https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Tutkimus ja koulutus | 11.3.2020

Turun yliopisto saa lahjoitusvaroin akkuteknologian professuurin

Sandvik sekä Salon kaupunki yhdessä alueen 13 organisaation kanssa lahjoittavat kaksi tekniikan professuuria Turun yliopistolle. Lahjoitusprofessuurit on suunnattu kone- ja materiaalitekniikkaan, joissa yliopisto aloittaa tänä vuonna uudet diplomi-insinöörikoulutukset. 

tekniikan-professuuri-lahjoitustilaisuus-58

Kuvassa Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna, Lounean toimitusjohtaja Veli-Matti Viitanen, Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi, Turun yliopiston vararehtori Mika Hannula, Sandvik Suomen toimitusjohtaja Mats Eriksson, yliopiston rehtori Jukka Kola, Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan kehitysjohtaja Tero Holländer ja Kesko Oyj:n aluejohtaja Olli Setänen.

Kaivos- ja metallialan teollisuuskonserni Sandvik lahjoittaa sähköisen voimansiirron professuurin konetekniikan alalle.

– Haluamme tukea ja kehittää edelleen kilpailukykykyisen ja uudenlaisen osaamisen saatavuutta Turun alueella ja koko Suomessa. Oma tutkimuskeskuksemme ja yhteistyö Turun yliopiston kanssa vahvistavat kumppaneidemme kanssa luomaamme ekosysteemiä. Sen avulla voimme kasvattaa johtavia teknologia- ja sähköistymisratkaisuja, mistä muutkin yritykset hyötyvät. Yrityksillä on tärkeä rooli vaihtoehtoisten hiilineutraalien energialähteiden käytön lisäämisessä sekä ympäristöystävällisempien ja energiatehokkaampien tuotantotapojen kehittämisessä, kertoo Sandvikin Suomen toimitusjohtaja Mats Eriksson.

Akkuteknologian professuurin materiaalitekniikan alalle rahoittavat yhdessä Salon kaupunki, Lounea, Osuuspankki, Someron säästöpankki, SSO, LähiTapiola Etelä, Tehtailija Juho Leinon Säätiö, Salon kauppakamari, Valmet Automotive, Kesko Oyj, Finnfoam, Salon messut, Fortum ja Juha Punta säätiö.

– Salon kaupungin tavoitteena on vahvistaa edelleen salolaisten yritysten innovaatioympäristöä ja luoda alueelle akkuteollisuuden osaamiskeskittymä. Tämä edellyttää muun muassa koulutus- ja tutkimusresursseja varmistamaan osaamisen ja työvoiman saatavuus tulevaisuudessa. Huippututkimuksen saaminen Varsinais-Suomeen ja Saloon on akkuteknologian yritysklusterin ja koko Suomen autoteollisuuden kehityksen takaamiseksi erittäin tärkeää, Salon kaupunginjohtaja Lauri Inna toteaa.

Liikenteen sähköistymisen myötä akkuteknologian merkitys Valmet Automotivelle kasvaa jatkuvasti, ja professuuri tukee Valmet Automotiven tarvetta nostaa suomalainen insinööriosaaminen akkuteknologiassa maailman huipputasolle.

– Akkuteknologialla on Valmet Automotivelle strateginen rooli, sillä tavoitteemme on nousta autoteollisuuden johtavien akkuvalmistajien joukkoon. Professuuri vahvistaa asemaamme ja tukee pyrkimystämme kehittyä järjestelmätoimittajaksi myös autoakuissa, toteaa Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi heinäkuussa 2019 Turun yliopistolle konetekniikan ja materiaalitekniikan koulutusvastuut. Uusiin kone- ja materiaalitekniikan koulutuksiin otetaan tänä vuonna 100 opiskelijaa. Yliopisto kasvattaa myös jo käynnissä olevien biotekniikan sekä tieto- ja viestintätekniikan diplomi-insinöörikoulutusten sisäänottoa, jonka myötä vuonna 2020 tekniikan alan aloituspaikkoja on yhteensä 273. Tähän mennessä yliopistolle on lahjoitettu jo kahdeksan professuuria tekniikan uusiin koulutuksiin.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.