosaamisen tarpeeseen.

Jokisella on kokemusta laajasti Suomesta ja ulkomailta. Hän on työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta ITER:ssä (International Thermonuclear Experimental Reactor), joka on Ranskassa sijaitseva 35 maan yhteinen fuusiovoiman koelaitos. Jokinen aikookin käyttää maailmalla kartuttamaansa työkokemusta professuurissaan muun muassa kehittämällä valtakunnallisia ja kansainvälisiä verkostoja. Jokinen tuo myös kansainvälistä kokemustaan LUT:n akkreditoituun International Welding Engineer/Technologist  -koulutusohjelmaan, jonka hyväksytty kouluttaja Suomessa LUT on ollut jo pitkään.

Jokisen omat erikoisosaamisalueet ovat sädehitsausmenetelmät, laadunhallinta, hitsausmetallurgia ja hitsauksen automaatio. Jokinen odottaa erityisesti sitä, että pääsee vaikuttamaan siihen mitä suomalainen teollisuus tekee hitsaamalla. Hän uskoo, että hitsauksen laaduntuottokyky on yksi alue, jolla Suomi pystyy kilpailemaan maailmalla. Hitsauksen laadunhallinta onkin LUT:n eritysosaamista.

- itsaustekniikka on aina keskittynyt Lappeenrantaan. Alan koulutusta ja tutkimusta on tärkeää kehittää, sillä hitsaustekniikan osaajia tarvitaan Suomen raskaassa teollisuudessa laivanrakennuksesta konepajoihin jo suunnitteluvaiheessa. Yli 40 prosenttia Suomen bruttokansantuotteesta syntyy hitsausteknisestä osaamisesta, sanoo Jokinen.

www.lut.fi

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.