https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 13.6.2017

TTY: Robotiikasta uusi pääaine

Tampereen teknillisessä yliopistossa voi ensi syksystä alkaen valita pääaineeksi robotiikan. Avaus on merkittävä, sillä TTY on ensimmäinen suomalainen yliopisto, jossa robotiikkaa voi opiskella pääaineena.

 

-robotiikka_900px

– TTY:llä seurataan aktiivisesti teollisuuden tulevaisuuden tarpeita ja tutkinto-ohjelmia kehitetään niiden mukaan. Esimerkiksi robotiikan osaajille on selvä tilaus. Siksi TTY on päättänyt perustaa kokonaan oman pääaineen ja tarjota uusia kursseja, kertoo dekaani Pauli Kuosmanen teknisten tieteiden tiedekunnasta.

Syksyllä 2017 alkavan pääaineen tavoitteena on tarjota opiskelijalle laajat tiedot robotiikasta ja sen mahdollisuuksista yhteiskunnassa. Kurssit pitävät sisällään sekä alan teoreettiset perusteet että käytännönläheistä opiskelua oikeiden robottien parissa. Lisäksi valittavana on useita mielenkiintoisia valinnaisia kursseja. Kurssit luennoidaan englanniksi.

Pääaine on suunnattu erityisesti TTY:n automaatiotekniikan, konetekniikan sekä tieto- ja sähkötekniikan tutkinto-ohjelmissa opiskeleville. Opiskelijoilta odotetaan hyviä matemaattisia taitoja sekä tietoteknisiä valmiuksia, kuten ohjelmointitaitoa. Se myös soveltuu sivuaineeksi lähes kaikkiin tekniikan tutkinto-ohjelmiin.

– Sovellusalana robotiikka tarjoaa monialaisen ja mielenkiintoisen tehtäväkentän. Sitä pääaineenaan opiskelleet työllistyvät monenlaisiin tehtäviin tutkimuksen tai teollisuuden palveluksessa, sanoo dekaani Mika Grundström.

Tavoitteena on, että opiskelija osaa valmistuttuaan kehittää robottijärjestelmiä ja työskennellä osana eri alojen ammattilaisten muodostamaa tiimiä.

www.tut.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.