https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Työvoimapulaa helpottava ICT-alan muuntokoulutus starttaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Oulun yliopiston koordinoimiin muuntokoulutushankkeisiin yhteensä lähes viisi miljoonaa euroa. Rahoitettavilla hankkeilla turvataan työvoiman saantia etenkin rakennemuutoksen kokeneella tieto- ja viestintätekniikan (ICT) alalla. Pelkästään ohjelmistoalalla arvioidaan olevan valtakunnallisesti noin 7000 osaajan vaje.

laskin

- ICT-alan tarpeet muuttuvat nopeasti. On ilahduttavaa, että pääsemme heti toteuttamaan Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen visiota 2030, joka painottaa elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Muuntorahoituksesta neljä miljoonaa euroa on osoitettu Väli-Suomen ICT-alan verkostomaiseen koulutusyhteistyöhön, jossa ovat mukana Oulun yliopiston lisäksi Jyväskylän, Itä-Suomen, Vaasan ja Turun yliopistot, Aalto-yliopisto sekä Tampereen ja Lappeenrannan teknilliset yliopistot.

Koulutuksiin suunnitellaan otettavaksi 250 muuntokoulutettavaa. Oulun yliopisto tarjoaa muunto-ohjelmissa opintokokonaisuuksia sulautetuista järjestelmistä, tekoälystä, tuotantotaloudesta ja tietojärjestelmätieteestä sekä sovelletusta ICT:stä. Koulutuskokonaisuuksia tarjotaan maantieteellisesti laajalla alueella hyödyntäen etäopetusta ja paikallista ohjausta.

Uutta osaamista Pohjois-Suomeen

Ministeriön rahoituksesta 960 000 euroa tuli muuntokoulutukseen, joka tukee Pohjois-Suomen ICT-teollisuuden kasvua. Tähän POST-IT-muuntokoulutukseen otetaan 60 opiskelijaa. Koulutuksen toteuttaa Oulun yliopisto yhteistyössä Oulun, Kajaanin ja Lapin ammattikorkeakoulujen sekä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa.

Muuntokoulutukset johtavat yliopiston alempaan tai ylempään korkeakoulututkintoon tai ammattikorkeakoulututkintoon. Ne on tarkoitettu aiemman osaamisen uudistamiseen henkilöille, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet korkeakoulu- tai opistoasteen tutkinnon tai joilla on muutoin edellytyksiä suorittaa korkeakoulututkinto enintään kahdessa vuodessa.

Avustuksilla rahoitettavat koulutukset alkavat vuoden 2018 aikana ja kestävät korkeintaan kaksi vuotta.

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut ovat hakeneet rahoitusta myös lyhyisiin täydennyskoulutuksiin, joissa jo valmistuneet diplomi-insinöörit ja AMK-insinöörit voivat päivittää osaamistaan. Ratkaisuja näihin hakemuksiin odotetaan tammi-helmikuussa.

Uusimmat artikkelit

4.2.2025 | Alan Uutiset

Caverion laajentaa tuulivoimaloiden huoltopalvelunsa Poriin

Caverion ostaa paikallisen Huolto-Lepistön tuulivoimaliiketoiminnan.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.