https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Suomen oppisopimuskoulutusjärjestelmä muuttuu; ei-työsuhteinen koulutusmuoto mahdolliseksi

Ammatillisen koulutuksen reformi astuu voimaan Suomessa vuonna 2018. Uudistusten tavoitteena on lisätä oppisopimuskoulutuksen käyttöä työelämässä sekä vähentää oppisopimuskoulutuksesta aiheutuvaa byrokratiaa ja kustannuksia. Muutosten myötä myös ei-työsopimussuhteiset koulutussopimusmallit tulevat mahdolliseksi.

ek

Lähde:EK

Opiskelijoiden ammattitaidon kehittymisen kannalta työpaikalla tapahtuvalla oppimisella on keskeinen merkitys.

- Keskusjärjestöt valmistelevat parhaillaan esitykset tarvittavista muutoksista oppisopimuskoulutuksen monipuolisen käytön lisäämiseksi ja oikeudellisten esteiden purkamiseksi sekä joustavien koulutuspolkujen mahdollistamiseksi. Oikeudellisten esteiden purkamisen osalta esitykset valmistuvat kesäkuun loppuun mennessä, toteaa Elinkeinoelämän keskusliitto, EK, lehdistötiedotteessa.

Oppisopimuksen rinnalle tarvitaan EK:n mukaan myös ei-työsopimussuhteinen koulutusmuoto eli koulutussopimus, josta ei makseta palkkaa.

- Jotta työnantajien kynnystä solmia oppisopimus voidaan madaltaa, koulutussopimus voi toimia oppisopimuksen ei-työsopimussuhteisena ennakkojaksona. Kaikkien ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden tulee olla koulutuksen järjestäjän kirjoilla ja opiskelijahuollon palveluiden piirissä. On tärkeää, että opiskelijalla on koulutuspaikka, mikäli oppisopimus tai koulutussopimus syystä tai toisesta keskeytyy.

Oppisopimuskoulutusmalli tarjoaa jo nykyisellään muun muassa teollisuuden kunnossapitoalalla toimivalle  Efora Oy :lle hyvän väylän osaavan ja motivoituneen henkilöstön rekrytointiin suorien rekrytointien lisäksi. Eforan tuorein oppisopimuskoulutusjakso käynnistyi tammikuussa 2016.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.